Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum’da Tabyalar gündemi
Erzurum’da Tabyalar gündemi
Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği güncelleniyor
Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği güncelleniyor
ETD’den, Pasinler Zaferi kutlaması
ETD’den, Pasinler Zaferi kutlaması
Tekin: 'Müfredatı yüzde 35 oranında hafiflettik'
Tekin: 'Müfredatı yüzde 35 oranında hafiflettik'
16 İl’e vali ataması yapıldı
16 İl’e vali ataması yapıldı
HABERLER>GUNDEM
11 Mart 2016 Cuma - 09:37

‘Kadına en büyük değeri İslamiyet vermiştir’

Yakutiye Müftülüğü Şube Müdürü Eyüp Karakelle, “Yıllar boyunca bir köle, hatta bir eşyadan farksız olarak yaşamaya mahkûm edilen kadın, gerçek benliğine, İslamiyet’le kavuşmuştur.” dedi

‘Kadına en büyük değeri İslamiyet vermiştir’

İslamiyet’ten önce kadının değeri bir eşya kadardı ve parayla ölçülüyordu. Ancak İslamiyet’in gelmesiyle beraber, kadına söz hakkı düşmüş ve saygı-sevgi duyulur olmuştu. Günümüzde kadın-erkek eşitliği tartışılırken, özellikle son yıllarda kadına yönelik şiddet bir İslam ülkesine yakışmayacak derecede arttı.

KÖLELİKTEN SÖZ SAHİPLİĞİNE KADIN

İslamiyet’in kadına verdiği değeri anlatan Yakutiye Müftülüğü Şube Müdürü Eyüp Karakelle, “Yıllar boyunca bir köle, hatta bir eşyadan farksız olarak yaşamaya mahkûm edilen kadın, gerçek benliğine, ancak kâinata rahmet olarak gönderilen Hz Muhammed (s.a.v.) Allah tarafından getirip insanlara tebliğ buyurmuş olduğu İslam dini kavuşturmuş, kadına gerçek değer ve itibarını vermiştir. İslam dini, kadının pazarlardan alınıp satılan bir eşya olmadığını, her şeyden önce onun da bir insan olup, toplumun en küçük bölümü olan ailenin kurulmasında erkeğin bölünmez bir parçası olduğunu, onsuz erkeğin hiçbir şey yapamayacağını çok açık olarak beyan eylemiştir. Aile binasının kurulmasında emsalsiz bir yeri bulunan kadına gerçek değerini veren ve onu düştüğü yerden kurtaran, toplumda kendisine layık olan yeri veren İslam, kendisine verilen bu mevkii koruyabilmesini istemiştir. Eskiden düştüğü kötü durumlara bir daha sürüklenmemesi için, her zaman şerefli, her yerde kıymetli ve itibarlı olması, herkes tarafından kendisine saygı gösterilmesi ve toplumda kendisine yaraşır bir şekilde dimdik kalabilmesi için önemli görevler yüklemiştir. İslam dini, cahiliyet, devrindeki batıl inançları ve adetleri kökünden kaldırmıştır. Kız çocuklarının öldürülmesine şiddetle karşı çıkmış ve kız evlatlarının herhangi bir sebepten dolayı öldürülmesini yasaklamıştır.” dedi.

BU GÜN KADININ DEĞERİ

Kadının bu gün yeterince ya da yanlış değerlendirildiğini belirten Karakelle, “Bugün Batı (Avrupa) kültürünün etkisi altında yetişen bir gencin anaya verdiği kıymetle, İslam kültür ve terbiyesiyle yetişen bir gencin anaya verdiği kıymeti mukayese ettiğimizde, İslam’ın kadına verdiği önem ve kıymeti anlamakta güçlük çekmeyiz. İslam’ın ve onun getirdiği nizamın ne kadar ulvi, İslam dışı olan bütün nizamların ne derece süf1i olduğunu görürüz. "Cennet anaların ayakları altındadır." Peygambe¬rimiz (s.a.v.) bu mübarek sözü ile kadının toplumdaki yerini ne güzel tayin buyurmaktadır. İslam terbiyesiyle yetişen bir çocuk anasına bu gözle bakar. Kadına saygıyı, kadının değerini, hak ve hukuku olabileceğini İslam dini öğretmiştir. Günümüzde ise kadına verilen önem, yine Batı'dan alınan örneklerle tamamen aslından uzaklaştırılmıştır. Eşitlik; batı sisteminde kadını erkekle aynı yarışa sokmuş ve her iki cinsi birbirleriyle savaştırmayı da denemiştir. Kadın erkek eşitliği yaygarası bunun güzel örneklerinden birisidir. Kadınlarla erkeklerin eşit olması fikri, ahlakla ilgili meselelerde ve beşeri hukukun meselelerinde değil; medeni hayatta erkeğin faaliyet sahasına giren her işin kadınlar tarafından da yapılabileceği şeklinde öne sürülüyor. Eşitlik mefhumunun yanlış bir teşhise tabi tutulması neticesinde, kadın yaratılışına uygun fıtri özelliğini bir tarafa iterek, gaflete düşülmüş üstelik kafasına uygun bulduğu, mahiyeti meçhul bir eşitlik fikrinin arkasına takılmak suretiyle İslam medeniyetinin bekası için şart olan esas vazifelerinden uzaklaşmıştır. Böylece kadın kendi öz şahsiyetini bu gibi faaliyetlerin içinde eritmiş, kaybetmiştir.” diye konuştu.

 
“Türkiye Kırım'ın ilhakını tanımayacaktır”
 
Ağrı’da pkk operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Türkiye Kırım'ın ilhakını tanımayacaktır”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye'ye girerken, 'Suriye yönetimi bizi çağırdı ...
Sekmen’den Öğrencilere YGS motivasyonu
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yükseköğretime Geçiş Sınavı ...
Alaca Şehitleri rahmet ve minnetle anıldı
Aziziye İlçesine bağlı Alaca Mahallesi’nde 98 yıl önce Ermeni mezalimine ...
 
Büyükşehir üretiyor
Büyükşehir Belediyesi, parke ve bordür üretimini hızlandırdı. Büyükşehir ...
ESTP’den Erzurum istişaresi
ESTP üyesi dernek, vakıf ve sendikaların katıldığı genişletilmiş istişare ...
İlçeler Nazım İmar Planı’na kavuşacak
Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinin yanı sıra ilçelerin de nazım imar planlarını yapıyor.
 
Orhan, Şengel Ailesinin acısını paylaştı
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 8 Mart Dünya Kadınlar ...
İletişimcilerden karanfilli kutlama
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla üniversite öğrencileri karanfil dağıttı.
Demirkıran, Genel Sekreter Yardımcılığı’na atandı
Erzurum Valiliği’nde daha önce Basın Danışmanlığı ve Protokol Müdürlüğü ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri