Horasan Meslek Yüksek Okulu 2012-2013 Eğitim Öğretim yılına donanımlı bir şekilde başladı. Atatürk üniversitesi tarafından ilk etapta 5 bölüm üzerine Eğitim Öğretime açılan Horasan Meslek Yüksek Okulu ilçe eğitim ve ekonomisine büyük katkı sağlıyor.
Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fizik Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Horasan Meslek Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Yüksel Özdemir, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın desteğiyle bu yıl eğitim öğretime başlayan HMYO’nun ilçe eğitimine ve ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirterek, bu yıl eğitime başlayan okulun Türkiye’de ara eleman eksikliğinin giderilmesi açısından ihtiyaca cevap verebilecek gözde bölümleri açarak bu bölümlere öğrenci aldıklarının altını çizdi.
ÖZDEMİR’İN KONUŞMASI
Özdemir; konuşmasında, “Atatürk üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak’ın, bizlerin ve ilçe halkının çabaları sonucunda ilçeye kazandırmış olduğumuz okul bünyesinde 5 bölüme 210 öğrenci kayıt yaptırarak eğitim öğretime başladık. Okulumuzda Elektrik enerji, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı, Laborant ve Veteriner Sağlık Programı, Bilgisayar Programlama Programı ve Özel Güvenlik ve Koruma Programlarına olmak üzere 5 bölümde eğitim vermekteyiz. Çağımızda “Eğitim” geçmişteki yıllardan daha fazla önem kazanmış durumdadır. Çünkü sürekli değişen ve gelişen dünyanın ihtiyaçları da sürekli değişmekte ve yeni gereksinimler ortaya çıkarmaktadır. Bugün artık teknolojideki bu hızlı ilerleyiş eğitimi de bir zorunluluk haline gelmiştir. Bu bağlamda okulumuz da, bu ihtiyaçları karşılamak için, Türkiye’de eğitim sistemi içinde, okulumuz üzerine düşen görevi yapmak ve gelişen dünyanın gereksinimi olan nitelikli insan gücünü yetiştirmek için çalışmalarına devam edecektir. Çünkü değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Bu yıl yüksekokulumuz bünyesinde açılan sivil savunma ve itfaiyecilik bölümü doğuda sadece Atatürk Üniversitesi Horasan Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılmıştır. Ayrıca bu açılan bölümlerden mezun olan öğrenciler gerek özel sektörde gerekse de kamu kuruluşlarında iş bulma konusunda sıkıntı yaşamayacaklardır. Örnek olarak veteriner laborant ve sağlık programından mezun olacak bir öğrenci, Veteriner Hekimin olmadığı yerde, hayvan sağlığı konusunda özellikle koruyucu hekimlik alanında çalışabilirler. Veteriner hekimle ve ziraat mühendisi ile hayvan sağlığı, yetiştiriciliği, üretim ve ıslahında çalışırlar. Tarım İl Müdürlükleri, Belediyeler, Mezbahalar, Et Balık Kurumu, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki kuruluşlarda. Özel hayvan kliniklerinde ve danışmanlık kurumlarında istihdam edilirler. Bunlara ek olarak kendileri özel hayvan çiftliği kurabilirler” diye konuştu.
Horasan Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri ise ilçenin Sosyal ve Kültürel açıdan ileri seviyede olduğuna vurgu yaparak Okul bünyesinde açılan pansiyon, yemekhane ve dinlenme salonlarının kendileri açısından sevindirici olduğunu belirterek yöneticilerin kendilerine her konuda destek olduklarını söylediler.
İlçedeki esnaf ise ilçeye kazandırılan okulun ilçe insanına verilmiş en büyük hizmet olduğunu dile getirerek, okulun ilçe eğitimine ve ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirttiler.