Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Savunma Sanayisinde tarihi süreç
Savunma Sanayisinde tarihi süreç
Aliyev’den teşekkür
Aliyev’den teşekkür
Bakanlık bin 331 personel alacak
Bakanlık bin 331 personel alacak
Tekin’den öğrenci ve öğretmenlere sürpriz ziyaret
Tekin’den öğrenci ve öğretmenlere sürpriz ziyaret
14 Üniversiteye Rektör ataması
14 Üniversiteye Rektör ataması
HABERLER>EKONOMİ
24 Eylül 2019 Salı - 09:44

KOBİ’ler için bir ilk

KOBİ ekosisteminin merkezinde yer alan KOSGEB, işletmelerin karnesini çıkardı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, e-Devlet üzerinden erişime açılan KOSGEB İşletme Değerlendirme Raporu’nu kamuoyuna duyurdu.

KOBİ’ler için bir ilk

KOBİ ekosisteminin merkezinde yer alan KOSGEB, işletmelerin karnesini çıkardı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, e-Devlet üzerinden erişime açılan KOSGEB İşletme Değerlendirme Raporu’nu kamuoyuna duyurdu.

Türkiye’de faaliyet gösteren yaklaşık 3 buçuk milyon KOBİ olduğunu kaydeden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, “KOBİ’lerimiz, kendilerine özel olarak hazırlanan bu rapor sayesinde bulunduğu bölgede, sektöründe ve Türkiye genelinde nerede olduğunu görecek. Gelecek planlarını bu rapora göre yapacak. KOSGEB de bu raporları kurgulayacağı destek programları için referans olarak kullanacak. Kısacası KOSGEB İşletme Değerlendirme Raporu, KOBİ’lerimizin bir nevi röntgenini çekip kendilerine sunacak. Türkiye’de ilk defa firma bazında böylesine detaylı bir çalışma yapılıyor. Veri bazlı politikalar geliştirilmesi için önemli bir adım atıyoruz” dedi.

RAKİPLERİYLE KIYASLAMA YAPABİLECEKLER

KOSGEB, kurum ve kuruluşların mevzuatları kapsamında işletmelerle ilgili tuttukları idari kayıtları analiz etti. KOBİ’lerin iç değerlendirme yapmaları, rakipleriyle kendilerini karşılaştırmaları, hedef belirlemeleri ve varsa sorunlarına çözüm bulabilmeleri amacıyla her bir işletme için “KOSGEB İşletme Değerlendirme Raporu” hazırlandı. KOSGEB İşletme Değerlendirme Raporu; Rapor İçeriği, İşletme Künyesi, Genel Sıralama, İnsan Kaynakları, Ar-Ge, Yenilik ve Markalaşma, Verimlilik, İhracat ve Finansman bölümlerinden oluşuyor.

AMAÇ DAHA GÜÇLÜ KOBİ’LER

KOSGEB İşletme Değerlendirme Raporu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Varank, “Milli teknoloji, güçlü sanayi vizyonuyla yolumuza devam ediyoruz. Geçen hafta 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejimizi açıkladık. Stratejimiz bağlamında teknoloji odaklı sanayileşmeyi oldukça önemsiyoruz. Katma değerli üretim liderliğinde küresel rekabette söz sahibi olmak için daha güçlü KOBİ’lere ihtiyacımız var. KOBİ’lerimizin yüksek teknolojiyi tabana yayma konusunda daha aktif rol almasını istiyoruz. Tabii bunun için de üretim ekosisteminde nasıl bir yere sahip olduklarının tespit edilmesi gerekiyor” dedi.

KOBİ’LER YOL HARİTASINI BELİRLEYECEK

Bakan Varank, bu çerçevede KOSGEB olarak her bir KOBİ’ye sadece kendilerinin görebileceği İşletme Değerlendirme Raporu oluşturduklarını belirterek, “Türkiye’de yaklaşık 3 buçuk milyon KOBİ var. KOBİ’lerimiz bu raporla bulunduğu bölgede, Türkiye genelinde ve sektörel bazda nerede olduğunu görebilecek. Firma özelindeki bu raporlar sayesinde işletmeler gelecek planlarını daha sağlıklı yapabilecek. İşletme Değerlendirme Raporu, ilerleyen dönemde KOBİ Rehberlik ve Teknik Danışmanlığı Sistemi’ne entegre edilerek KOBİ’lerin yol haritalarını belirlemelerinde etkin rol üstlenecek” diye konuştu.

DESTEK İÇİN KRİTER OLACAK

KOSGEB’in de bu raporları ilerleyen süreçte kurgulayacağı destek programları için referans olarak kullanacağını vurgulayan Varank, “KOSGEB, raporlardan çıkan makro ve mikro ölçekli analizlere göre, yeni destek programları oluşturacak veya mevcut destek programlarını revize edecek. KOBİ’lere destek verilirken bu raporlar da dikkate alınacak. Kısacası, KOSGEB İşletme Değerlendirme Raporu, KOBİ’lerimizin bir nevi röntgenini çekip, kendilerine sunacak. Türkiye’de ilk defa firma bazında böylesine detaylı bir çalışma yapılıyor. Veri bazlı politikalar geliştirilmesi adına önemli bir adım atıyoruz. Şunu da mutlulukla ifade edeyim; bu çalışmada kullanılan yazılımı da KOSGEB kendisi geliştirdi” dedi.

RAPORLAR ÜCRETSİZ OLUŞTURULACAK

İşletmeler, sadece kendileriyle ilgili rapora elektronik ortamda ücretsiz olarak ulaşabilecek. Raporda yer alan barkod sayesinde e-Devlet üzerinden raporun doğruluğu teyit edilebilecek. Bilgi amaçlı olarak hazırlanan, herhangi bir yorum içermeyen raporlar, resmi bir evrak niteliği taşımıyor. Raporun hazırlanmasında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Ticaret Bakanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan alınan veriler kullanılıyor.

 
Bakın kimler kullanabilecek?
 
Soylu ihraç verilerini paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bölgesel Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması yayımlandı
Türkiye'de ortalama yıllık eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert geliri ...
KUDAKA Bölgesinde dev ulaşım yatırımı
Epcim, “Burada Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya hatta Güneydoğu Anadolu’ya, ...
Erzurum Tarım Fuarı 35 bin kişiyi ağırladı
Doğu Anadolu Erzurum 2.Tarım, Tarımsal Mekanizasyon, Tarla Teknolojileri ...
 
Teknolojide yerli ve milli dönem
Türkiye'nin milli teknoloji hamlesiyle dünyadaki teknolojik değişim ve ...
Coğrafi işaretli ürünler katma değeri arttırıyor
Asan, “Coğrafi işaretli ürünlerden amacımız; daha fazla katma değer oluşturmak ...
Aydemir ve Orhan'dan Erzurum tanıtımı
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Aziziye Belediye Başkanı ...
 
KUDAKA’dan Mesleki Eğitim araştırması
KUDAKA Meslekî ve teknik eğitimin geliştirilmesi ve ulusal kalkınma planları ...
Erzurum kredi verileri açıklandı
İşte kullanılan kredi tutarı
Pakdemirli: "Pancar şekeri satışında artış sağlandı"
Pakdemirli, "2018-2019 pazarlama yılında, yurt içi tüketim amacıyla, 2 ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri