Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Tanfer, güven tazeledi
Tanfer, güven tazeledi
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Ulaştırma alanında AK vizyon
Ulaştırma alanında AK vizyon
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
HABERLER>EĞİTİM
12 Haziran 2013 Çarşamba - 16:35

İmam Hatip’li Küçük ikincilik getirdi

21 şehirden 66 öğrencinin yarıştığı AB Öykü Yarışması’nda ödüller verildi.

İmam Hatip’li Küçük ikincilik getirdi

21 şehirden 66 öğrencinin yarıştığı AB Öykü Yarışması’nda ödüller verildi. Yarışmada, Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesinden "Hava'nın kızı" adlı eseriyle Firuze Nur Atmaca birinci, Erzurum Hasan Basri Anadolu İmam Hatip Lisesinden "Gökkuşağı'nın altında" adlı eseriyle Esra Rümeysa Küçük ikinci, Konya Meram Fen Lisesinden Leyla Önal da "Benim dünyam" eseriyle üçüncü seçildi.
Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, "Bu yarışma, (öğrencilerin) kendilerini ve kabiliyetlerini keşfetme, dillerini geliştirip zenginleştirme yolunda önemli bir teşvik unsurudur. Bunun da ötesinde bu öykü yarışması, bir kardeşlik projesidir" dedi.
Erdem, Türkiye'deki 21 kentten, 66 öğrencinin katıldığı AB Öykü Yarışması'nın Eskişehir'de bir otelde düzenlenen ödül töreninde, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ile iş birliği içinde ilk kez 2008 yılında düzenledikleri öykü yarışmalarının geleneksel hale geldiğini bildirdi. Lise öğrencileri arasında düzenlenen hikaye yarışmasıyla öğretmenlerin, öğrencilerin ve ailerinin AB ile ilgili bilgi ve farkındalıklarının artırılması amaçladıklarını belirten Erdem, şunları söyledi:
"Her yıl binlerce öğrencimiz bu etkinliklere katılarak yazdıkları öykülerle Türkiye'nin AB yolundaki hedefleri ve gerçekleştirdiği reformları öğreniyor. Bu yarışma, aynı zamanda kendilerini ve kabiliyetlerini keşfetme, dillerini geliştirip zenginleştirme yolunda daönemli bir teşvik unsurudur. Geleceğin bir hikaye yazarı belki de yeteneğini burada fark edip kazandığı ödülü yazarlık hayatının ilk ödülü olarak özel bir yere koyacaktır. Bunun da ötesinde bu öykü yarışması, bir kardeşlik projesidir. Bu yıl düzenlenen AB Öykü Yarışması'nın konusu farklılıklar içerisinde birlikteliktir."
"Eskişehir'de bu toplantının yapılması Yunus Emre'nin memleketi, gönüller yapma adına ömrünü vermiş büyüğümüzün de yadedilmesine ve onu anlamamıza imkan veriyor" diyen Erdem, AB'nin, barış, özgürlük, eşitlik ve insan hakları gibi tüm insanlık için ortak ve önemli olan değerleri bir araya getirdiğini, bu değerleri yaymaya çalışan önemli bir proje olduğunu belirtti.
Erdem, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılımının hem ülkemiz hem de Avrupa Birliği açısından önemli olduğuna dikkati çekerek, "Avrupa Birliği, Türkiye arasında geçtiğimiz aylarda kazanılan ivme eminim ki her iki tarafın özverisiyle daha da güçlenecek ve üyeliğimizin önündeki engellerin kalkmasıyla sonuçlanacaktır" diye konuştu.
Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Bela Szombati ise AB Öykü Yarışması'nı ilk kez 2008 yılında başlattıklarını hatırlattı. Bu yıl yarışmanın Türkiye'nin 21 ilinde eş zamanlı olarak düzenlendiğini söyleyen Szombati, şöyle konuştu:
"Barış, özgürlük, birlik, eşitlik, güvenlik, dayanışma ve insan hakları gibi değerlerin yanı sıra AB ve Türkiye'nin paylaştığı ortak değerlerden olan farklılıklar içinde birlik bu yılki kısa öykülerin konusu olarak belirlendi. Her katılımcının, her okulun enerjisi ve istekliliğiyle, yarışmamız Milli Eğitim Bakanlığı ve AB Türkiye Delegasyonu iş birliğiyle gerçekleştirilen en başarılı etkinliklerden birisi haline geldi. Bugünkü tören ocak ayında başlayan uzun bir yarışma sürecinin son ayağını teşkil ediyor. Bu süreçte 15-16 yaşındaki lise öğrencileri, yazma becerilerini nasıl geliştirecekleri ve farklılıklar içinde birliğin gerçek anlamı konularında düşünme fırsatı buldu."
Szombati, Avrupa Birliği Projesi'nin en başından beri savaşları, bölünmeleri sona erdirmek, rekabetle iş birliğini geliştirmek üzere ortaya çıktığını söyledi. Avrupa Birliği'ne üye ülke sayısının 1 Temmuz itibariyle Hırvatistan'ın da dahil olmasıyla 28'e çıkacağını anlatan Szombati, şöyle devam etti:
"Türkiye'nin de parçası olduğu genişleme süreci, farklı kültürlerden insanları Avrupa çatısı altından toplamaktadır. Ne kadar çoksak, birbirimizi anlamak, birbirimize saygı duyma ve iş birliği ihtiyacımız da o kadar çoktur. Farklılıklar içinde birlik, kendi yaşam tarzlarımızı ve düşüncelerimizi seçme hakkı, başkalarının bu tercihlere saygı göstermesidir. Farkılılıklar içinde birlik, bütün bireysel özgürlüklerin devlet tarafından anayasa eliyle ve adil bir yargı çerçevesinde güvence altına alınması demektir. Avrupa Birliği'nde farkılılıklar içinde birliğe yüklediğimiz anlamlar bunlardır. AB'ye katılmak isteyen bütün ülkelerin de bunları paylaşmasını bekliyoruz. Hepimizin görevi ve amacı mümkün en yüksek demokratik stantartları ve uygulamaları hedeflemektir."
Konuşmaların ardından Gaziantep, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van'dan yarışmaya katılan öğrencilere ve öğretmenlerine çeşitli hediyeler verildi.
Yarışmada, Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesinden "Hava'nın kızı" adlı eseriyle Firuze Nur Atmaca birinci, Erzurum Hasan Basri Anadolu İmam Hatip Lisesinden "Gökkuşağı'nın altında" adlı eseriyle Esra Rümeysa Küçük ikinci, Konya Meram Fen Lisesinden Leyla Önal da "Benim dünyam" eseriyle üçüncü seçildi.
Dereceye girenlere ödülleri, Erdem ve Szombati tarafından takdim edildi.

 
Ticarete güç kattılar
 
Yavilioğlu gezi olaylarını değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaylalı Türkçe Sevdalılarını ağırladı
11. Türkçe Olimpiyatları çerçevesinde Kazım Karabekir Stadyumu’nda gerçekleşen, ...
Özel Bilkent 1. Kariyer Günleri başladı
Özel Bilkent Erzurum Laboratuar Lisesi’nce 1. Kariyer Günleri düzenlendi.
AÖF'ten sınav başarısı
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı ...
 
Birinci Erzurum'dan çıktı
Tecvit, meharic-i huruf ve sıfat-ı huruf, eda-seda, makam ve terennüm ...
Her şey öğrenciler için
Erzurum İlim ve Kültür Hizmet Derneği, ilim tahsili yapan öğrencilere ...
Yılmaz eseriyle anılıyor
Atatürk Üniversitesi’ne ait Botanik Park’ın mimarı olarak bilinen Prof. ...
 
Bilişimde 7'inci adım
7. Uluslararası Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Sempozyumu başladı.
PMYO'da mezuniyet coşkusu
Erzurum’da Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) mezuniyet töreni gerçekleşti.
Eğitimde kampüs yaklaşımı
Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapmayı planladığı ilk kampüsler içinde Erzurum ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri