Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tanfer’den toplumsal duyarlılık mesajı
Tanfer’den toplumsal duyarlılık mesajı
Çiftçi, Gazi Durmuş’u ziyaret etti
Çiftçi, Gazi Durmuş’u ziyaret etti
Erzurum’da 'Başarı engel tanımaz' etkinliği
Erzurum’da 'Başarı engel tanımaz' etkinliği
Atatürk Üniversitesinde Tapu Mirası sergisi açıldı
Atatürk Üniversitesinde Tapu Mirası sergisi açıldı
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
HABERLER>SİYASET
28 Ocak 2013 Pazartesi - 01:23

Kentsel dönüşümde altyapı hazırlığı

üyükşehir Belediyesi’nin Şehitler Mahallesi’nde yapımını tamamladığı sosyal konutlar, bölgede kentsel dönüşüm rüzgarları estirmeye başladı.

Kentsel dönüşümde altyapı hazırlığı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Şehitler Mahallesi’nde yapımını tamamladığı sosyal konutlar, bölgede kentsel dönüşüm rüzgarları estirmeye başladı. Toplam 128 daireden oluşan konutlar, Şehitler Mahallesi’nde bu yıl daha da hız kazanacak kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kullanılacak.
ŞEHİTLER’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM
Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Şehitler Mahallesi’nde kentsel dönüşüm heyecanı doruğa ulaştı. Büyükşehir Belediyesi’nin mahallede yapımını tamamladığı sosyal konutlar, sahiplerini bu yıl içerisinde bulacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Sosyal konutlarımızı, kentsel dönüşüm çalışmalarımız kapsamında Şehitler Mahallesi’ndeki mülk sahipleri için değerlendireceğiz. Evlerini kamulaştıracağımız vatandaşlarımızdan isteyene kamulaştırma bedeli ödeyeceğiz, isteyene yaptırdığımız konutlardan daire vereceğiz. Amacımız hem kentsel dönüşüme hız kazandırmak, hem de vatandaşlarımız için yeni yerleşim birimleri oluşturmaktır” dedi.
KÜÇÜKLER’İN AÇIKLAMASI
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Şehitler Mahallesi’nin, gecekondu yoğunluğu bakımından Erzurum’un en sıkıntılı bölgelerinden birisi olduğuna dikkati çekerek, “Büyükşehir Belediyesi olarak, yeni imar ve yerleşim alanları açmak yerine, gecekonduların yoğun olduğu bölgelerde kamulaştırma yapıyoruz. Şehrin birçok bölgesinde yürüttüğümüz kamulaştırma çalışmaları gibi, Şehitler Mahallesi’nde de kamulaştırma yapmıştık. Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında inşaatına başladığımız konutlarımızı tamamladık, çatısını vurduk. Havaların ısınmasıyla birlikte yarım kalan mantolama işlemini de tamamlayarak daireleri oturulabilir duruma getireceğiz. Şehitler Mahallesi’nde inşa ettiğimiz sosyal konutlar, gelecek yıllarda bahse konu bölgeyi Erzurum’un incisi haline getirecek.” diye konuştu.
Şehitler Mahallesi’nde ilk etapta 2 blok halinde 128 daire üretildiği bilgisini veren Başkan Küçükler, “Konutlarımız 1+1, 2 ve 3+1 şeklinde inşa edildi. Konutlarımızın tamamlanmasıyla birlikte mahallede yıllardır özlemi çekilen kentsel dönüşüm hareketi hız kazanmış oldu. Bu proje bir zamanlar hayaldi, ama biz şimdi bunu gerçeğe dönüştürdük” şeklinde konuştu.
SOSYAL KONUTLAR, KAMULAŞTIRMA SÜRECİNDE KULLANILACAK
Büyükşehir Belediyesi’nce yaptırılan sosyal konutların, gecekondu ıslahı kapsamında çok büyük bir ihtiyaca cevap vereceğine dikkati çeken Başkan Küçükler, “Sosyal konutlarımız, bu bölgedeki kamulaştırma çalışmaları sürecinde gecekonduları ıslah edilecek olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına binaen kullanılacak. Yani dileyen vatandaşlarımıza mülkleri için kamulaştırma bedeli ödeyeceğiz; dileyen vatandaşlarımıza da, konutlarımızdan daire vereceğiz. Böylece bu bölgede bir yandan yıkım suretiyle kamulaştırma çalışması yapılırken, diğer tarafta yeni ve oldukça modern bir yapılaşma süreci işleyecek” diye konuştu.
Başkan Küçükler, yeni çıkan kentsel dönüşüm kanunu sayesinde Erzurum’daki çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırıp modern bir şehir oluşturma sürecinin daha da hız kazanacağının altını çizerek, “Büyükşehir Belediyesi olarak halihazırda devam eden çok sayıda kamulaştırma çalışmamız var. Mal Meydanı ve Palandöken Caddesi kamulaştırmaları, bu yöndeki en önemli adımlarımızı teşkil ediyor. Ayrıca bilindiği üzere Kale çevresinde uygulamaya başladığımız ‘Kültür Yolu’ projesiyle de, şehir merkezine nefes aldıracak, Erzurum’u adeta yeniden inşa edeceğiz” dedi.

 
Postacılar yıpranma hakkı istiyor
 
Durmazpınar güven yeniledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hepsi Akdağ'ın eseri
Erzurum’da 2012 yılında sağlık yatırım ve hizmetleri rekor düzeye ulaştı.
Akdağ'a övgü yağıyor
ER-VAK Başkanı Erdal Güzel, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın kabine ...
Dadaşça veda..
AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, Sağlık Bakanlığı görevini AK ...
 
Bulutlar memurlarıyla buluştu
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, belediyede çalışan memurlarla ...
Kızıloğlu Mumcu’yu andı
CHP Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, araştırmacı gazeteci yazar ...
Sağlıkta Türkiye'nin yüzakı oldu
Sağlıkta gerçekleştirdiği yapısal değişim ve reformlarla Türkiye ve Erzurum’un ...
 
Çığlık seçmenleriyle buluştu
AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Çığlık, AK Parti Erzurum Kadın Kolları ...
Öğüt besicileri dinledi
Mecliste saman fiyatlarını ve ithal samanı gündeme getirmek için meclise ...
‘Bu işin peşini bırakmayacağız’
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde sağlık görevlilerinin ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri