Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
Koca’dan istihdam müjdesi
Koca’dan istihdam müjdesi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
HABERLER>GUNDEM
28 Şubat 2024 Çarşamba - 07:12

Hocalı şehitleri rahmetle anıldı

TBMM Başkanlığı himayesinde Türkiye Azerbaycan Dostluk, İş birliği ve Dayanışma Vakfı (TADİV) ile Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu tarafından "Hocalı Soykırımı Fotoğraf Sergisi ve Anma Programı" düzenlendi.

Hocalı şehitleri rahmetle anıldı

TBMM Başkanlığı himayesinde Türkiye Azerbaycan Dostluk, İş birliği ve Dayanışma Vakfı (TADİV) ile Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu tarafından "Hocalı Soykırımı Fotoğraf Sergisi ve Anma Programı" düzenlendi.

Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım Halkla İlişkiler Binasındaki Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda,  32 yıl önce Hocalı'da yaşanan vahşetin tam anlamıyla bir soykırım olduğunu söyledi.

Hocalı Katliamı için anma törenleri düzenlemenin yeterli olmayacağını dile getiren Ayrım, "Artık somut şeyler yapma zamanı geldi. 'Hocalı'ya Adalet' kampanyası başlatıldı. Soykırımı yapanlar adalete teslim edilecek. İnşallah bu düzen değişecek ve daha adil bir dünya yaşanacak. Bunun liderleri de Türkiye ile Azerbaycan ve Türk Dünyası devletleri olacak. Biz artık 30 yıl önceki Türkiye ve Azerbaycan değiliz." ifadelerini kullandı.

TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, törene yoğun programı nedeniyle katılamayan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un selamlarını ileterek başladığı konuşmasında “Azerbaycan bizim öz kardeşimiz, ‘iki devlet, bir millet’ bizim şiarımız” sözlerine yer verdi. Bu törenin Gazi Meclis çatısı altında gerçekleşmesinin tarihi bir anlamı olduğuna dikkat çeken Uzun, 32 yıl önce Hocalı'da başlayan katliam ve soykırımın 1995 yılında Bosna Hersek'te sürdüğünü, şu anda da Gazze'de batının gözleri önünde tekrar yaşandığını söyledi.

Bilge lider Aliya İzetbegoviç'in "Ne yaparsanız yapın, ama soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır." sözlerini anımsatan Uzun, "Diğer milletlerin, kendi başlarına gelmiş en ufak bir olayı bile Hollywood senaryolarıyla, filmlerle, anma etkinlikleriyle tüm dünyanın gözüne sokarcasına sürekli anlatmaları gibi bizim de bu meseleye daha fazla yoğunlaşıp, bu tür faaliyetleri sürekli ve unutulmayacak bir şekilde yapmamız gerekiyor." diye konuştu.

TBMM Genel Sekreteri Uzun, “Bütün katliamların, soykırımların yaşandığı bölgeden gelen bir kardeşiniz olarak, dedesinin babasından başka hiç kimsenin kalmadığı, diğer her aile bireyinin Ermeniler tarafından evlerinde yakıldığı bir aileden geliyorum. Dolayısıyla kişisel olarak da bugün burada bu anma töreninin ifa ediliyor olmasının benim kendi bireysel tarihim açısından da bir önemi var.” dedi.

TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, yarın Başdenetçiliğin hazırlamış olduğu Kudüs raporunun Meclis çatısı altında taraflara ve konuklara anlatımı olacağını hatırlattı.

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi ve TADİV Başkanı Aygün Attar, Hocalı'da yapılan soykırıma tepki göstererek, "Türk milleti olarak dünyanın neresinde olursa olsun, hangi etnik kimliğe karşı yapılırsa yapılsın bu soykırımlara sesimizi çıkaracaktık ama söz konusu can Azerbaycan olunca yer yerinden oynadı. Yurdun dört bir yanında masumların kanı için 'Hocalıya adalet' diye insanlar sokağa döküldü." dedi.

Attar, Hocalı katliamını gerçekleştirenlerin yargılanmaması nedeniyle geçmişte Bosna'da, şimdi de Gazze'de soykırımların yaşanmaya devam ettiğine işaret ederek, "Biz ne kin güttük ne intikam ne de kısas istedik. Sadece 32 sene önce yapılan acımasız soykırımla etnik kimliğin bir kasabadan silinmesine neden olan canilerin yargılanmasını talep ediyoruz. O gün Hocalı'daki görüntüler servis edilmesine rağmen tüm dünya sağır ve lal kaldı. Adalet çağrımızı buradan yeniliyoruz." ifadelerini kullandı.

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, Hocalı Katliamı'nın yıl dönümü dolayısıyla Ankara'da düzenlenen üçüncü anma törenine katıldığını, bunun da Türk milletinin Azerbaycan'ın yaşadığı acı ve kedere karşı verdiği çok büyük bir değer ve saygı olduğunu vurguladı.

Programda Hocalı Soykırımı Fotoğraf Sergisi de açıldı. Törene, bazı milletvekilleri, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, akademisyenler, Meclis personeli ve öğrenciler katıldı.

 
Necmettin Erbakan'a vefa
 
Gazze’de can kaybı 29 bin 878’e yükseldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Necmettin Erbakan'a vefa
Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin ...
Kacır: Gençlerin destekçisi olmaya devam edeceğiz
Kacır, “Biliyoruz ki eğer gençlerimizi doğru yetkinliklerle buluşturursak, ...
Gazze’de can kaybı 29 bin 782’ye yükseldi
İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırılarında ...
 
Yozgatlıgil DAG’da inceleme yaptı
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, Atatürk ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğum gününü kutladılar
AK Parti Aziziye Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Seçim koordinasyon ...
Gazze’de can kaybı 29 bin 514’e yükseldi
İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik 140 gündür devam eden saldırılarında ...
 
Erzurum’da 2023 Aile gerçeği
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da 2023 yılında 4 bin 438 çift ...
Erzurum’da boşanma sayısı arttı
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da boşanma sayısı arttı. 2001 ...
AYM'den, Can Atalay'a ret
Anayasa Mahkemesi (AYM), Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay'ın milletvekilliğinin ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri