Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
Savunma sanayi kahramanı: Nuri Paşa
Savunma sanayi kahramanı: Nuri Paşa
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
ETÜ’den I. Erzurum Fen Liseleri Sempozyumu
ETÜ’den I. Erzurum Fen Liseleri Sempozyumu
700 kilo uyuşturucu ele geçirildi
700 kilo uyuşturucu ele geçirildi
HABERLER>BÖLGE
14 Şubat 2013 Perşembe - 03:53

Kar durdu, çile devam ediyor

Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı etkisini yitirirken bölge illerinde karla mücadele çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Erzurum’da 143 köy yolu önceki gün yağan karla yeniden kapandı. Özel idare ekiplerince 24 saat aralıksız sürdürülen çalışmalarla yolların açılmasına çalışılıyor.

Kar durdu, çile devam ediyor

ERZURUM
Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı etkisini yitirirken bölge illerinde karla mücadele çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Erzurum’da 143 köy yolu önceki gün yağan karla yeniden kapandı. Özel idare ekiplerince 24 saat aralıksız sürdürülen çalışmalarla yolların açılmasına çalışılıyor.
AHLAT’TA 26 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Bitlis’in Ahlat ilçesinde günlerdir etkisini sürdüren sıcak hava yerini yoğun kar yağışına bırakırken, ilçeye bağlı 26 köy yolu da ulaşıma kapandı. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Ahlat'ta kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Karla mücadele çalışmalarının ise tüm hızıyla devam ettiği belirtildi. Belediye yetkilileri şehir içi ulaşımda önemli bir aksama olmadığını, 24 saat kar mesaisi yapıldığını bildirdiler. Ahlat Özel İdare Müdürlüğü yetkilileri ise, ilçeye bağlı ve kapalı bulunan 26 köy yolunun açılması için çalışmalarının ivedilikle sürdüğünü belirttiler.
VAN GÖLÜ SAHİLLERİNDE KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER
Bitlis’in Tatvan ilçesinde iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle Van Gölü sahillerinde görülmeye değer kartpostallık görüntüler oluştu.
Karın anavatanı olarak bilinen Bitlis’te bir yandan kar yağışı devam ederken diğer yandan da beyaz örtüye bürünen Van Gölü sahillerinde seyrine doyumsuz görüntüler oluştu. Doyumsuz manzaraları yerinde izlemek isteyen vatandaşlar, Van Gölü sahillerine akın ediyor. Karla kaplanan Van Gölü kenarındaki oturma bankları ve oturma çardakları ise beyaz örtüsüyle ayrı bir güzellik sergiliyor. Kar yağışıyla birlikte üzerileri karlarla dolan sahil kenarındaki ağaçlar ise adeta kardan ağaçları andırıyor.
VAN'DA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI
Van'da, dün akşam saatlerinde yağan kar yağışından dolayı kapalı bulunan 35 köy yolunu açma çalışmalarına başlanıldı. Dün akşam saatlerinde başlayan ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı 35 köy yolunun kapanmasına neden oldu. Kar yağışının durmasıyla birlikte İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kapanan 35 köy yolunu açma çalışmalarına sabahın erken saatlerinde başladı.
Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de, Van-Çatak bağlantılı olan Van-Bahçesaray karayolunda halen ulaşım sağlanamadığını, bu yolda karla mücadele çalışmalarının devam ettiğini belirttiler.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağını, bölgede yaşanabilecek çığ tehlikesine karşı uyarıda bulundu.
2 AYDIR MEZRALARINA GİDEMİYORLAR
Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Çizgili mezrası sakinleri, kardan dolayı yollarının 2 aydan buyana kapalı olduğunu ve bu nedenle evlerine gidemedikleri ileri sürdüler.
Gürpınar ilçesi Taşlıyazı köyüne bağlı Çizgili mezrasının 2 aydan buyana yolları kapalı olmasından dolayı mezra sakinleri valilik makamına dilekçe yazdı. Mezra sakinlerinden Zeki Yeter, birçok kez yetkililere giderek yollarının açılmasını istediklerini ifade etti. Her seferinde sırayla yol açıldığının söylenmesi üzerine 24 Ocak 2013 tarihinde valilik makamına dilekçeyle müracaat ettiğini ifade eden Yeter, “Dilekçemde ilçeye bağlı Çizgili mezrasında ikamet ettiğimi ve yoğun kar yağışından dolayı köyümüze gelen elektrik direkleri devrilirken, tellerinin ise koptuğunu belirttim. Bundan dolayı köyümüz elektriksiz kaldı. Ayrıca mezramızın yolu da aşırı kar yağışından dolayı kapanmış, daha sonra yolun yarısı açılmış ve tamamı açılmadan çalışmalar bitirilmeden geri dönülmüş. Biz şu anda zor ve perişan durumdayız. Yolun kapalı olmasından dolayı hayvanlarımızın yem ihtiyacını ve kendi ihtiyaçlarımızın hiç birini karşılayamıyoruz. Mağduriyetimizin nazara alınarak çok acilen mezramıza elektrik verilmesi ve kapalı olan yolumuzun açılmasını istiyoruz” dedi.
Dilekçesini verdikten günler sonra küçük bir iş makinesinin mezraya gönderdiklerini ifade eden Yeter, ”Küçük iş makinesi yaklaşık 2 metre yüksekliğindeki karları temizlediği sıra bozulunca yolumuz yine açılmadı. Buradan yetkililere sesleniyoruz, yaklaşık 2 aydan buyana kapalı olan yolumuzu açsınlar” şeklinde konuştu.

 
Bal'da organik süreç
 
Banka zenginiyiz..!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yakutiye için şampiyonluk fırsatı
Yakutiyespor 14 Ekim’de kendi evinde 3-1 yenildiği, gurup üçüncüsü Bayburt ...
Taraftar onlara güveniyor
Büyükşehir Belediyespor’un Spor Toto 3’üncü Lig üçüncü gurupta ikinci ...
Zigana Dağı 6. Kez şenlendi
Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarında yer alan Zigana Dağı'nda bu yıl ...
 
'Altın At 1. Kış Şöleni
Ardahan'ın Çıldır ilçesi sınırlarında bulunan ve yüzeyi buzla kaplı olan ...
ASİM-DER soykırım çadırı açacak
Erzurum’da da soykırım çadırları açacaklarını ifade eden Gülbey; “Azerbaycan’ın ...
Doğu ekonomisi kara endeksli
Doğu’da kar yağışı ve kış mevsiminin ağır şartları bölge illeri ekonomilerini olumsuz etkiliyor.
 
Erzurum yolunu kapattılar
Rize’nin İkizdere İlçesi Şimşirli Köyü’nde yapılacak HES Projesi ile köyün ...
Altın At 1'inci Kış Şöleni başlıyor
“Çıldır Altın At I. Kış Şöleni” Ardahan Üniversitesi, Türkiye Geleneksel ...
Jandarma hayat kurtardı
Erzurum Palandöken Kayak Merkezi’nin zirve noktasında kaybolan 6 yaşındaki ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri