Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Çiftçi’den Gazilik Ruhu vurgusu
Çiftçi’den Gazilik Ruhu vurgusu
Erzurum’da Tabyalar gündemi
Erzurum’da Tabyalar gündemi
Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği güncelleniyor
Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği güncelleniyor
ETD’den, Pasinler Zaferi kutlaması
ETD’den, Pasinler Zaferi kutlaması
Tekin: 'Müfredatı yüzde 35 oranında hafiflettik'
Tekin: 'Müfredatı yüzde 35 oranında hafiflettik'
HABERLER>EĞİTİM
24 Şubat 2016 Çarşamba - 09:49

KUDAKA’dan dil öğretimine destek

KUDAKA Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet desteği projeleri kapsamında Ekim ayı içinde hazırlanan ve çalışmalarına başlanan bir proje ile Erzurum’daki 150 İngilizce öğretmenine dil öğretiminde yeni yöntem ve teknikler alanında eğitimler verildi.

KUDAKA’dan dil öğretimine destek

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)nın Teknik Destek ve Doğrudan Destek Faaliyet desteği ile Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü yabancı dil eğitimine yönelik devrim niteliğinde bir çalışma başlattı. British Council’in İngiltere’den gelen uzman dil öğreticileri tarafından dil öğretiminde yeni yöntem ve teknikler alanında Erzurum’daki 150 İngilizce öğretmene ders verdi. İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, projenin 2’inci etabının da yoğun istek üzerine önümüzdeki günlerde başlatılacağını duyurdu.

Proje kapsamında öğretmenlere verilen eğitim projesini anlatan Arslan, “Kuzey Doğu Anadolu KUDAKA Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet desteği projeleri kapsamında Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ın emirleri doğrultusunda Ekim ayı içinde 150 İngilizce öğretmenimize yönelik bir proje hazırlanmıştır. Proje ile Erzurum’da İngilizce öğretmenlerine yönelik ihtiyaç analizleri yapılmış ve British Council’in İngiltere’den gelen uzman dil öğreticileri tarafından dil öğretiminde yeni yöntem ve teknikler alanında eğitimler verilmiştir. İngilizce öğretmenlerimizin projeye çok yoğun ilgisi gözlenmiş ve planlanan sayıdan çok daha fazla öğretmenle proje tamamlanmıştır. Projenin analiz ve sonuç raporlarını içeren bir kitap basılarak Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerindeki İngilizce öğretmenlerine dağıtılmıştır. KUDAKA Teknik Destek Projesi kapsamında ise Aralık ayı içinde Ortaokullarımızda görev yapan Türkçe ve Matematik öğretmenlerimize yönelik TEOG sınavında öğrenci motivasyonu ve başarısının arttırılmasına yönelik Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Bölüm başkanı ve ekibi tarafından 120 Öğretmenimize eğitimler verilmiştir. Öğretmenlerden gelen yoğun istek üzerine projenin devamı niteliğinde 2. Etabı önümüzdeki aylarda devam edecek. Son bir yıl içinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından; Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen Erasmus Plus, KUDAKA’nın Teknik Destek ve Doğrudan Destek Faaliyetleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (İPA II) Projeleri, DAP İdaresi işbirliği içinde yapılan projeler, Sosyal Destek Projeleri(SODES),TÜBİTAK Projeleri ve yerel destekli projeler olmak üzere Türkiye’de projelere hibe veren kurumlardan destek alınarak eğitim-öğretme katkı sağlayan birçok çalışma yürütüldü.” dedi.

‘MEDYA OKUR-YAZARLIĞI’NA 280 BİN EURO

Ulusal Ajans tarafından 2015 yılı içinde Erzurum iline 3 proje hibe alındığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan,  “Erasmus Plus Projeleri Ulusal Ajans tarafından 2015 yılı içinde ilimizde 3 proje hibe almıştır. Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün sahibi olduğu KA2(Stratejik ortaklıklar)projesi ile Macaristan, Romanya, Slovenya ve Slovakya ortaklığı ile ‘Medya Okur-yazarlığı’ konusunda 280 Bin Euro bütçeli proje yürütülmeye başlanmıştır. Projenin ilk toplantısı Aralık ayı içinde Erzurum’da yapılmış olup ortak ülkelerden gelen 11 kişilik eğitimci heyeti Avrupa’da öğrenci ve öğretmenlerin sosyal medya kullanımı konusunda 3 günlük çalıştay gerçekleştirmiştir. Proje 2 yıl sürecek olup ilimizden ilk heyet Mayıs ayında Macaristan’a gidip 2. Çalıştayı bu ülkede yapacaktır. Pasinler Mesleki Teknik Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan Mesleki eğitim öğrenci hareketliliği projesi (KA1) ile TANAP projesi kapsamında gaz altı kaynakçılığı konusunda 20 öğrenci Almanya ve Macaristan’da 3 haftalık staj eğitimi almaktadırlar. Öğrencilerimizin staj faaliyetleri halen devam etmektedir. Proje bütçesi 100 Bin Euro’nun üzerindedir. Köprüköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan Okul Eğitimi(KA1) projesi ile de ilçede görev yapan İngilizce öğretmenleri İngiltere’nin başkenti Londra’ya gitmişlerdir.” diye konuştu

 
Cengiz Ailesi’nin acı günü
 
Osmanlı Padişahlarının Kabe aşkı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gözlemevi Projesi’nde geri sayım
Koçak, Doğu Anadolu Gözlemevi Projesi ile Türkiye’nin uzayı Erzurum'dan ...
Eğilmez: ‘Rusya, Ermenistan’ı silahlandırıyor’
Eğilmez, son günlerde Rusya ve Ermenistan arasındaki askeri ilişkilerin ...
Bulutlar’dan Kur’an Kursu öğrencilerine destek
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, İlçe Müftülüğüne bağlı Yenişehir ...
 
ETÜ Senatosu terörü kınadı
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Senatosu Ankara ve Diyarbakır’daki terör saldırılarını kınadı.
Anaokulu çocukları curlingle tanıştı
Erzurum’da anaokulu çocukları Curling oynadı.
Eğilmez, ’Esad Kremlin’in kuklası’
Eğilmez, Suriye üzerinde henüz sonuca bağlanmamış ciddi bir pazarlıkların ...
 
Koçak terörü telin etti
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Ankara'da yaşanan ...
‘Bal gibi Proje’de başarı
Büyükşehir Belediyesi, şehrin üretim endüstrisine önemli katkılar sunmaya devam ediyor.
KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi tamamlandı
Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) ile KOSGEB tarafından ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri