Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tekin Türkçe’nin zenginliklerine dikkat çekti
Tekin Türkçe’nin zenginliklerine dikkat çekti
Filistin Deklarasyonu yayımlandı
Filistin Deklarasyonu yayımlandı
Memişoğlu Türkiye Sağlık vizyonunu paylaştı
Memişoğlu Türkiye Sağlık vizyonunu paylaştı
Kurtulmuş: 'Dünya Barışının kapısı Orta Doğu'dur'
Kurtulmuş: 'Dünya Barışının kapısı Orta Doğu'dur'
Erdoğan: 'Sağlıkta büyük bir dönüşüme imza attık’
Erdoğan: 'Sağlıkta büyük bir dönüşüme imza attık’
HABERLER>BÖLGE
24 Ağustos 2019 Cumartesi - 10:46

Kırgız Türkleri Van’da buluştu

“Ata yurdundan Anayurduna Kırgız Kardeşler Van’da Buluşuyor” projesi kapsamında 15 günlük bir eğitimle Kırgızlı çocuklara geleneksel müzik aletleri tanıtıldı. Programa Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez de katıldı.

Kırgız Türkleri Van’da buluştu

 “Ata yurdundan Anayurduna Kırgız Kardeşler Van’da Buluşuyor” projesi kapsamında 15 günlük bir eğitimle Kırgızlı çocuklara geleneksel müzik aletleri tanıtıldı. Programa Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez de katıldı.

Kırgızistan Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Bişkek Büyükelçiliği arasında ortaklaşa düzenlenen ve Van Valiliği, Erciş Kaymakamlığı ile Ulupamir Mahallesi Muhtarlığının destek verdiği proje kapsamında Ulupamir Mahallesinde program düzenlendi. Çocukların hünerlerini yerinde görmek için Ulupamir Mahallesine gelen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’i Kırgızlı gençler ellerindeki Türk bayrakları eşliğinde mahalle girişinde atlı birliklerle karşıladı. Çocukların eğitmenleri nezaretinde sergiledikleri oyun ve çaldıkları enstrümanları hayranlıkla izleyen Vali Bilmez’e Ulupamir Mahalle Muhtarı Eyüphan Koşar tarafından kaftan, kalpak, kemer ve kırbaç hediye edildi.

Vali Bilmez, 15 gündür Ulupamir Mahallesinde devam eden çalışmanın sonunda Kırgız asıllı Türk vatandaşı çocukların gördükleri eğitim sonunda görsel bir şölen sergilendiğini belirterek, ‘’Kırgızistan Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Bişkek Büyük elçiliği arasında ortaklaşa düzenlenen ve Van Valiliği, Erciş Kaymakamlığı ile Ulupamir Mahallesi muhtarlığının destek verdiği proje kapsamında Ata yurdundan Anayurduna Kırgız Kardeşler Van-Erciş'te bir araya geldi. Kırgızlıların geleneksel müzik aletleri burada çocuklarımıza tanıtılarak eğitimi verildi. İnşallah Kırgız kültürü Ulupamir’de yaşamaya devam edecek. Türk İslam kültürünün temel bir parçası olan Kırgız kültürü inşallah buradan dünyanın dört bir yanına yayılacak, gelişecek ve Türk kültürünün o mozaiği içinde güzel bir ahenk ile yaşayacak, temsil edilecek ve Kırgızlıların hoşgörüsünü, fikir zenginliğini dünyada temsil edecek. Bu projede görev alan hocalarımıza özellikle teşekkür eder emeği geçenleri tebrik ediyorum’’ dedi.

Açıklamaların ardından Vali Bilmez için Kırgızlı gençler tarafından at üzerinde Kökbörü (Buzkaşi)oyununu sergilendi. Vali Bilmez daha sonra Ulupamir Mahallesinden kara yolu ile Van’a hareket etti. Vali Bilmez’e program boyunca Erciş Kaymakamı Nuri Mehmetbeyoğlu, 108. Topçu Alay Komutanı Albay Ahmet Uğurlu, Erciş İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Demir ile kurum amirleri eşlik etti.

 
Boluspor - Adana Demirspor maçının ardından
 
Malazgirt Zaferi kutlamaları başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arkeoloji’de Pasinler gündemi
Pasinler ilçesinde köy halkının Sultan Alaaddin Türbesi olarak değerlendirilen ...
Sekmen Erzurum ulaşım vizyonunu paylaştı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Şükrüpaşa Viyadük ve Gez Mahallesi’nde ...
Büyükşehir’den Sağlıklaştırma Projesi
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, bölgenin birçok iline örnek ...
 
Yaşama tutunamadı
Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde, bariyere çarpıp yanan otomobildeki sürücü ...
Osmanlı padişahlarının sikkeleri bulundu
Bitlis Kalesi’nde yürütülen kazı çalışmalarında Yavuz Sultan Selim ve ...
'Şehitlerimize minnettarız'
Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Şırnak’ta terör örgütü PKK ...
 
Kent beyaza büründü
Ardahan’da, her yıl nehirden yükselerek çiftleştikten sonra ölen ’Birgün’ ...
“Kuzuları çakallara kaptırmamalıyız’
Van’da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Kültür ve Turizm ...
Kelebeklerin Ölüm dansı başladı
Ardahan'da, her yıl Ağustos ayında yaşanan ve bazen 6 gün süren 'kelebeklerin ...
 
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Adalet adalet adalet; illa adalet!
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Ateizm Kazanı Kaynıyor, Din Adamları Nerede?''
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri