Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>TÜRKİYE
23 Kasım 2020 Pazartesi - 03:26

‘Kirli senaryoyu yırtıp çöpe attık’

Erdoğan, ‘Milletimizle birlikte, İstiklal Harbi’nden sonraki en büyük mücadelemizi vererek, bu kirli senaryoyu yırtıp çöpe attık. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize daha sıkı sarıldık. Vatanımıza, ezanımıza, bayrağımıza daha sıkı sarıldık’ dedi.

‘Kirli senaryoyu yırtıp çöpe attık’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Burdur, Gümüşhane, Isparta, Kastamonu ve Sinop 7. Olağan İl Kongrelerinde yaptığı konuşmada, “İnsan hareketliliğini mümkün olduğu kadar azaltarak virüsün bulaşma hızını düşürecek ilave tedbirler almak mecburiyetinde kaldık. Milletimiz, ‘TAMAM’ diye ifade ettiğimiz temizlik, maske, mesafe kuralları ile bu tedbirlere hassasiyetle riayet ederse inşallah, birkaç hafta içinde salgın grafiğinin boynunu yeniden aşağı çevirmeyi başaracağız” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Burdur, Gümüşhane, Isparta, Kastamonu ve Sinop 7. Olağan İl Kongrelerine, Vahdettin Köşkü’nden video konferans yöntemiyle bağlanarak partililere hitap etti.

“SALGININ YENİ DALGASI TÜM DÜNYAYLA BİRLİKTE TÜRKİYE’Yİ DE ETKİSİ ALTINA ALDI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının başında, salgın tedbirleri sebebiyle bir süre ara verilecek kongrelerin bugün son beşini gerçekleştirdiklerine işaret etti.

Salgının yeni dalgasının tüm dünyayla birlikte Türkiye’yi de etkisi altına aldığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu sebeple, insan hareketliliğini mümkün olduğu kadar azaltarak, virüsün bulaşma hızını düşürecek ilave tedbirler almak mecburiyetinde kaldık.  Milletimiz, ‘TAMAM’ diye ifade ettiğimiz temizlik, maske, mesafe kuralları ile bu tedbirlere hassasiyetle riayet ederse, inşallah birkaç hafta içinde salgın grafiğinin boynunu yeniden aşağı çevirmeyi başaracağız” dedi.

Aksi takdirde sınırlamalara devam etmek, hatta ilave tedbirler almak durumunda kalınacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şayet bu süreçten en az kayıpla ve en önde çıkacak olursak ülkemizi ve milletimizi aydınlık bir geleceğin beklediğine inanıyoruz. Geçtiğimiz 18 yılda ülkemize demokraside ve ekonomide kazandırdığımız avantajları, yeni dönemde hedeflerimize ulaşmanın itici gücü olarak kullanacağız” diye konuştu.

“BİRLİĞİMİZE, BERABERLİĞİMİZE, KARDEŞLİĞİMİZE DAHA SIKI SARILDIK”

Salgın döneminde sağlık alanında kurdukları güçlü altyapının ne derece hayati öneme sahip olduğunun görüldüğünü dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı şekilde eğitimden ulaşıma, enerjiden sanayiye kadar her alanda benzer yatırımlarla Türkiye’yi bugünler için hazırladıklarını anlattı.

KİRLİ SENARYOYU YIRTIP ÇÖPE ATTIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir süredir ardı ardına yaşadığımız saldırılar ve karşılaştığımız tuzaklar, tıpkı bir asır önce yapılmaya çalışıldığı gibi, bizi Anadolu bozkırlarına hapsetme amacı taşıyordu. Milletimizle birlikte, İstiklal Harbi’nden sonraki en büyük mücadelemizi vererek, bu kirli senaryoyu yırtıp çöpe attık. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize daha sıkı sarıldık. Vatanımıza, ezanımıza, bayrağımıza daha sıkı sarıldık. Medeniyetimize, tarihimize, kültürümüze, uzunca bir süre bize unutturulmaya çalışılan haklarımıza daha sıkı sarıldık. Kendi vatandaşlarımızla birlikte kalbini ve gözünü bize yöneltmiş tüm dostlarımızın dualarıyla engelleri aşa aşa bugünlere geldik” açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin kendi iradesini siyasetine, diplomasisine, sahaya yansıttıkça, rahatsızlıkların ve tepkilerin dozunun da arttığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan saldırılara savunmada kalarak cevap vermek yerine üzerine üzerin gittiklerini, ihanetleri ortaya çıkardıklarını anlattı.

‘ÖNÜNE GEÇTİK’

FETÖ’yü, bölücü terör örgütlerini, vesayet odaklarını birer birer etkisiz hâle getirdiklerini yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Irak’ta ve Suriye’de, bölgemizin ve medeniyetimizin kalbine bir hançer gibi saplanacak oluşumlar kurmaya kalktılar, önüne geçtik. Ekonomimizi yıkmayı denediler, yapısal reformlarımızı yeni bir anlayışla hızlandırarak bu saldırıyı da engelleyecek adımları attık. Gelişmiş ülkelerin dahi önüne geçemediği salgın dalgasının altında kalmamızı umdular, tam tersine kendimizle birlikte tüm dostlarımıza el uzattığımız bir mücadele iklimi tesis ettik. Ne yaşarsak yaşayalım demokrasiden, millî iradenin üstünlüğünden, hak ve özgürlüklere sahip çıkmaktan, değişim kararlılığımızdan vazgeçmedik. Şimdi bu süreci, yeni hukuk ve ekonomi reformlarıyla daha da ileriye taşıyacak bir atılım başlatıyoruz.”

“ÜLKEMİZE YAPTIĞIMIZ HER YATIRIMDA, HER PROJEDE SAMİMİYDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin samimiyetine işaret ederek, “Biz milletimize verdiğimiz her sözde samimiydik. Biz ülkemize yaptığımız hizmette, her yatırımda, her projede samimiydik. Biz Türkiye’nin bölgesel ve küresel düzeydeki her çıkarını savunurken samimiydik. Biz doğrudan bekamızı hedef alan saldırılar karşısında verdiğimiz her mücadelede samimiydik. Biz 83 milyon vatandaşımızın her birinin özgürlüğünü genişletmek, güvenliğini temin etmek, refahını artırmak için attığımız her adımda samimiydik. Cumhur İttifakı’nı kurarken de samimiydik” ifadesini kulandı.

TÜRKİYE'NİN İNŞASI MÜCADELESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası mücadelesini, nice sınamaları başarıyla geçerek bugünlere gelen Cumhur İttifakı'nın çatısı altında yürüttüklerini vurgulayarak ülkenin ve milletin menfaatleri söz konusu olduğunda tüm bireysel ve siyasi farklılıkların üzerine çıkılabileceğinin en güzel örneği olan Cumhur İttifakı'nın gidişinden de gayet memnun olduklarını söyledi.

BAHÇELİ’YE TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Bahçeli'yi ve tüm MHP camiasına 15 Temmuz darbe girişimi ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi başta olmak üzere, ülkenin ve milletin menfaatine olan her hususta yanımızda bulundukları için bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” açıklamasında bulundu.

“İSTİKAMETİMİZDE EN KÜÇÜK BİR DEĞİŞİKLİK YOKTUR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son günlerde bizimle asla ilgisi olmayan kimi bireysel açıklamalar ile reform gündemimize yaptığımız vurgular bahane edilerek yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz. Velev ki geçmişte birlikte çalışmış olsak bile hiç kimsenin şahsi ifadeleri Cumhurbaşkanı'yla, Hükûmetimizle, Partimizle ilişkili hâle getirilemez. Bizim ne dediğimiz, nerede durduğumuz, nereye gittiğimiz bellidir ve istikametimizde en küçük bir değişiklik yoktur” dedi.

‘ASLA SAVUNULAMAZ’

Teröre bulaşmış, terörle el ele, kol kola yürüyenlerin hiçbir zaman ne yanlarında ne de dirsek teması hâlinde oldukları kişiler olamayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şu anda yargının tasarrufu altında olanlar bizim yüzlerce, binlerce insanımızın, Yasin Börülerimizin ölümüne neden olanlar, Kobani katliamının failleri hiçbir zaman Tayyip Erdoğan tarafından, dava arkadaşları tarafından asla ve asla savunulamaz. CHP'nin ve arkasındaki mahfillerin dümen suyuna girenlere, 'Siz gidin heykellerinizle, iç kavgalarınızla, karanlık pazarlıklarınızla uğraşın, düşün bu ülkenin ve milletin yakasından.' diyoruz. Türkiye'yi dışarıya şikâyet ederek, başka ülkelerin yönetimlerine bize nasıl ve nerelerden saldıracaklarının akıllarını vererek, dün söylediğini bugün yalanlayarak siyaset yaptığını sananların sonu hüsran olacaktır. Gezi eylemlerini organize edenlerin savunucu olamayız.”

GEZİ OLAYLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi olaylarının finansörlüğünü yapanların hiç bir zaman savunucusu olmadıklarının altını çizerek, “Terör örgütleriyle el ele, kol kola, omuz omuza, Ankara'dan İstanbul'a yürüyenlerle biz birlikte olamayız. Gezi olaylarının finansörü olanlarla, Kavala'larla, onlarla hiçbir zaman bir arada olamayız. Kobani'yi unutamayız. Biz Diyarbakır'da Kürt kardeşlerimizi öldürenlerle, onların savunuculuğunu yapamayız. Hukuka sarılarak onların savunmasını yapmaya girenler kusura bakmasınlar artık şunu bilmeleri lazım ki AK Parti hiçbir zaman bunları savunmamıştır, savunmaz. Ama AK Parti Diyarbakır'da öldürülen Yasin Börü kardeşlerimizin yanındadır, yanında olmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

“NATO BAŞTA OLMAK ÜZERE BATI İTTİFAKLARININ EN GÜÇLÜ ÜYESİ OLDUK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Avrupa’nın ayrılmaz bir parçası olduğunun altını çizerek, “Daima, NATO başta olmak üzere Batı İttifaklarının en güçlü üyesi olduk. Bizi başka arayışlara mecbur bırakmadıkları sürece savunmadan ticarete kadar tercihimizi hep batıdan yana kullandık. Ama bu, ülkemize ve milletimize yönelik açık saldırılara, farklı kılıflar altında dayatılan haksızlıklara, çifte standartlara boyun eğeceğimiz anlamına da gelmiyor” uyarısında bulundu.

Avrupa Birliği’ne, tam üyelikten mülteciler meselesine kadar Türkiye’ye verdiği sözleri tutması ve birlikte daha yakın, daha verimli bir iş birliği tesis edilmesi çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aynı temenniyi, müttefikimiz Amerika’yla olan ilişkilerimiz için de ifade ediyoruz. Türkiye’nin sınırlarının güvenliği ve savunma ihtiyaçları konusundaki hassasiyetlerine saygı gösteren bir Amerika ile bölgesel ve küresel düzeyde yapabilecek çok işimiz olduğunu düşünüyoruz” dedi.

“EVLATLARIMIZA MİRAS OLARAK 2053 VİZYONLARINI HAYATA GEÇİRECEKLERİ BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE’Yİ BIRAKACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin kadim tarihî ilişkilere sahip olduğu Türk Cumhuriyetleri, Rusya, Körfez ülkeleri başta olmak üzere tüm Asya ve Afrika coğrafyası ile çok büyük iş birliği potansiyeline sahip olduğuna işaret etti. 

“Böylesine geniş bir vizyona sahip Türkiye’yi, kendilerinin dahi uymadığı kuralları bahane ederek köşeye sıkıştırmaya çalışanlardan, artık bu yöntemlerden vazgeçmelerini istiyoruz” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Bizim hiçbir ülkenin hakkıyla, hukukuyla, hele hele siyasi ve toprak bütünlüğüyle asla sorunumuz yoktur. Tam tersine biz, müdahil olduğumuz her yerde bu ilkeler çerçevesinde hareket ediyoruz. Ülkemizin karşısına dikilenlerin ise ya terör örgütlerinin, ya darbecilerin ya zalim rejimlerin yanında saf tuttuğunu görüyoruz. Geçmişleri sömürge ve zulüm utançlarıyla dolu olanların, bugün aynı düzeni başka görünümler altında sürdürme gayretlerini yüzlerine vurmak bir suçsa, evet suçluyuz. Mazlumların ve mağdurların yanında yer almak, onların sesini dünyaya duyurmak, imkân bulduğumuzda da haklarını bilfiil sahada korumak bir suçsa, evet suçluyuz. Herkes için adalet, herkes için özgürlük, herkes için refah, herkes için aydınlık bir gelecek istemek suçsa, evet suçluyuz. Ama bizim için bu şekilde davranmak, medeniyetimizin ve tarihimizin üzerimize yüklediği bir sorumluluktur. Bu sorumluluktan, kim ne derse desin, kim ne yaparsa yapsın, kaçmadık ve kaçmayacağız.”

TEŞKİLAT ÇALIŞMALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin umudunun AK Parti’de olduğunu vurgulayarak teşkilat çalışmalarında vatandaşlarla kurulacak gönül bağının önemli olduğunu anlattı.

Parti teşkilatlarını güçlendirerek yeni isimlerle, heyecanlarla, yeni enerjilerle 2023’e hazırlandıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah evlatlarımıza miras olarak, 2053 vizyonlarını hayata geçirecekleri büyük ve güçlü Türkiye’yi bırakacağız” dedi.

İl ve ilçe kongrelerinde görev alan teşkilat mensuplarına başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “AK Parti teşkilatları olarak, hükûmet olarak, Meclis grubu olarak daha çok çalışmamız, daha çok gayret göstermemiz gereken bir döneme girdik. Sizler de illerdeki temsilcilerimiz olarak bu yeni sürecin lokomotifliğini üstleneceksiniz. Rabbim yolumuzu ve bahtımızı açık eylesin diyorum. Bu duygularla Burdur, Gümüşhane, Isparta, Kastamonu ve Sinop il kongrelerimizde görev üstlenecek arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Hepinize bir kez daha sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.”

KAYNAK: HABER METNİ CUMHURBAŞKANLIĞI KURUMSAL WEB SİTESİNDEN ALINMIŞTIR

 
'Yeni bir dönem başlattık'
 
Ticaret Bakanlığı uyardı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Yeni bir dönem başlattık'
Erdoğan, “Önümüzdeki tüm zorluklara rağmen doğusundan batısına, kuzeyinden ...
‘Türkiye çözümün parçası olmaktan yanadır’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Halifaks Uluslararası Güvenlik Forumu'na gönderdiği ...
Erdoğan G-20 Zirvesine seslendi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'ın dönem başkanlığındaki ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Farkındayız'
Erdoğan, "Gerekirse şu aşamada bazı acı ilaçları içmemiz gerektiğinin ...
‘Sağlık sistemimiz bir başarı hikâyesidir’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidarları döneminde hayata geçirilen sağlık sistemi ...
‘Önce bedenlerimizi çiğnemek zorundalar’
Bahçeli, 'Türklüğü anayasadan çıkaracak kokuşmuş henüz anasından doğmamıştır. ...
 
“Hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ...
‘Dayanışma içinde olmayı sürdüreceğiz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) ...
KKTC’de tarihi buluşma
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC’nin kuruluş yıl dönümü töreninde ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri