Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Çanakkale’de Erzurum’un 122 şehidi var
Çanakkale’de Erzurum’un 122 şehidi var
ETSO’da, ‘Gıda Güvenliği’ gündemi
ETSO’da, ‘Gıda Güvenliği’ gündemi
Konut fiyat endeksi açıklandı
Konut fiyat endeksi açıklandı
Kurtulmuş’tan Aile hassasiyeti vurgusu
Kurtulmuş’tan Aile hassasiyeti vurgusu
Bakan Tekin’den bir ilk
Bakan Tekin’den bir ilk
HABERLER>EKONOMİ
13 Temmuz 2013 Cumartesi - 12:19

İran Türk yatırımcıları bekliyor

İran’ın Tebriz kentinde düzenlenen Doğu Azerbaycan 4. Yatırım Fırsatları Forumu’na katılan MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez, formun geçen yıllara oranla daha geniş katılımlı ve faydalı geçtiğini bildirdi.

İran Türk yatırımcıları bekliyor

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi, İran’ın Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Ali RizaBeygi’nin daveti üzerine 4. Uluslararası Yatırım Fırsatları Formu’na katıldı. Programa bu illerin yarısına Türkiye’nin değişik bölgelerinden çok sayıda yatırımcı iş adamı da katıldı. Programı öncesi bir süre önce kurulan Makü Serbest Bölgesi’nin özel davetlisi olarak buradaki iş adamları ile görüşen MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez ve beraberindeki heyet görüşmelerden hayli memnun kaldı.
MAKÜ SERBEST BÖLGESİ TÜRK İŞADAMLARINI BEKLİYOR
Türk heyetine bilgi veren Makü Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı RezaMasrour, Asya’nın en büyük, serbest bölgesine sahip olmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti.
Masrour, Makü Serbest Bölgesi’nde yatırım yapmak isteyen Türk işadamlarına ücretsiz arsa tahsisi yapabileceklerini belirterek, “Buradayatırım yapacak olan yatırımcılar 20 yıl vergiden muaf tutulacaklar. 55 bin metrekarelik alanı ile Asya’nın en büyük serbest bölgesi. Burada ham madde ithalatı serbest, Türkiye’den rahatlıkla ham madde getirilerek burada satabilirsiniz. Bir çok yatırımcılarımız Türk iş adamları ile ortak yatırım yapmaya hazırdır. Türkiye ili Ticari işbirliğimizi daha iyi geliştirebiliriz. Bu bölgede son bir yılda bin 800 den fazla firma kuruldu. Çünkü bölgenin ticari potansiyeli çok yüksek. Biz her türlü ticari işbirliğine hazırız. Yeter ki iki ülke arasındaki ticari gelişmeleri daha da arttıralım ve. Biz Asya’nın en büyük serbest bölgesinde Türk işadamlarına ücretsiz arsa vermeye hazırız hatta yatırım yapmak istedikleri yerin arsasını kendileri belirleyebilirler” diye konuştu.
“10 YILDA BAŞARILAMAYANI BAŞARACAĞIZ”
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez ise İran ile bugüne kadar pek başarılı bir ticaret yapılmadığını ifade ederek, şöyme konuştu: “Bizim için en önemli problem gümrük oranlarıdır. Gümrükleri ön plana çıkartalım. 1980 kadar Erzurum, Türkiye’nin en gelişmiş şehirleri arasında ilk ona giriyordu. 1980’lerde Erzurum’a gelen Gaziantepli bir doktor arkadaş diyordu ki; Gaziantep’te Erzurum kadar gelişmiş olsa. 1980’den sonra bir anda bütün Türkiye gelişti ama biz Erzurum olarak onlara paralel olarak ayak uyduramadık. Bizde uğraşıyoruz ki İran’la ticaret yapalım bu açığı kapatalım. Ermenistan zaten kapalı, Azerbaycan’la pek fazla ticari ilişkilerimiz yok. Onlar da bizimle ticaret yapmaya korkuyorlar. Türkiye ile ilişkileri çok artırırsalar devlet olma özelliğini kaybedeceklerinden korkuyorlar. Çünkü Azerbaycanlılar diyeceki biz sizinle birleşmek istiyoruz. Biliyorsunuz ki Nahcivan’ın da böyle bir talebi olmuştu. Fakat Türkiye cesaret edemedi, kabul etmedi.  Şimdi bizde İran’la uğraşıyoruz ama 10 yıldır bir başarı elde edemedik. İnşallah bu dönemde bu başarıyı sağlayacağız.”
Ziyarette MÜSİAD Erzurum, Trabzon, Rize ve Erzincan Şubesi üyeleri onuruna akşam yemeği verildi.
Türk heyeti daha sonra Makü’den Tebriz’e geçerek buradaki 4. Uluslararası Yatırım Fırsatları Formu programına katıldılar.
Türkiye’den 200 işadamının davet edildiği forum sonrasında değerlendirmede bulunan
MÜSİAD TEBRİZ TEMSİLCİLİĞİ HİZMETTE
Bu yıl başlarında MÜSİAD Erzurum Şubesi’nin girişimleri sonucu Tebriz’de kurulması kararlaştırılan MÜSİAD Tebriz Temsilciliği’de resmen hizmete başladı.
Tebriz Ticaret Sanayi ve Maden Odası’nda tahsis edilen MÜSİAD Temsilcilik Odası düzenlenen sade bir törenle hizmete başladı. Doğu Azerbaycan Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı ParrizKoleyny, Tebriz Ticaret Sanayi Maden Odası Başkanı Rahim Sadeghian,MÜSİAD Yurt Dışı Teşkilatlanma Komisyon Başkan Yardımcısı Mahmut Yüksel,  MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez, MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Hanefi Mahitapoğlu, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak ile çok sayıda Türk iş adamı hazır bulundu.
MÜSİAD Temsilciliğinin açılışında konuşan Bakan Yardımcısı Koleyny, Türk heyetine seslenirken, “Sizlerle aramızda hiçbir fark görmüyoruz. Geleceği aydınlık görüyoruz. Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi, İran’a yakın. Bu nedenle Türkiye’nin doğusundaki doğu karadenizöblgesindeki illerle daha güzel sık ticaret yapmalıyız. Biz orta doğunun  imkanlarından yararlanabiliriz.Bunun içinde hep birlikte el birliği yaparak hareket etmeliyiz”dedi.
MÜSİAD Yurt Dışı Teşkilatlanma Komisyon Başkan Yardımcısı Mahmut Yüksel ise Tebriz Ticaret Sanayi ve Maden Odası tarafından MÜSİAD temsilciliği için bir odanın tahsis edilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.  Yüksel, MÜSİAD’ın Türkiye’de 43 şubesi, Dünya da ise 143 noktada şube ve temsilciliği bulunduğunu belirterek, “Kardeş ülke İran ile her türlü ticaret çalışmaları yapmaya hazırız. Bu ticareti en üst düzeye çıkarmak istiyoruz. İnşallah Tebriz’de hizmete başlayan bu temsilciliğimiz sayesinde ikili iş görüşmelerimiz ve ticari ilişkilerimizi daha da arttırırız”diye konuştu.
 

 
Aklın yolu bir
 
Doktora hakarete 1 yıl 2 ay hapis
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kişi başına 2 bin 352 TL kredi
Erzurum’da 2013 yılının Ocak-Mayıs döneminde kişi başına 2 bin 352 TL ...
Erzurum ihracat verileri
Ekonomi Bakanlığı 2013 yılı Ocak-Mayıs dönemi Bölgelere göre ihracat ve ...
Kredi Zenginiyiz
Erzurum’da 2013 yılının Ocak-Mayıs döneminde kişi başına 2 bin 352 TL ...
 
Pasinler'de Kadayıfa Yoğun İlgi
Mübarek Ramazan ayının da gelmesiyle vazgeçilmez damak tatları arasında ...
Erzurum fark atıyor
Erzurum, bu yılın beş ayında teşvikli yatırım sayısı bakımından içinde ...
İhracatta yüzde 112'lik artış
İhracatta yüzde 112'lik artış
 
Gelir de arttı, gider de arttı
Gelirin gideri karşılama oranının yüzde 30.20 olduğu Erzurum, Doğu Anadolu ...
Türkiye'yi zengin edecek gelişme
Doğalgaz değil 'kaya' zengini olacağız
13 yıllık kredi kullanım serüveni
DOSİAD'dan bir önemli araştırma daha
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri