Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tekin: ‘Her türlü öneriye açığız’
Tekin: ‘Her türlü öneriye açığız’
Yerlikaya: ‘6 ayrı organize suç örgütü çökertildi'
Yerlikaya: ‘6 ayrı organize suç örgütü çökertildi'
Öğretmene şiddete hayır!
Öğretmene şiddete hayır!
Erdoğan Çalışma Meclisi'ne seslendi
Erdoğan Çalışma Meclisi'ne seslendi
Özvar akreditasyon verilerini paylaştı
Özvar akreditasyon verilerini paylaştı
HABERLER>ASAYİŞ
14 Haziran 2013 Cuma - 04:06

İlaç davasında karar açıklandı

1 doktor, 5 eczacı, eczacı kalfası, ilaç mümessili ve poliklinik sekreterlerinin bulunduğu 26 kişi, ‘Resmi belgede sahtecilik, Kamu Kurum ve Kuruluşlarını Dolandırmak’ suçundan yargılandıkları Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 56 yıl hapis 52 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.

İlaç davasında karar açıklandı

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki öğretim üyelerinin kaşelerini kullanarak hayali reçete ve sağlık raporu düzenleyen 1 doktor, 5 eczacı, eczacı kalfası, ilaç mümessili ve poliklinik sekreterlerinin bulunduğu 26 kişi, ‘Resmi belgede sahtecilik, Kamu Kurum ve Kuruluşlarını Dolandırmak’ suçundan yargılandıkları Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 56 yıl hapis 52 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.
REKTÖRLÜK SUÇ DUYURUSU YAPMIŞTI
Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 2007 yılı içerisinde Atatürk Rektörlüğü tarafından yapılan suç duyurusu üzerine başlatılan operasyon kapsamında Ali G.’nın bir şirkette ilaç mümessili olduğu, Dadaşkent Sağlık Ocağında görevli Doktor Nurullah E. ve İlaç mümessili Ali G. aracılığı ile Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yapan Öğretim üyelerinden bazılarının isim ve kaşelerini kullanarak 19 hasta için sahte rapor düzenledikleri tespit edildi.
Mağdur Nurhayat Y. duruşmada verdiği ifadede, ”Dadaşkent Sağlık Ocağına gittiğimde burada bulunan Doktor Nurullah E., bana “Hanımefendi sağlık kurulu raporu çıkarıldığında ilaç farkı ödemiyorsunuz. Size sağlık kurulu raporu çıkarabilirim’ diyerek benden iki adet vesikalık fotoğraf istedi. Bende karneyi bıraktım. Benim sağlık karneme yazılan reçeteler tamamen bilgim dışında yapılmıştır. İmzalarda bana ait değildir” dedi.
Erzurum Kriminal Polis Laboratuvarı tarafından yapılan analizler sonucu dava konusu 19 mağdur hastaya ait sağlık karneleri üzerinden düzenlenen reçetelerdeki imzaların sahiplerine ait olmadığı tespit edildi. Yapılan incelemede mağdurlar hakkında düzenlenen doktor raporlarındaki imza ve kaşelerinde raporlarda ismi bulunan doktorlara ait olmadığı belirlendi.
İlaç mümessili Ali G’nin daha fazla ilaç satabilmek için anlaştığı Dr. Nurullah E. ile birlikte sahte reçete ve raporlar düzenleyerek bilgisi dışında 19 hasta adına kağıt üzerinde ilaç alımı yaptıkları bu şekilde Sosyal Güvenlik Kurumunu 21 Bin 190 TL zarara uğrattıkları tespit edildi.
56 YIL HAPİS, 52 BİN TL ADLİ PARA CEZASI
Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında tutuksuz yargılanan sanıklar haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti ‘Resmi belgede sahtecilik, Kamu Kurum ve Kuruluşları Dolandırmak, Suç işlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olmak’ suçundan tutuksuz yargılanan Sağlık Ocağı Doktoru Nurullah E.’yi 3 yıl 1 ay 15 gün, İlaç Mümessili Ali G.’yi 7 yıl 6 ay, Hastane Poliklinik Sekreteri Yunus M. ve Bedri S.Y.’ yi 7’şer yıl 6’şar ay, Eczacı Mecit D. ve Zuhal A.’yı 2’şer yıl 1’er ay, sahtecilik olayına aracılık eden eczacı kalfası ve memurlar Ümit K., Gökşin Ş., Mürteza Ç., Ali A. ve Mehmet N.K.’yı 2’şer yıl 11’er ay, Kadir K., Özkan B., Murat K., ve Suat G.’yı ise 1’er yıl 11’er ay olmak üzere toplam 56 yıl 15 gün hapis, 52 bin 974 TL adli para cezasına çarptırdı.
ECZACI VE DOKTOR CEZASINA 5 YIL ERTELEME
Mahkeme, eczacı Mecit D., Zuhal A. Ve Nurullah E.’ye verilen 2’şer yıl 1’er ay hapis cezasını 5 yıl süreyle ertelerken, tutuksuz yargılanan H.Ö., N.M., S.E., S.Ş., B.D., V.T., A.H., M.Ç. ve M.G. hakkında da beraat kararı verdi.

 
AP’nin alacağı kararı tanımıyorum
 
Baro’dan tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gündüz gözü kurt saldırdı
Erzurum’un Tortum ilçesine bağlı Şenyurt Beldesinde bahçede çalışan vatandaşlara kurt saldırdı.
A.Gazi'de seyyar kavgası: 4 yaralı
Erzurum’da iki grup seyyar satıcı arasında meydana gelen bıçaklı kavgada 4 kişi yaralandı.
Güler Yaylalı'ya veda etti
Son Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararnamesiyle İzmir’e atanan ...
 
Tınaztepe ve Ersin yargılandı
Ergenekon davasında tutuksuz yargılanan CHP'li eski Erzincan Milletvekili ...
Trafikte çelişki
Egzozlarından çıkan zehirli gaz ve dumanları ile çevreyi kirleten araçlara ...
Motor’ davasında, öğrencilere beraat
Erzurum 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde haklarında dava açılan iki öğrenci beraat etti.
 
Erzurum'da polise destek yürüyüşü
Erzurum’da toplanan bir grup, “Polise destek, geziye köstek” pankartıyla yürüyüş yaptı.
Otel cinayeti davası sonuçlandı
Erzurum'da geçtiğimiz Şubat ayında Kardelen Otelin sahibi olan 52 yaşındaki ...
Emniyet uyardı
Erzurum Emniyet Müdürlüğü İkinci El Eşya Alım Satımı ile ilgili Valilik ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri