Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
Bak: ’Emanete sadakat ve vefa ile sahip çıkacağız’
Bak: ’Emanete sadakat ve vefa ile sahip çıkacağız’
Erdoğan gençliğe seslendi
Erdoğan gençliğe seslendi
Bahçeli, ‘Dün başardık, bir kez daha başarırız
Bahçeli, ‘Dün başardık, bir kez daha başarırız
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
25 Ocak 2013 Cuma - 09:18

KUDAKA Emitt 2013 Fuarında

Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına (EMITT), Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinin yer aldığı stant ile katıldı.

KUDAKA Emitt 2013 Fuarında

Dünyanın en büyük 5. turizm fuarı olan ve yaklaşık 60 ülkenin katılımıyla, 17.’sİ gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına (EMITT), Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinin yer aldığı stant ile katıldı.
Bölgenin turizm zenginliklerine dikkatlerin çekildiği stantta, yöresel folklor ekipleri Bar oyununu sergilerken, yöreyi temsil eden Oltu taşından, Erzincan bakırından ve Bayburt ehramından yapılmış hediyelik eşyalar da ziyaretçilere hediye ediliyor.
Ayrıca bölgenin turizm potansiyelini arttırmak amacıyla yerli ve yabancı tur operatörleri, acenteler medya temsilcileri ile görüşmelerde bulunuluyor.
EMİTT FUARI, START ALDI
27 Ocak’ta sona erecek olan fuarda, İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar alanında yer alan Kars standı, SERKA tarafından 12’inci holde kuruldu.
Kars Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda ve SERKA’nın desteği ile düzenlenen Fuara, Kars’ta ki birçok turizm işletmeci katıldı.
Merkezi Kars’ta bulunan Serhat Kalkınma Ajansı, Kars’ı fuarda en iyi şekilde temsil etmek için 12.holde stand tasarladı, yaptırdı ve alanı kiraladı. SEKA bu fuarda, TRA2 Bölgesi illeri olan Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır’ın aktif tanıtımına katkı sağlamayı hedefliyor. 60 ülkeden katılımın sağlanacağı fuar, ilk iki gün turizm profesyonellerine, son iki gün ise halka açık bir şekilde gerçekleşecek.
Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, SERKA ile birlikte bölge ilerinin tanıtımı için fuarın öneminde değindi. TÜYAP ta ki stadın bölgeyi tanıtma amaçlı kurulduğunu vurgulayan Bozkuş; “Bölge illerimiz olan Kars, Ardahan, Iğdır ve Kars’ın kültür ve turizm değerlerini tescili esrelerini, kültür varlıklarını doğal güzellikleriyle Türkiye’ye ve Dünya’ya tanıtılması amaçlanmaktadır” dedi.
Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, dört gün sürecek fuara, İstanbul’da yaşayan Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrılıları davet etti.
TURİZM FUARINDA VAN STANDINA ZİYARETÇİ AKINI
Bu yıl 17'ncisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) yerini alan Van standı ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor.
Bu yıl 17.'si düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), Beylikdüzü TÜYAP'ta kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuarda en hareketli stantlar arasında yer alan Van standına vatandaşlar ayrıca yoğun ilgi gösteriyor.
Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkan Yardımcısı ve Akdamar Otel yöneticisi Mustafa Kantarcıoğlu, 1996 yılından bu yana fuara katıldıklarını belirterek, “Türkiye’de medyada farklı bir yere sahip olan Van’ın aslında 7 bin yıllık tarihini, tarihi birçok kalıntılarını, kalemizi, sevecen insanlarımızı tüm ziyaretçilere anlatmaya çalışıyoruz. Van’ın doğasının, tüm güzelliklerinin tanıtıldığı standımızda, meşhur Van kahvaltısı, otlu peyniri, kaymağı, cevizi, balı, çörek otu var. Bunun yanında sadece sodalı suda yaşayan inci kefali, dünyada bilinen Van kedimizi ve Van Gölü’nün cildi gençleştiren suyunu da tanıtıyoruz” dedi.
Depremin bile Van’ı yıkamadığını, anlatan Kantarcıoğlu, “Van, Türkiye sayesinde, 75 milyon kişi sayesinde dimdik ayakta. Verilen destek ve güçle ayaktayız, yenilendik. Daha güzel şeyler yapacağız. Fuar sayesinde ilimizi merak edenler kitapçıklarımızı alıyor, gelip görenler oluyor. Herkesi Van ilimizin güzelliklerini görmeye davet ediyoruz” diye konuştu.
Yaklaşık 4 bin 500 katılımcının yer aldığı fuar, 27 Ocak tarihine kadar gezilebilecek.
EMITT’TE VAN KAHVALTISINA YOĞUN İLGİ
Bu yıl 17'ncisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) tanıtılan "Van kahvaltısı", vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.
Beylikdüzü TÜYAP'ta kapılarını ziyaretçilerine açan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda, Van Rescate Otel stant açtı. Van'ın tanıtıldığı ve şehrin ünlü kahvaltısının yanı sıra birçok ürününün tanıtıldığı stant, büyük ilgi görüyor.Van Rescate Otel Müdürü İrem Tini, "Malum; Van, insanların dikkatini çok çeken bir şehir. Fuarın pozitif yönde bir etkisi var. Meşhur Van kahvaltımızdan, dünyaca ünlü Van kedimize kadar tanıtım yapıyoruz. İnsanların ilgisini çeken bir ilin, tüm özelliklerinin fuar boyunca sergilenmesi güzel bir duygu. Van'ı merak eden herkesi standımızı ziyarete bekliyoruz" dedi.

 
MÜSİAD Genel Kurul'a gidiyor
 
Diyanet Sen Yıldız'ı andı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EDT’den Çıkmaz Sokak Çocukları
Erzurum Devlet Tiyatrosu’nda yönetmenliğini Kuvvet Yurdakul’un yaptığı ...
Erzurum'un tarihi yandı....!
Tarihi kaynaklara göre 1739 yılında yaptırılan Erzurum’un en eski tarihi ...
Yaylalı, Helal kazancı anlatacak
ATAÜNİ ilahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Yaylalı Helal Kazancı anlatacak.
 
İslamofobi’ye sanatsal tepki
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü son sınıf ...
Müftülük sohbetleri ilgi buldu
Tortum Müftülüğü tarafından Camiye gelmeyen veya gelemeyen vatandaşlara ...
Dadaşlardan örnek dayanışma
İstanbul’da eğitim gören üniversite öğrencilerine İstanbul Erzurumlular ...
 
Palandöken dolup taştı
Kar kalınlığının bir metreye yaklaştığı Palandöken Kayak Merkezi'nde yerli ...
'Cirit mertlik sporudur'
Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Alpaslan Ceylan, atın Türk’ün ...
'Erzurum mana ikliminde buluştu'
Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, bu yıl 479'ncusu okunan '1001 Hatim'in ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri