Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kurtulmuş’tan İslamofobi tepkisi
Kurtulmuş’tan İslamofobi tepkisi
Uraloğlu’ndan milli haberleşme uydusu açıklaması
Uraloğlu’ndan milli haberleşme uydusu açıklaması
Tunç: 'Darbecilerin yaptığı anayasa ile yürüyemeyiz'
Tunç: 'Darbecilerin yaptığı anayasa ile yürüyemeyiz'
Erdoğan: ‘Kalıcı refah artışı sağlayacağız'
Erdoğan: ‘Kalıcı refah artışı sağlayacağız'
MHP'de MYK ve MDK üyeleri belli oldu
MHP'de MYK ve MDK üyeleri belli oldu
HABERLER>GUNDEM
21 Ağustos 2021 Cumartesi - 00:17

Haydi Dadaşlar.. Aşıya..

Erzurum’da 664 bin 464, Doğu Anadolu Bölgesinin 14 ilinde ise 4 milyon 901 bin 548 kişinin aşı yaptırdığı bildirildi. Erzurum’da birinci ve ikinci doz aşı yaptıranların sayısı bölge toplamında yüzde 13,55’lik pay oluşturdu.

Haydi Dadaşlar.. Aşıya..

Erzurum’da 664 bin 464, Doğu Anadolu Bölgesinin 14 ilinde ise 4 milyon 901 bin 548 kişinin aşı yaptırdığı bildirildi. Erzurum’da birinci ve ikinci doz aşı yaptıranların sayısı bölge toplamında yüzde 13,55’lik pay oluşturdu.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Erzurum’da birinci doz aşı yaptıranların oranı yüzde 46,93, ikinci doz aşı olanların oranı yüzde 33,52, birinci doz aşı yaptıranlar toplamında 2’inci doz aşı yaptıranların oranı yüzde 71,43, birinci ve ikinci doz aşı yaptıranların nüfus toplamındaki oranı ise yüzde 87,62 olarak kaydedildi.

BAKANLIK VERİLERİ

En az bir doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfus oranları açıklandı. Erzurum’da aşı olan kişi sayısının toplam nüfusa oranı yüzde 65.4’e yükseldi. Türkiye ortalaması ise yüzde 72,99 oldu. Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi illeri bazında aşılanan kişi sayısının toplam nüfusa oranı yüksekliği kaydında Tunceli, Hakkari, Ardahan, Kars, Erzincan, Van ve Malatya’nın ardından 8’inci sırada kaldı.

ORANLAR

Doğu Anadolu Bölgesinde en az bir doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfus oranının en yüksek olduğu il Hakkari, en düşük oranda olduğu iller Muş ve Bitlis oldu. Bölge illerinde aşılanan kişi sayısının toplam nüfusa oranı yüzde ölçeğinde, Erzurum 65,4, Ağrı 61,5, Ardahan 76,9, Bingöl 58,2, Bitlis 54,3, Elazığ 62,5, Erzincan 69,6, Hakkari 78,0, Iğdır 59,2, Kars 68,2, Muş 54,7, Malatya 69,2, Tunceli 77,9, Van 65,9, Bayburt 59,3 olarak tespit edildi.

KATEGORİLER

19 Ağustos Perşembe günü yayımlanan Kırmızı, turuncu, sarı ve mavi kategorilerle ifade edilen toplam nüfus içinde aşı oranı son haritasında Doğu Anadolu Bölgesinden Muş ve Bitlis kırmızı kategoride; Kars, Erzincan, Erzurum, Van ve Malatya sarı; Iğdır, Ağrı, Elazığ ve Bingöl illeri turuncu; Ardahan, Hakkari ve Tunceli mavi kategoride yer aldı.

AŞI OLAN KİŞİ SAYILARI

17 Ağustos Salı günü itibariyle; Erzurum’da 664 bin 464 kişinin covid19 aşısı yaptırdığı bildirildi. Birinci doz uygulanan kişi sayısı 355 bin 885, ikinci doz uygulanan kişi sayısı 254 bin 229 olmak üzere toplam 664 bin 464 kişi aşı oldu. Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde aşı uygulaması yapılan kişi sayısı yüksekliği bakımından 3’üncü sırayı aldı.

BÖLGE İLLERİ AŞI SAYISI

Verilere göre Doğu Anadolu Bölgesi illerinde ilk ve ikinci doz toplamında, gerçekleştirilen aşılama sayısı şöyle: Erzurum 664 bin 464, Ardahan 112 bin 173, Kars 252 bin 429, Iğdır 142 bin 826, Ağrı 342 bin 893, Van 798 bin 453, Bitlis 200 bin 103, Hakkari 218 bin 468, Bingöl 206 bin 664, Tunceli 115 bin 210, Erzincan 262 bin 851, Elazığ 538 bin 349, Muş 234 bin 485, Malatya 812 bin 180.

BÖLGESEL VERİLER

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

BULANIK'TA AŞI SEFERBERLİĞİ

Muş’un Bulanık İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından ilçede aşı seferberliği başlatıldı.

Başlatılan aşı seferberliği kapsamında Bulanık Belediyesi önünde ”Aşı merkezi“ oluşturulurken, mobil aşı ekipleri de köylere giderek vatandaşları aşılamaya başladı.

Bulanık Kaymakamı Mehmet İlidi, Bulanık Kaymakamlığı İlçe Sağlık Müdürlüğü’nce Bulanık Belediyesi önünde aşı uygulamasını hızlandırmak amacıyla kurulan aşı standını ziyaret etti. Kaymakam İlidi, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Rıdvan Selvi’den salgınla mücadele kapsamında ilçede yürütülen aşı çalışmaları hakkında bilgi aldı. Salgınla mücadelede başarının aşı olmaktan geçtiğini belirten Kaymakam İlidi sırası gelen tüm Bulanıklıları aşı olmaya davet etti. Kaymakam İlidi, “İlçemizde çok sayıda vatandaşımız aşılandı. Sağlık Bakanlığımızın yaptığı düzenleme ile artık sırası gelen vatandaşlarımız randevusuz olarak da aşılarını yaptırabiliyorlar. Aşı çadırımızda da vatandaşlarımız sağlık ekiplerimiz tarafından bekletilmeden aşılarını oluyorlar. Bulanıklı hemşerilerimizi aşı konusunda duyarlı olmaya davet ediyor, burada görev yapan sağlık personelimize de çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” dedi.

Vatandaşları aşı olmaya davet eden Bulanık İlçe Sağlık Müdürü Dr. Rıdvan Selvi, “Bulanık'ta aşılama çalışmalarımız devam ediyor. On ekip yaklaşık iki hafta önce yoğun aşılamayı burada ve köylerde dolaşarak da başlattık. Mobil ekip olarak vatandaşımızın yoğun olarak yaşadığı yerde ve işletmelerde aşılama faaliyeti yürütüyoruz. Tüm halkımızdan rica ediyoruz Sağlık Bakanımızın açıkladığı verilerde geri kaldığımız bu durum açıklanamaz. Çok iyi, değerli insanlar kaybettik. Her aile evinden bir kişiyi kaybetti. Gözü yaşlı insanlar oldu. Artık bu hastalığı aramızdan kaldıralım. Bunun tek çözümü aşı olmaktır. Lütfen aşımızı olalım. Hepimiz yorulduk, artık buna bir son vermenin zamanı geldi. Hepinizi aşı olmaya bekliyoruz” dedi.Bulanık'ta salgınla mücadele kapsamın 28 bin 120 birinci doz, 16 bin 172 ikinci doz, bin 802 üçüncü doz olmak üzere toplamda 46 bin 094 doz aşı yapıldı.

GÜROYMAK'TA AŞILAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Bitlis'in Güroymak ilçesinde mobil aşı ekipleri, ilçe merkezi ve köylerinde aşı çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Güroymak ilçesinde İl Sağlık Müdürlüğünce mobil aşı ekipleri ilçe merkezi ve köylerinde aşı çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Güroymak Mehmetçik Parkında kurulan mobil aşı istasyonunda 3 hemşire ve 1 doktor görevli olarak aşı çalışmalarını sürdürüyor. Mobil aşılama ekiplerince günlük 50 kişiye aşı yapılıyor.

Aşılamada oran beklenenin altında kaldı. Aşı olan vatandaşlar, korona virüsten kurtulmanın tek çare aşı olmaktan geçtiğini belirterek, "Sinovaç ve Biontek aşılarımızı yaptık. Aşı olmayan hemşerilerimizin kendi sağlıkları ve insan sağlığını korumak için aşılarını yaptırmaları gerekmektedir" dedi.

KOVANCILAR ’DA AŞI SEFERBERLİĞİ, EKİPLER KAPI KAPI DOLAŞIP VATANDAŞLARI AŞILIYOR

Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde aşı seferberliği kapsamında kırsal mahallelerde kapı kapı dolaşıp vatandaşların randevu almadan aşılanma çalışmaları devam ediyor.

Türkiye geneli olduğu gibi Elazığ'da da Covi-19'la mücadele kapsamında aşı seferberliği sürüyor. Bu kapsamda Kovancılar ilçesinde de harekete geçen sağlık ekipleri birçok yerde mobil stantlar kurarak aşılama çalışmalarına devam ediyor. Aşı çalışmaları kapsamında kırsalda vatandaşların kapısına kadar giden Mobil Aşı Ekipleri randevusuz bir şekilde vatandaşların aşılarını yapıyor. Ekipler aynı zamanda vatandaşlara Covid-19 aşısı hakkında bilinçlendirme de yapıyor. Enfekte oranın düşük tutulabilmesinin tek yolunun aşı olmaktan geçtiğini belirten ekipler, bağışıklık oranının yükselmesi ile ülkede Covid-19 ile mücadelede başarının yakalanacağını aktardı.

Ekiplerin uğradıkları her mahallede vatandaşları aşı konusunda bilinçlendirdiğini dile getiren Kovancılar Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, ” Kulaktan dolma bilgilerle vatandaşların yanıltılıyor. Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 ile mücadelede başarının anahtarının aşılama ile mümkündür. Vatandaşlarımızdan aşı konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz. Sağlık çalışanlarımız aşılama ikna ekiplerimizin çalışmaları sonucunda aşı olmak isteyen vatandaşlarımızın köyde işlerini bırakıp gelemedikleri için aşı hizmetinden faydalanmamaktaydılar. Bu kapsamda aşı ekiplerimiz köylerimizde yaşayan vatandaşlarımıza aşılama hizmeti sunmaya başladı. Köylerimizde yaşayan her bir vatandaşımıza ulaşıncaya kadar, toplum sağlığımız için çalışmalarımız devam edecektir. Sağlığınız için aşınızı olunuz ”dedi.

DELTA VARYANTI DAHA ÇOK GENÇLERİ ETKİLİYOR

Yeni tip korona virüs (Covid-19) pandemisinin delta varyantı daha çok gençleri etkiliyor. Vaka sayısının arttığı Malatya’da en fazla vaka, Darende ilçesinde görüldü.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan 7-13 Ağustos tarihleri arasındaki ilçelerdeki haftalık vaka sayısına göre, 100 bin kişide 261,24 ile Darende ilçesi en fazla vaka görülen ilçe oldu. Darende’yi 244,70 ile Battalgazi ve 211,50 ile Yeşilyurt ilçeleri takip etti.

Doğanyol ilçesinde sıfır vaka görülürken, Yazıhan ilçesi de 84,46 ile en az vaka görülen ilçe oldu.

“Aşılarımızı yaptırmak için geç kalmayalım”

Bu arada, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, sosyal medyada yaptığı açıklamada aşı konusunda yine uyarı yaparak, “Haftalık yüz bin kişiye düşen vaka sayımız gittikçe artıyor. Delta varyantı daha çok gençleri etkiliyor. Aşılarımızı yaptırmak için geç kalmayalım” dedi.

POLİSTEN AŞIYA DESTEK

Malatya’da polisler aşı olmanın gerekliliği konusunda mahalle sakinleri, esnaf ve gençleri ziyaret ederek, salgınla mücadelede aşının gerekliliği konusunda bilgilendirme yapıyor.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri ile birlikte Aşı Kampanyası bağlamında vatandaşlara salgınla mücadelede aşı olmanın gerekliliği konusunda gerekli bilgilendirmeler yapıyor.

Polisler ayrıca mahalle sakinleri, esnaf ve gençleri ziyaret ederek salgınla mücadelede aşının gerekliliği konusunda broşür ve afiş dağıtımı yapıyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) risk haritasında "kırmızı" kategorideki Diyarbakır'da, toplumsal bağışıklığın artırılması için aşılama çalışmalarına hız verildi. Şehrin çıkış noktalarına kurulan stantlarda isteyen vatandaşlara aşı yapılıyor.

Aşılama oranının en düşük olduğu illerden Diyarbakır'ı çok yüksek riskli il kategorisinden çıkarmak için Valilik koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğünce sahada görevli sağlık ekiplerinin sayısı artırılırken, özellikle esnaf, işçi ve çeşitli meslek gruplarında çalışan kişilerin aşılanması için çalışma yürütülüyor.

Fedakarlıkla çalışan sağlık personeli, özellikle kalabalığın fazla olduğu AVM'lerde, fabrikalarda, kafelerde ve şehrin çıkış noktalarında kurulan stantlarda isteyen vatandaşlara aşı yapıyor.

Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Diyarbakır'ı Şanlıurfa'ya bağlayan Pirinçlik Jandarma Karakol Komutanlığı önündeki yol kontrol ve arama noktasında kurulan stantta, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin desteğiyle kentten çıkış yapan araçları durdurarak yolcularla görüşüyor, bilgilendirmenin ardından isteyenleri aşılıyor.

İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin ve Kayapınar İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç, Pirinçlik Jandarma Karakol Komutanlığı önündeki aşı standını ziyaret ederek, özellikle otobüs ile şehirlerarası yolculuk yapan vatandaşlara aşılarını yaptırmalarını tavsiye etti.

"Diyarbakır'da aşılamayı arttıracağız"

Kayapınar İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç, aşı sırası gelen her vatandaşa aşısını yaptırması tavsiyesinde bulunarak, Diyarbakır'ın haritada "kırmızı" renkte olduğunu, bunu "maviye" dönüştürmek için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi. Koç, "Arkadaşlarımız sağlık ekiplerimiz, canla başla çalışıyor. Köylere gidiyorlar, kapı kapı dolaşıyorlar. Kamu kurumlarını dolaşıyorlar. Belli bir seviyeye geldik. Bunu daha da artırmak istiyoruz. Pirinçlik jandarma yol kontrol noktasından günde yaklaşık 2 bin araç geçiyor. Burada aşı uygulama noktasını 3 gündür oluşturduk ve yoğun bir rağbet var. Buradan geçen otobüslerimizi durduruyoruz. Aşısını olmayanlar, aşısını olmak isteyenler burada aşı olabiliyorlar. Özel araçlarıyla geçenler, aşı olabiliyorlar. Yoğun bir rağbet var. Ciddi bir aşılama kampanyamız var. İnşallah buradaki noktalarımızla aşıyı daha da artıracağız ve Diyarbakır'ı 'mavi' yapacağız" diye konuştu.

MARMARA BÖLGESİ

Bahçelievler Belediyesi ve Bahçelievler İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından ortak yürütülen mobil aşı noktaları ilçenin en kalabalık yerlerinde aşı hakkı olan vatandaşlar ile ilçedeki esnaflar randevu almadan aşı yaptırabiliyor. Son bir haftada yaklaşık 2 bin 500 vatandaş 1. doz aşılarını oldu.

Bahçelievler Belediyesi ve Bahçelievler İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü aşı seferberliğinde mobil aşı noktalarında vatandaşlar randevu almaksızın aşı yaptırabiliyorlar. İlçenin en kalabalık yerlerine kurulan mobil aşı istasyonlarıyla isteğe göre Sinovac veya Biontech aşısı yaptırabiliyor.

Mobil aşı noktalarında genellikle 1’inci doz aşısını olanların aşı olduklarını dile getiren Bahçelievler İlçe Sağlık Müdürü Dr. Serap Sarıhan Akkum, "Son dönemlerde randevusunu alıp da aşı uygulamasına giremeyen vatandaşlarımıza ulaşabilmek için aşı uygulama noktaları belirledik ve bunlar daha çok yoğunluğun olduğu bölgeler olarak belirlendi. Bahçelievler Belediyesinin desteğiyle bu uygulamamızı yürütüyoruz. Aşı karşıtı vatandaşlarımızı bu noktalarımızda ikna ediyoruz ve 1. doz aşılarını oluyorlar. Son 1 haftada yaklaşık 2 bin 500 kişi mobil aşı noktalarında aşılarını oldular. Bu kişiler arasında ilk doz aşı yaptıranlar olduklarını saptadık" ifadelerini kullandı.

MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİ KALDIKLARI ÇADIR KENTTE AŞILANDI

Bilecik'te filyasyon ekipleri mevsimlik tarım işçilerini kaldıkları çadır kentte ziyaret ederek, aşı sırası gelip sağlık ocağına gidemeyenleri aşıladı.

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde mevsimlik tarım işçilerini aşılama çalışmaları hız kazandı. Yoğun sebze üretimin yapıldığı bölgede ekipler, sağlık kuruluşuna gitme imkanı olmayan emekçiler için devreye girdi, belirtilen kriterlere uyanlar aşılandı. Bu kapsamda, Osmaneli Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ koordinasyonunda Mustafa Selahattin Çetintaş Devlet Hastanesi Başhekimi Kamil Özdemir ve ekipleri ilçeye bağlı Hisarcık Beşevler köyünde mevsimlik tarım işçilerine kaldıkları çadır kentte Korona virüs (Covit-19) aşısı uyguladı.

"Mevsimlik tarım işçilerimizin yerlerinde aşılarının yapılmasına karar verdik"

Mustafa Selahattin Çetintaş Devlet Hastanesi Başhekimi Kamil Özdemir, yaklaşık 60 tarım işçisinin aşılanmadığını tespit ettiklerini anlatarak, Hisarcık Beşevler köyünde yaşana mevsimlik tarım işçilerinin hepsinin aşılandığını söyledi.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, belediye personeline yazı göndererek, Covid-19 aşısı yaptırmalarını istedi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt imzalı yazıda, tüm çalışanların aşısını yaptırmasının kendilerinin ve mesai arkadaşlarının sağlığı için önem arz ettiği vurgulandı.

Daha önce birçok kez sosyal medya, gazete ve televizyonlar aracılığıyla korona virüs (Covid-19) önlemleri ile ilgili uyarılarda bulunan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, vaka sayılarının artmasının ardından Odunpazarı Belediye Personeline yazı göndererek, tüm personelin aşı olmasını istedi. Belediye bünyesindeki tüm müdürlüklere tebliğ edilen yazıda Başkan Kurt, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun 4. Maddesinde işverenlerin, tüm çalışanlarının işle ilgili sağlık ve güvenliğini sağlamakla yükümlülükleri bulunduğu; çalışanları koruyucu önlemler alınması ve aşıya özendirici tedbirler alınması hususunda yükümlülüklerinin bulunduğunu hatırlattı.

“Covid-19 salgını tüm çalışanlar için tehdit oluşturuyor”

Covid-19 salgınının önlenmesi kapsamında iş yerlerinde ortak kullanım alanlarında, riskleri en aza indirmek için gerekli koruyucu tedbirlerin alındığını, maske ve dezenfektan temininin sağlandığı, sosyal mesafe kurallarına riayet edilmesi konusunda da personelin bilgilendirildiğini belirten Başkan Kurt, “Covid-19 salgınının bulaşıcılığı ve tüm çalışanlar için oluşturduğu tehdit şüphesizdir. Aşı hasta olma ihtimalini ve hastalığın şiddetini düşürmekte, aşı olmayanların virüsü alması, bulaştırması daha yüksek ihtimal olarak görülmektedir. Covid-19 salgınının iş hayatındaki olumsuz etkilerini azaltmak bakımından özellikle iş yeri sağlığı ve güvenliğinin korunabilmesi gerektiğinden, aşı olmayı kabul etmeyen çalışanlar açısından zorlayıcı tedbirlerin alınması kaçınılmazdır” dedi.

 
Elvan: 'Yüzde 8’in üzerinde bir büyüme bekliyoruz'
 
Erzurum yabancı sermayeli şirket verileri açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Koca uyardı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Şu an Delta varyantı Türkiye’de yüzde 90’ı ...
Deprem haberleri son 3 yılda yüzde 148 arttı
Yapılan bir araştırmaya göre; son 3 yılda yansımada yer alan deprem haberlerinde ...
Vali Memiş’ten uyarı
Erzurum Covid-19 aşı oranlarında turuncu kategoriden sarı kategoriye geçti. ...
 
Erzurum Kaymakam atamaları Resmi Gazetede
Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi Resmi Gazetede yayımlandı. Kararname ...
Annelerin evlat nöbeti 717’inci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Erzurum'da vaka sayısında dikkat çekici artış!
Erzurum’da covid19 vaka sayısı 7 -13 Ağustos döneminde de yükselişine devam etti.
 
Erzurum aşıda sarı kategoriye yükseldi
Sağlık Bakanlığı aşı haritasını yayımladı. Aşı oranı yüzde 65.1’e yükselen ...
Erzurum’da 645 bin 798 doz aşı uygulandı
Erzurum’da 645 bin 798, Doğu Anadolu Bölgesinin 14 ilinde ise 4 milyon ...
Dolu yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi
Erzurum'da etkili olan dolu yağışı saniyeler içerisinde etrafı beyaza bürüdü.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri