Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Savunma Sanayisinde tarihi süreç
Savunma Sanayisinde tarihi süreç
Aliyev’den teşekkür
Aliyev’den teşekkür
Bakanlık bin 331 personel alacak
Bakanlık bin 331 personel alacak
Tekin’den öğrenci ve öğretmenlere sürpriz ziyaret
Tekin’den öğrenci ve öğretmenlere sürpriz ziyaret
14 Üniversiteye Rektör ataması
14 Üniversiteye Rektör ataması
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
14 Mart 2012 Çarşamba - 08:44

‘İstiklal Marşı Milli Sözleşme’

İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü Tüm yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de coşkuyla kutlandı. Malatya’da kent

‘İstiklal Marşı Milli Sözleşme’

İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü Tüm yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de coşkuyla kutlandı. Malatya’da kent genelinde toplu istiklal marşı okuma etkinliği yapılarak bir ilke imza atıldı.
MALATYA'DA TOPLU İSTİKLAL MARŞI OKUNDU
Malatya şehir merkezinde bir organize ile toplu olarak İstiklal Marşı okundu. Kent Konseyi, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 91. yıldönümünde İstiklal Marşı'nın Malatya'nın her tarafında aynı saatte okunması için bir organizasyon yaptı.
Soykan Meydanı'nda düzenlenen organizeye, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, emniyet yetkilileri, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yöneticileri, AK Parti İl Başkan Yardımcısı İsmet Gürbüz Yılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Arif Yıldız, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kadın kolları başkanı Güllü Tuncer, Millet Partisi İl Başkanı Sait Korkut, Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali
Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri, bazı parti, dernek, sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Belediye hoparlöründen önce saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın seslendirilmesiyle alandakiler hep birlikte İstiklal Marşı'nı okudu.
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaptığı konuşmada, "Malatya halkı olarak, bir bütün olarak İstiklal Marşımızı şehrimizin ortasında hep birlikte okuduk. İstiklal Marşımız, halkımızın milli mücadelede inanç ve değerlerini yansıtır" dedi.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "İstiklal Marşı milletlerin tarihinde özel yeri vardır. Allah bu millete bir kez daha İstiklal Marşı yazmayı nasip etmesin" dedi.
Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi Başkanı Ali Haydar Koyun, İstiklal Marşının kabulünün 91'nci yıldönümü nedeniyle böyle bir organizeyi anlamlı bulduğunu söyledi.
Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım da, şöyle konuştu: "Bu memlekette son ocak inşallah hiç sönmeyecek. Her zaman dalganan sancak insanlara umut olacaktır. Tüm Türkiye'de aynı anda tek yürek olarak okunması hayalinin gerçekleşmesini arzu ediyoruz."
Bazı vatandaşlar ise katılımın daha geniş olmasını beklediklerini söyledi. Program sonunda, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, İstiklal Marşı yazılı tabloyu, Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım'a hediye etti.
İSTİKLAL MARŞIMIZ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN SİMGESİ"
İstiklal Marşının kabulünün 91. yıldönümü dolayısıyla Malatya'da bir etkinlik gerçekleştirildi.
Halk Eğitim Merkezindeki törene, Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Garnizon Komutanı Tümamiral Tamer Büyükkantarcı, Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Recep Ayas, Baro Başkanı Eyüp Kutlubay ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Berk ve kalabalık bir topluluk katıldı. Programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Mahmut Berk, büyük bir coşku ve heyecanla söylediğimiz İstiklal Marşımız
birlik ve beraberliğimizin simgesi ve en büyük mutabakat metnimizdir" dedi. İstiklal Marşını anlamak ve anlatmak için onun hangi şartlar altında yazıldığını bilmek ve onu bu çerçevede değerlendirmek gerektiğini anlatan Berk, şöyle konuştu: "Türk milleti tarihin en karanlık günlerini yaşamaktadır. Böyle bir ortamda yazılan İstiklal Marşı Korkma seslenişiyle başlar. Buradaki korku ifadesi bilindik bir korku ifadesinden ötürü her karış toprağı şehit kanlarıyla yoğrulmuş aziz vatanımızın kaybedilme
endişesinin büyük bir şairin hisli kalbinde teyemmüm edilmesidir."
İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç, Dr. Sait İlhan Erdem ise Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlattı.
Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin şiir ve tiyatro gösterimiyle devam eden programda, 6 yaşındaki görme engelli Beren Ulu adlı kız çocuğu İstiklal Marşını ezbere okudu.
IĞDIR’DA KUTLAMA
Iğdır'da, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma etkinlikleri kapsamında bir program düzenlendi.
Iğdır Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Vali Amir Çiçek, Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Akış, İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, Iğdır Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Arslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Burada konuşan Iğdır Valisi Amir Çiçek, İstiklal Marşı'nın Türk milletinin tarihini, kültürünü, inancını, dününü, bugününü ve yarınını ifade eden dizelerle dolu olduğunu söyledi. Vali Çiçek, her milletin bir marşı olduğunu anımsatarak, "İstiklal Marşımız, daima gururla söylediğimiz ve söylerken de heyecan duyduğumuz bir marşımızdır. İstiklal marşları kolay kolay ortaya konulacak eserler değildir. Mehmet Akif Ersoy, marşımızı önemli bir tarihi vakadan sonra ortaya koymuştur. Mehmet Akif Ersoy'u buradan
rahmetle ve minnetle anıyorum" dedi.
Programda, okullar arası yapılan 'İstiklal Marşı'nı Okuma Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve öğretmenlerden oluşan müzik grubunun sunduğu müzik dinletisinin ardından sona erdi.
ARDAHAN’DA KUTLAMA
İstiklal Marşı’nın kabulünün 91. yılı Ardahan’da etkinliklerle kutlandı.
Ardahan Halk Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda Ardahan Anadolu Lisesi ile İnönü İlköğretim Okulu tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinliğe, Vali Mustafa Tekmen, 25. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gümüştekin, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Vali yardımcısı Murat Karasu, İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Eteker, çok sayıda yetkili ve öğrenciler katıldı.
Burada günün anlam ve önemini belirterek, konuşmayı İnönü İlköğretim Okulu Edebiyat Öğretmeni Gülden Tosunoğlu yaptı.
Tosunoğlu, istiklal Marşı’nın gerek şiir gerekse de beste olarak zengin bir anlamı olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Bu anlam içinde, ulusal kurtuluşumuz, sonsuz egemenliğimiz, kahramanlığımız, ilmek ilmek nakış nakış, coşkuyla ifadesini bulmaktadır. İstiklal Marşı, milli mücadele döneminde var veya yok olma savaşının verildiği bir zamanda yazılmıştır. Büyük şairimiz bu ağır şartlar altında İstiklal Marşına ’korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak. Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak’ mısralarıyla başlamıştır. Bu mısralarda ifade edilen inanç ve ümit sayesinde askerin morali yükselmiş ve zaferin kazanılmasında marşımızın katkısı büyük olmuştur. İstiklal marşımızın kabul edilişinin 91. Yılında büyük şairimizin bu marşın neyin destanı ve neyin mahsulü olduğunu şu sözleri net olarak anlatıyor. O Marş artık benim değil milletin malı olmuştur. Benim milletimize en kıymetli hediyem budur. Allah bir daha bu millete istiklal marşı yazdırmasın.”
Etkinlik kapsamında Mehmet Akif Ersoy’un hayatı canlandırılırken, İstiklal Marşı'nın yazılış hikayesi de anlatıldı. Ardahan Anadolu Lisesi öğrencileri İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını oratoryo şeklinde okudu.
MİNİKLER İSTİKLAL MARŞI'NI EZBERE OKUDU
Bitlis'in Ahlat İlçe Müftülüğü tarafından İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü nedeniyle İstiklal Marşı'nı ezbere güzel okuma yarışması düzenlendi.
Ahlat İlçe Müftülüğü Konferans Salonu'nda, Ahlat İlçe Müftülüğü tarafından İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri kapsamında İstiklal Marşı'nı ezbere ve güzel okuma yarışması düzenledi. Yarışmaya,13 ilköğretim okulundan 26 öğrenci katıldı. Yarışmaya Ahlat İlköğretim Okulları 1'inci kademede ilköğretim 1,2 ve 3'üncü sınıflar katılırken, 2'inci kademede ise 4'üncü ve 5'inci sınıflar katıldı. Renkli ve heyecanlı anlara sahne olan yarışma, öğrenci velileri tarafından ilgiyleizlendi.
Öğrenciler jüri önünde önce kura çekerek okuma sıralarını belirledi. Ardından İstiklal Marşı'nın 10 kıtası ezbere okundu. Jüri ise değerlendirmesini İstiklal Marşını ezberleme, vurgu, tonlama ve Türkçeyi iyi kullanma kriterlerine göre değerlendirme yapacağını duyurdu.
Yarışma sonunda 1,2 ve 3'üncü sınıf öğrencilerinin bulunduğu birinci kategoride Selçuklu İlköğretim Okulu'ndan Meryem Atlaş isimli öğrenci birinci, Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinden Nisanur Cihangir ikinci olurken, Kale İ.Ö.O'lu öğrencilerinden Ceren Kubatoğlu ve Ergezen İ.Ö.O'lu öğrencilerden Halime Kezer ise üçüncü oldu. 4'üncü ve 5'inci sınıfların katıldığı ikinci kategoride ise Ergezen İ.Ö.O'lu öğrencilerden Simge Lara Otlu birinci, Atatürk İ.Ö.O'lu öğrencilerden Cansu Atalay ikinci, AlakırKöyü İ.Ö.O'lu öğrencilerden Oktay Gülbay ise üçüncü oldu.
Yapılan yarışma sonunda ise birinci olan öğrenciye 200 TL, ikinciye 100 TL, üçüncüye de 75 TL hediye edileceği belirtildi.
AHLAT'TA İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ VE M. AKİF ERSOY'U ANMA PROGRAMI
Bitlis'in Ahlat İlçesi İmam Hatip Lisesi Kültür ve Edebiyat Kulübü öğretmen ve öğrencileri tarafından, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi.
Ahlat İlçe Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, Ahlat Jandarma Garnizon Komutanı Yüzbaşı H.Taner Özbey, Ahlat İlçe Milli eğitim Müdürü Zeynel Kılıç, bazı kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okulun felsefe öğretmeni Gülnur Coşkunoğulları yaptı. Daha sonra Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan slayt gösterimi sunuldu. Ardından M. Akif Ersoy konulu şiirler öğrenciler tarafından okundu. Daha sonra öğrenciler tarafından M. Akif Ersoy ve İstiklal Marşı'nın kabulü konulu tiyatro gösterimi sunuldu. İzleyenlerin de çok beğendiği tiyatro bol bol alkış topladı. Programın sonunda İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından oratoryo sunumu yapıldı.
PATNOSTA MİLLİ COŞKU
Ağrı'nın Patnos ilçesinde, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma etkinlikleri kapsamında bir program düzenlendi.
Patnos Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Garipoğlu, "İstiklal Marşı, Türk milletinin yurt ve bayrak sevgisinin, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin ölümsüzleştiği dizelerdir. Türk milletinin dünyaya bildirisi ve bağımsızlığının tescilidir. Milli sözleşmemizdir. Milletin kader, kıvanç ve tasa birliğinin tercümanıdır. Tarihten silinmek isteyen bir milletin hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesinin kazandığını anlatan tarihi bir belgedir'' diye konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından Dedeli İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencilerinden Elif Ar'ın İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okuması salondakilerden büyük alkış aldı.
Anma programı kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerinin verilmesiyle program sona erdi.
Programa İlçe Kaymakamı Fehmi Sinan Nİyazi, Alay Komutanı Vekili Yarbay Cem Yalçın, Cumhuriyet Savcısı Gediz Ünsan ile daire amirleri ve öğretmenler katıldı.
TAŞLIÇAY'DA İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA PROGRAMI
Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri kapsamında bir program düzenlendi.
Taşlıçay Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen program, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlandı. İlçe Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Garnizon Komutanı Engin Burak Mindivanlı, Belediye Başkanı İsmail Taşdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Hür, Taşlıçay İlçe Emniyet Amiri Hakan Kılıçaslan, kurum amirleri ve öğrencilerin katıldığı programa, yoğun kar yağışı nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi'nde devam edildi.
Burada günün anlam ve önemini anlatan sinevizyon gösterilerinin ardından İstiklal Marşı'nı en iyi okuyan öğrencilere protokol tarafından çeşitli hediyeler verildi.
Kutlama programı öğrencilerin okudukları İstiklal Marşı'nın ardından sona erdi.
KARAKELLE’DEN 13 MART ERZİNCAN DEPREMİ YILDÖNÜMÜ MESAJI
AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle 13 Mart 1992 Erzincan Depreminin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Milletvekili Karakelle mesajında; “Erzincan’a büyük kayıplar verdiren 13 Mart 1992 Depreminin 20. yıl dönümünde bütün acılarımız tazelenirken Ebediyete intikal eden şehitlerimize bir kez daha Allahtan rahmet diliyorum.Ülkemizde son günlerdeki depremle ilgili gelişmeler ve yaşananlar ister istemez bir çok deprem yaşamış Hemşehrilerimizi tedirgin etmekte ve üzmektedir.Yaşanan son Van depreminde bir kez daha görüldü ki insanı deprem değil, yanlış yapılanma ve bina öldürmektedir.Ülkemizin yüzde 92’sinin deprem kuşağında olduğu düşünülürse bu durum daha büyük bir önem arz etmektedir.20 yıl önce yaşanan bu felaketten Erzincan ve Erzincanlı dersler çıkarabilmiştir. Muhakkak ki şehitlerimizin geri gelmesi mümkün değildir. Ancak Erzincan, yine Erzincanlının fedakar çalışmaları ve devletimizin engin desteği ile modern ve mamur hale gelmiştir. Bugün alt yapısı, arıtma tesisleri, depreme dayanıklı binaları, yeşil alanlarıyla Erzincan bir cazibe merkezi olmuştur.Özellikle 1992 Depremi sonrasında Erzincan’ın yeniden yapılanmasında emeği geçenleri tebrik ediyor. Yüce Mevladan yurdumuzu bu tür felaketlerden koruması dileklerimle 13 Mart 1992 deprem şehitlerimizi rahmetle anıyorum.” dedi.
DİGOR’DA İSTİKLAL MARŞI’NIN KABÜLÜNÜN 91. YILDÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ
Kars’ın Digor İlçesi’nde 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 91. yıldönümünü ve İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma programını düzenlendi.
Digor Lisesi Çok Amaçlı Salonu’nda çeşitli etkinliklere Kaymakam Fatih Özdemir, kurum amirleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması ve şiirlerin okunmasıyla devam etti.
Daha sonra Digor’da düzenlenen İstiklal Marşı yarışmasında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Fatih Özdemir, Milli Eğitim Müdürü Düriye Kocabaş ve İlçe Emniyet Amiri Hikmet Akkoç ödüllerini verdi. Etkinlik; İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatının anlatıldığı sunum ile sona erdi.
REKTÖR ÖZCAN’IN İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 91. YILDÖNÜMÜ MESAJI
Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, İstiklal Marşı’nın Kabulünün 91’nci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Her mısrası, her hecesi şanlı tarihimizin mümtaz örnekleriyle bezenmiş İstiklal Marşımız, Milli Mücadelemizin en buhranlı günlerinde İnönü mevzilerinde, İtilaf Devletlerinin bütün desteğini arkasına almış Yunan Ordusu karşısında henüz kurulmuş bir orduyla imkânsızlıklar ve yokluklar içerisinde var olma mücadelesi veren necip milletimize ve kahraman Mehmetçiğimize adanmış emsalsiz bir destanın adıdır. Türk Milletini hem halk yapan, bütünlük içersinde yoğuran en kutsal manevi değerlerdendir. İnsanların böyle ortak değerlere sahip olmaları, onları anlamsız kalabalıklar olmaktan kurtararak toplum olabilme bilincine yükseltmektedir. İstiklâl Marşımız, bir anlamda toplumumuzun hürriyet ve milli egemenlik türküsüdür.
Zira bu eşsiz esere can veren büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy da 91 yıl önce bu günlerde böyle bir marş yazılması için kendisine gelindiğinde başlangıçta ödül konduğu için kabul etmemiş ancak, mensubu olduğu milletin o günlerde çektiği ızdırabı en yakından gören biri olarak, milletimize ve kahraman ordumuza atfen, onun üstlendiği bu ağır sorumluluğun nişanesi ve en büyük ödülü olarak bu muhteşem eseri vücuda getirmiştir.
Bu vesile ile İstiklal Marşımızın kabulünün 91. yıldönümünde, başta bu eserin yapı taşı şanlı ecdadımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi ardından da kaleme alarak bu destanı ölümsüzleştiren, mimarı Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle ve minnetle anar, şahsım ve Üniversitemiz adına hürmetlerimi sunarım.”
KAĞIZMAN’DA İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA PROGRAMI
İstiklal Marşımızın 91. yıldönümü nedeni ile Kağızman Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen etkinlik ile İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy anıldı.
Anma törenine Kağızman Kaymakamı Şuayip Gürsoy, Cumhuriyet Savcısı Barış Çetin, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat evren, İlçe Emniyet Müdürü Ünal Aslan öğretmen ve öğrenciler katıldı.
İstiklal marşı ve saygı duruşunun ardından başlayan etkinlikte konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Parlar’ın İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anlattı. Daha sonra, Kağızman Yatılı İlköğretim Okulunun hazırladığı İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy belgeseli ile son anma töreni buldu.
İSTİKLAL MARŞI'NI EN İYİ OKUMA YARIŞMASI DÜZENLENDİ
Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde düzenlenen yarışmada kabul edilişinin 91. yıldönümünde İstiklal Marşı'nı en iyi okuyan öğrencilere ödülleri verildi.Fındık İlköğretim Okulu'nda düzenlenen İstiklal Marşı'nı okuma yarışmasına 15 öğrenci katıldı. Okul konferans salonunda yapılan yarışmada, okul müdürü Erhan Ergen, okul aile birliği başkanı Uğur Gözüböyük, öğrenci velileri Doğanşehir Fındıklılar derneği başkanı Muhsin Karaoğlan ve dernek yönetimi hazır bulundu. Çekişmeli geçen yarışmada 1. olan Rabia Karakaya okul idaresi tarafından madalya ve ilhan kuyumculuk tarafından bir altın ve Doğanşehir fındıklılar derneği başkanı Muhsin Karaoğlan tarafından
çeşitli hediyeler verildi. Yarışmada ikinci olan Edanur Gözübüyük okul idaresinden 2. lik madalyası ve fındıklılar derneği tarafından çeşitli hediyeler, okul aile birliği tarafından bir adet MP3 hediye edildi. 3. olan Gamze Çürük'e okul idaresinden madalya okul aile birliğinden saat, Fındıklılar derneği tarafından çeşitli hediyeler, kitaplar verildi. Ayrıca tüm öğrencilere sürpriz hediyeler verilirken. Günün sürpriz ismi Azra Gözübüyük 4 yaşında okula gitmediği halde İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını
ezbere okuduğu için büyük alkış aldı ve o da yarışmada bir taç bir de çeyrek altın aldı.
VAN’DA COŞKULU TÖREN
Van'ın Erciş ilçesinde, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri kapsamında bir tören düzenlendi. Erciş Cumhuriyet İlköğretim Okulu tarafından Erciş YİBO çok amaçlı salonunda gerçekleşen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Burada bir konuşma yapan Erciş Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Nedim Bay, vatanın zor günler yaşadığı dönemde milli marşın yazıldığını anımsatarak, "Türk milletinin inanç ve cesaretini, özgürlüğe olan düşkünlüğünü, canlı tutacak bir marşa ihtiyaç duyulmuştu. İşte bu felaket günlerinde milleti bir arada tutacak, birbirimize kenetleyecek, bütün
olumsuzluklara rağmen başarıyla sonuçlanacak bir mücadelede bizi ateşleyecek marşı, büyük şair Mehmet Akif yazmış ve milletin sözcüsü olmuştur. Bizler de Türk milletinin en zor günlerinin ürünü olan marşımıza olan bağlılığımızı bir kez daha dile getirerek, milli şairimizi minnetle, rahmetle anmak için burada toplandık" dedi.
Konuşmanın ardından Mehmet Akif Ersoy'un hayatının anlatıldığı slayt gösterisinden sonra öğrenciler şiir okudu. Yine öğrenciler tarafından oratoryo sunumunun ardından İstiklal Marşı'nı en güzel okuyan 3 öğrenciye protokol tarafından ödülleri verildi.
Daha sonra okul korusu tarafından kahramanlık türküleri seslendirildi. Düzenlenen törene Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı, Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Bilik, Erciş İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Kel, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Tahir Şen, Erciş Şeker Fabrikası Müdürü Abid Kılıç, kamu kurum amirleri, oda ve dernek temsilcileri ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.
Tören sonunda protokol üyeleri öğrenci ve öğretmenleri tek tek tebrik etti.
ÇALDIRAN'DA İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA PROGRAMI
Van'ın Çaldıran ilçesinde, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma etkinlikleri çerçevesinde bir tören düzenlendi.
Çaldıran Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törene İlçe Kaymakamı İbrahim Dündar, Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Gürbüz Demirtaş ile kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasıyla devam etti. Mehmet Akif Ersoy'un hayatını konu alan slayt gösterisinin izlenmesinden sonra, Altıyol Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladıkları 'Çanakkale' konulutiyatro gösterisi sahnelendi. Salondakilere duygusal anlar yaşatan gösterinin ardından çeşitli okullarından öğrenciler, Çanakkale şehitlerine yazılmış şiirler okudu.
Tören'in ardından Çaldıran Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, Altıyol İlköğretim Okulu'ndan tören için ilçe merkezine gelen yaklaşık 50 öğrenciyi makamında konuk etti. Öğrencilerle tek tek ilgilenen Yıldırım, onlara kitap ve çeşitli hediyeler verdi.

 
340 köy yolu ulaşıma kapandı
 
5 araç birbirine girdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bodrum'da Dadaş Rüzgarı
Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Erzurumlular gecesine Yörükler de katıldı.
Samsun'dan Erzurum'a milli coşku
amsun'da Erzurum'un kurtuluşunun yıldönümü dolayısıyla program düzenlendi.
Erzurum KKTC heyetini ağırlıyor
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı ...
 
Edebiyat Müzesi gün sayıyor
Erzurum'da kurulan "Erzurumlu Emrah Edebiyat Müze Kütüphanesi" açılış törenini bekliyor.
Konuk gazeteciler ülkelerine döndü
36 ülkeden gelen 200'e yakın gazeteci, 59. Genel Kurullarını Erzurum'da ...
'Her şey Erzurum için'
Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Önal, Milletvekili Muhyetin Aksak’ı ...
 
Oltu Belediyesinden kültürel atılım
Oltu Belediye Başkanlığı yok olmaya yüz tutan türkülere sahip çıkmak üzere kolları sıvadı.
Rahvan atlar gösteri yaptı
Kar yağışı altında gerçekleşen atlı kızak yarışması renkli görüntüler ...
Tetik'ten istanbul'a sanat çıkarması
Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi, ressam İsmail Tetikçi kişisel ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri