Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SAĞLIK & YAŞAM
12 Ocak 2020 Pazar - 13:07

Her ay ameliyat oluyor

Ağrı’da böbreklerinde oluşan taşlar nedeniyle her ay ameliyat olmak zorunda olan 7 yaşındaki Melek Rabia Kaya için öğretmen ve arkadaşları hastane odasında doğum günü kutlaması yaptı.

Her ay ameliyat oluyor

Ağrı’da böbreklerinde oluşan taşlar nedeniyle her ay ameliyat olmak zorunda olan 7 yaşındaki Melek Rabia Kaya için öğretmen ve arkadaşları hastane odasında doğum günü kutlaması yaptı.

Ağrılı ev hanımı Hatice ve işçi Naci Kaya çiftinin 6 çocuğundan en küçüğü olan Melek Rabia Kaya (7), üç yıldır böbrek hastası ve böbreklerinde sürekli oluşan taşlar sebebi ile her ay ameliyat olmak zorunda kalıyor. Ağrı Merkez Şerafettin Yaltkaya İlkokulu 1. sınıf öğrencisi olan ve hastalığına bir türlü çare bulunamayan Melek, zamanının büyük bir kısmını hastane odalarında geçirdiği için eğitimine düzenli olarak devam edemiyor. Ailesinin de maddi sıkıntılarla boğuştuğu Melek'in doğum gününü evinde kutlamak istediğini öğrenen öğretmeni Büşra Karakuzu, doğum günü sürprizi hazırladı. Hastalığı yüzünden evine gidemeyen ve son üç yıldır hastane odasında doğum gününü kutlamak zorunda kalan küçük Melek’i öğretmeni, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin ve arkadaşları ile birlikte tedavi gördüğü Ağrı Devlet Hastanesinde ziyaret etti. Küçük Melek’in doğum gününü kutlayarak çeşitli hediyeler veren İl Milli Eğitim Müdürü Tekin, sınıf öğretmeninden Melek’in durumunu öğrendiklerini ve kendisini hem moral vermek hem de destek olmak amacıyla hastane odasında ziyaret ederek, doğum gününü kutladıklarını söyledi. Melek’in tedavisi için aileye destek olacaklarını belirten Tekin, “Kızımız uzun süredir hasta. Tedavi görüyor. Bizde doğum gününü kutlamak istedik. Kendisi hasta olduğu için doğum gününü arkadaşları ile kutlayamamış. Bizde hastanede arkadaşları ile beraber doğum gününü kutladık. Kendisine acil şifalar diliyorum. İnşallah Melek kızımız bir an önce iyi olur ve arkadaşlarının arasına döner. Tedavisi için elimizden gelen bütün desteği de ailemize sağlamaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Öğretmen Büşra Karakuzu, hediyeler ile birlikte Melek Rabia’nın karnesini de vererek, “Melek okul açıldığında bir buçuk ay okula gelebildi. Fakat sonrasında hasta olduğu için okula gelemedi. Üç yıldır sürekli tedavi görüyor. Böbrekleri sürekli taş üretiyor. Defalarca ameliyat oldu. Ama her defasında tekrarlıyor. Yurt dışından ilaçları getiriliyor. Annesi ile görüşüyoruz devamlı. Son görüşmemizde sıkıldığını, eve gitmek istediğini ve evde doğum gününü kutlamak istediğini öğrendik. Ancak eve gidemediği için bizde burada doğum gününü kutlamak istedik. Sağ olsun İl Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Faruk Tekin de bize eşlik etti. Hep birlikte geldik. Arkadaşları ile doğum gününü kutladık. Yaklaşık üç yıldır her doğum gününü hastanede kutlamak zorunda kalıyor. Melek çok zeki bir öğrenci. Karnesini de burada vermek zorunda kaldık. Okumayı da öğrendi. İnşallah sağlığına bir an önce kavuşur” şeklinde konuştu.

"TEDAVİ İÇİN İMKÂNLARIMIZ KISITLI"

Kızı Melek Rabia’nın üç yıl önce böbrek hastalığına yakalandığını ve böbreklerinin sürekli taş üretmesi sebebi ile her ay düzenli olarak ameliyat olmak zorunda kaldığını dile getiren Hatice Kaya, “Üç yıldır kızım hasta. Ayda bir kez ameliyat olmak zorunda kalıyor. Kızımın Van’daki tedavisinde böbreklerinde sincik taşlar olduğunu söyledi doktorlar. Böbrekleri sürekli taş üretiyor. Şu an Ağrı Devlet Hastanesinde tedavisini yapmaya çalışıyoruz. Ameliyat için bu kez Erzurum’a gideceğiz. Üç yıldır hep hastanelerdeyiz. Ayda bir ameliyat oluyor kızım. Onun dışında da Nefroloji Bölümüne gidiyoruz devamlı. İmkânlarımız kısıtlı. Eşim de çalışamıyor” dedi.

kızı Melek Rabia’nın doğum gününü kutlayan öğretmeni ve İl Milli Eğitim Müdürü Tekin’e de teşekkür eden anne Kaya, “Bu gün doğum günü ve Melek evde doğum gününü kutlamak istiyordu. Son üç yıldır hep hastane odasında doğum günlerini kutlamak zorunda kalıyoruz. Bugün öğretmeni ve İl Milli Eğitim Müdürümüz doğum gününü kutladılar. Kendilerine çok teşekkür ederiz. Bize destek oldular. Kızımın iyi olmasını istiyorum” diye konuştu.

 
ETÜ bilgilendirme konferansları devam ediyor
 
Başkan Coşkun’dan yalan haber tepkisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Selçuk’tan GSS müjdesi
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, prim borcu ...
“Hedefimiz, veremsiz bir dünya, veremsiz bir Türkiye”
Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen programda ...
Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası başladı
Her yıl 7-14 Ocak tarihleri arasında yapılan “Beyaz Baston Görme Engelliler ...
 
Erzurum’da gıda denetimleri devam ediyor
Erzurum Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar, il genelinde gıda denetimlerinin ...
Boz ayının köpeklerle imtihanı
Sarıkamış’ta aç kalan ve kış uykusuna yatmayan boz ayı ilçe merkezine ...
Toplumsal duyarlılık için köy yollarına düştüler
Atatürk Üniversitesi ve Palandöken Gençlik Merkezi, ‘Toplumsal Duyarlılık ...
 
‘Bir Çocuk da Sen Sevindir’ kampanyasına destek
‘Bir Çocuk da Sen Sevindir’ kampanyasına Erzurum Türkiye Gazetesi ve İhlas ...
112 ekibi olağanüstü çabalarıyla dua aldı
Hınıs ilçesine bağlı Çilligöl Mahallesi’nde yaşayan bir hasta için yola ...
Büyükşehir kar timleri iş başında
Kentteki kar yağışı sonrası harekete geçen Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri