Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
Savunma sanayi kahramanı: Nuri Paşa
Savunma sanayi kahramanı: Nuri Paşa
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
ETÜ’den I. Erzurum Fen Liseleri Sempozyumu
ETÜ’den I. Erzurum Fen Liseleri Sempozyumu
700 kilo uyuşturucu ele geçirildi
700 kilo uyuşturucu ele geçirildi
HABERLER>BÖLGE
17 Ocak 2013 Perşembe - 07:56

Kışla barışık yaşamak..

Hafta sonunda kar yağışı beklenen Doğu Anadolu Bölgesi’nde kış soğuk yüzüyle etkisini sürdürüyor.

Kışla barışık yaşamak..

Hafta sonunda kar yağışı beklenen Doğu Anadolu Bölgesi’nde kış soğuk yüzüyle etkisini sürdürüyor. Erzurum’da hava sıcaklık değerleri geceleri eksi 28 dereceye kadar gerilerken, gündüz eksi 18 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı zaman zaman günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Sağlık Bakanlarından Merhum Prof. Dr. Nusret Karasu’nun ‘Varsın bu topraklardan kar beş altı ay kalkmasın, bu topraklar sıcaktır’ tarifini hatırlatan Erzurumlular, “hava soğuk da olsa yüreklerimizin sıcaklığıyla hayatımızı devam ettiriyoruz “ diyerek kışla barışık yaşadıklarını ifade ediyorlar.
KAR MOTORUYLA HASTA KURTARMA OPERASYONU
Bingöl’de yolu kar yağışı nedeniyle yaklaşık 10 gündür kapalı bulanan bir köydeki hasta, Arama Kurtarma Timi (AKUT) ekiplerince zorlu bir yolculuğun ardından kar motoru kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.
Yolları kar yağışı ile birlikte ulaşıma kapanan köylerdeki hastalar büyük zorluklarla hastanelere ulaştırılıyor. İl Özel İdaresi’ne ait iş makinelerinin geceli gündüzlü mesai yapmasına rağmen yolu açılamayan köylerdeki hastalara büyük zorluklarla ulaşılıyor. Arama Kurtarma Timi (AKUT) Bingöl Birimi gönüllüleri gelen ihbarlar üzerine çok zor şartlar altında kar motoru ile hastalara ulaşarak sağlık ekiplerine teslim ediyor. Merkeze yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Çukurca Köyü’nde Mustafa Baysungur adlı vatandaşın kısa bir süre önce diz kapağından ameliyat olduğu, iki gündür kapalı olan yol nedeniyle tedaviye gelemediği ihbarını alan Ahmet Buzrul başkanlığındaki 4 kişilik AKUT ekib, tüm hazırlıklarını kısa bir sürede tamamlayarak yaklaşık 3 saatlik zorlu bir yolculuğun ardından köye ulaştı. Ayağında platin olduğu için yürümekte bile zorlanan 48 yaşındaki Baysungur’u yakınlarının da yardımıyla da evinden alarak kar motoruna bağlı kızağa bindiren AKUT ekibi ,hastayı alarak gidiş yolunda olduğu gibi yine aynı zorluklarla yolun açık bulunduğu noktada bekleyen 112 sağlık ekiplerine teslim etti.
AKUT’TAN ÖRNEK FEDAKARLIK
Kendi hayatlarını hiçe sayarak büyük zorluklarla kendisini sağlık ekiplerine teslim eden AKUT ekibine teşekkür eden Baysungur; “Kısa bir süre önce ayağımdan ameliyat oldum. Dün gece aniden sancılarım başladı. Yolumuz kapalı olduğu için gelemedik. Dayanamayınca çocuklarım AKUT’u aradı. Allah razı olsun onlar da hemen geldiler, beni aldılar. Ambulansı da aradık. Onlarda yolun açık olduğu noktada bizi bekliyorlar. Benim için zahmete katlanan herkesten Allah razı olsun” ifadeleri ile duacı oldu.
AKUT Birim Başkanı Ahmet Buzrul ise, kendilerine gelen hasta ihbarı üzerine köye geldiklerini belirterek; “Bu kış mevsiminde 15 hastamızı kurtardık. Bunu yaparken hiçbir maddi menfaat beklemeden yapıyoruz. Ekipteki tüm arkadaşlarımız gönüllü çalışıyor. Gelen tüm ihbarlara gidip vatandaşımıza yardımcı olmayı ve dualarını almaya çalışıyoruz Sadece birinin ‘Allah sizden razı olsun’ duasını alırsak ne mutlu bize. Bu hastamızı da zorlu bir çalışmanın ardından sağlık ekiplerine ulaştırmanın mutluluğu içerisindeyiz” dedi.
IĞDIR'IN TUZLUCA İLÇESİ DONDU
Iğdır’ın Tuzluca ilçesi, gece etkili olan dondurucu soğuk nedeniyle adeta buz tuttu. Belediyeye ait araçlar, donmamaları için Tuz Mağaralarına park ediliyor.
Tuzluca ilçesinde dün gece hava sıcaklığının eksi 20 dereceye kadar düşmesi hayatı olumsuz yönde etkiledi. Adeta buz tutan ilçe merkezinde çeşmeler dondu, yollar adeta buz pistine döndü.
Donan çeşmesini açtırmak için belediyeye gelen Ali Severli isimli vatandaş, 52 yaşında olduğunu ve bu yaşına kadar Tuzluca ilçesinde böyle bir soğukla karşılaşmadığını belirtti.
Halis Aydın ise, kışın bu yıl çok soğuk geçtiğini, özellikle gece etkili olan soğuk hava nedeniyle dışarıya çıkmakta güçlük çektiklerini belirtti.
Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan ise, özellikle yolların ve araçların donmasının kendileri için ciddi bir sorun olduğunu ifade ederek, “Özellikle hayati öneme sahip itfaiye birimimizin araçlarını ve diğer birimlerimizin önemli araç ve gereçlerini, donmamaları için Tuzluca ilçemize de ismini veren devasa Tuz Mağarası ve tuz ocaklarına park ediyoruz. Şu anda gördüğünüz gibi araçlarımız ve bizler 7-8 kilometre derinlikte bir dağın altındayız. Buranın özelliği kışın sıcak, yazın da serin olmasıdır” dedi.
Iğdır Meteoroloji İl Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre; Iğdır ve ilçelerinde özelikle geceleri düşen hava sıcaklığının zaman zaman 15 ile 20 derece arasında seyrettiği bildirildi.
İLİÇ KAYMAKAMI’NDAN YABAN HAYATA DESTEK
Erzincan’ın İliç ilçesinde kar yağışı ve tipi nedeniyle aç kalan yaban hayatına destek olmak amacıyla yemleme çalışması yapıldı.
İliç Kaymakamı Çağlayan Aydın başkanlığında oluşturulan 5 ekip İliç köylerinde hayvanlara yem bırakıyorlar.İliç Kaymakamı Çağlayan Aydın, İliç Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Adnan Sezmiş İlçe Tarım Müdürü Murat Çelebioğlu, 23 Nisan İlköğretim Okulu Müdürü Sezai Öz, Çilesiz Köyü Muhtarı Celal Pervediğer kurum amirlerince kendi çabaları ile temin ettiklerini yemleri, Kuruçay’dan başlayarak Dostal Köyü’ne kadar yemleri dağıttılar. Çalışmaya katılan İliç Kaymakamı Çağlayan Aydın, kendi elleriyle kekliklerin yaşaması için çeşitli kırsal bölgelere hayvan yiyecekleri bıraktıklarını belirterek, bu çalışmanın her hafta tekrarlanacağını ve kar kalkana kadar devam edeceğini söyledi.
ERZİNCAN BELEDİYESİ’NDEN DON UYARISI
Erzincan Belediyesi aşırı soğuk ve beraberinde gelebilecek don olayları nedeniyle su sayaçlarında meydana gelebilecek patlamalara karşı vatandaşları önlem almaya davet etti.
Erzincan Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü’nce su sayaçlarının donmaması, bozulmaması yada patlamaması için yapılması gerekenleri şöyle açıkladı: Su sayaçlarının bulunduğu yerin hava akımına karşı korunması amacıyla açık bölümlerin kapatılması gerekiyor. Sayacın bulunduğu yerde varsa kırık camlar yenilenmeli, sayaçlar ve açıkta kalan su boruları yalıtım malzemeleri, taş yünü, bez parçası, talaş, boru kılıfı gibi maddelerle kaplanmalı. Sayaç yerinin temiz olmasına dikkat edilmesi gerektiği bildirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: Sayacın bulunduğu yer aydınlık ve rüzgar almayacak şekilde düzenlenmeli. Su sayacının donması halinde ise patlayan sayaçtan akan suyun diğer sayaçların donmasına yol açmaması için vana kapatılarak suyun kesilmesi gerekir. Ayrıca, donan su sayacını yeniden çalıştırmak için kesinlikle ateş yakma ya da sıcak su dökme yöntemlerine başvurmamak gerekir. Donan sayaç, abone yolu ve kolon çıkış borularının vatandaşlar tarafından sıcak su dökülerek veya ateş tutularak açılmaya çalışılması, musluk ve su borularının patlamasına, maddi hasarın artmasına yol açmaktadır.
ELAZIĞ‘DA 11 KÖY İLE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR
Elazığ'da kar ve tipi nedeniyle 11 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.
Elazığ Özel İdare Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, kapalı köy yollarının açılması için çalışmaların devam ettiğini, ancak hala 11 kapalı köy yolunun bulunduğunu söyledi. Bilginoğlu, "Karla mücadele çalışmalarımız devam ederken 270 kapalı köy yolundan 11'ine ulaşmaya çalışıyoruz. Kar ve tipinin devam ettiği ilçelere bağlı köylerdeki 11 köy yolunun açılması için çalışmalarımız sanırım bugün bitecek" dedi.
SOĞUK HAVALARDA GÖNÜLLER SICAK TUTULDU
Hakkâri Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü ve bir grup öğrenci tarafından yoksul ailelerin çocukları için bir süre önce başlatılan “Hava Soğuk Ellerimi Tutar Mısın?” kampanyası ile gelen yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya devam ediliyor.
Kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu Hakkari’de, sürdürülen 'Hava Soğuk Ellerimi Tutar Mısın?' kampanyasının gönüllüleri, değişik üniversite ve illerinden gelen yardımlar belirlenen muhtaç çocuklara götürüp teslim ediyorlar. Kampanya başından beri gönüllü olarak çalışan Hakkari Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi İrfan Yoldaş, üniversite öğrencileri ile beraber yaklaşık iki metreyi bulan karda Hakkari’nin değişik mahallerinde daha önce tespit ettikleri evlere giderek yardım malzemelerini muhtaç vatandaşlara elleriyle dağıttıklarını söylediler. Hakkari’de bir haftadır devam eden kar yağışına aldırış etmeyen kampanya gönüllülerinin kara bata çıka yürüyerek evlere ulaştığını söyleyen Yoldaş, gittikleri evdeki sakinlerle sohbet ederek kampanyadan gelen kışlık mont, ayakkabı, bere ve eldivenleri kendi elleriyle çocuklara giydirdiklerini belirtti. İrfan Yoldaş, “Hedefimiz bin çocuğa ulaşmak ve inşallah gelecek yardımlarla bu sayının üstüne de çıkacağız. Tespit ettiğimiz evleri tek tek dolaşarak sevinçlerine ortak oluyoruz. Ulaşım zor şartlarda olsa bile bu zorlu yolların sonunda çocukların yüzündeki gülüşler bizlere her şeyi unutturuyor. Elimizdeki tek bir çorabın teki kalmayana dek yardımlarımız devam edecektir. Bu kış şartları içinde yaşayan insanlara ulaşmak zorundayız. Ne olursa olsun bütün olumsuz şartlara rağmen bu ailelere ve çocuklara ulaşmaya devam edeceğiz” dedi.
ÇATI SAÇAKLARDAKİ BUZLAR 1,5 METREYİ AŞTI
Hakkari’de dondurucu soğuklar yüzünden çatı saçaklarındaki buz kütleleri 1,5 metreyi aşarken, birçok mahallede ise içme suyu şebekelerinin donduğu belirtildi.
Halen birçok köy ve mezra yolunun ulaşıma kapandığı Hakkari’de karla mücadele çalışmaları aralıksız olarak devam ederken, kar yağışının yerini dondurucu soğuklara bırakması ise hayatı olumsuz yönden etkiliyor. Birçok mahallede içme suyu şebekesinin donduğu ilde, çatı saçaklarındaki buz kütleleri ise 1,5 metreyi aştı. Ağaçların, şelalelerin ve dere yataklarının tamamen donduğu ilde, vatandaşlar soğuk havalarla mücadele ediyor.
Hakkari Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri ise, il merkezinde kar kalınlığının 1 metre 80 santimetre olarak ölçüldüğünü belirttiler. Kar yağışının yerini dondurucu soğuklara bıraktığını ifade eden yetkililer, soğuk havanın ilde eksi 13 dereceyi bulduğunu kaydettiler.
MEHMETÇİKTEN HASTA KURTARMA OPERASYONU
Hakkari’nin Yüksekova ve Şemdinli ilçelerine bağlı köylerde kar nedeniyle mahsur kalan hastalar, askerler tarafından helikopterle hastaneye ulaştırıldı.
Olumsuz hava koşulları nedeniyle yol açma çalışmalarının yapılmadığı Yüksekova ve Şemdinli ilçelerine bağlı köylere sağlık ekipleri gidemeyince Mehmetçik devreye girdi. Şemdinli ilçesine bağlı bir köydeki 2 hasta, askeri helikopterle alınarak Hakkari Fatih Kışlası’na getirildi. Hastalar buradaki ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
ÖĞRENCİLERİN ZORLU YOLCULUĞU
Hakkari’deki öğrenci velileri, yağış sonrasında kara gömülen şehirde öğrencilerin büyük bir tehlike altında eğitim öğretimlerini sürdürdüğünü anlatarak, kar temizeme çalışmaları tamamlanıncaya kadar okulların tatil edilmesi gerektiğini belirttiler.
Kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu ilde, öğrencilerin kullandığı güzergahlar ve okul önlerinin geçit vermediğini belirten öğrenci velileri yetkililere tepki göstererek okulların tatil edilmesi için sadece kar yağmasının beklenmemesi gerektiğini söylediler. Okul önünde görüntü ve fotoğraf çeken basın mensuplarına, öğrencilerin çektiği çileyi göstermelerini isteyen veliler "Cadde ve sokaklar adeta kara gömülmüş. Çarşı merkezindeki karlar kamyonlarla şehir dışına çıkartıldı. Bazı mahalle yolları ise halen kapalı. Okul önleri kardan geçilmiyor. Çatılardaki karlar temizlenmemiş. Öğrenci servisleri kar engelini takılıyor. Okulda çıkan öğrenciler kara bata çıka evlerine gidiyor. Okul önlerinde karla mücadele çalışması yapılmadan öğrencilerin okula gönderilmesini ise mantıklı bulmuyoruz. Bu çocukların hayatı tehlikede. Okulların tatil edilmesi için ila ki kar mı yağmalı” şeklinde konuştular.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, görevlendirilen karla mücadele ekiplerinin geceli gündüzlü çalışmaları sonucunda okul önlerine geçit verildiğini belirterek, yığınla karın ise kamyonlarla okulların etrafından uzaklaştırılması gerektiğini, bununla ilgili çalışmaların ise devam ettiğini belirttiler. Velilerin ulaşım sıkıntısı konusunda kendilerini aradığını belirten yetkililer, ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söylediler.
KARS GECE EKSİ 33 GÜNDÜZ İSE EKSİ 28 İLE ADETA BUZ KESTİ
Kars Doğu Anadolu Bölgesi’nin en soğuk gecesini yaşadı. Kars’ta gece termometreler eksi 33 dereceyi gösterirken, gündüz ise eksi 28 derece ile adeta buz kesti.
Kars’ta soğuk hava hayatı durma noktasına getirdi. Kentte evlerin suları donarken, araç sahipleri hareket halinde araçlarının motor kısımlarını battaniye örterek soğuktan korumaya çalıştı. Araçlarının hareket halinde donmasını önlemek amacıyla motor kısmına örtülen battaniyeye rağmen birçok aracın hareket halinde donduğu kaydedildi.
Aşırı soğuklardan en çok etkilenen ise sabah erken saatlerde okullarına giden öğrenciler oldu. Eksi 28 derece soğukta koşar adım okullarına giden öğrenciler bir taraftan da sıkı sıkı giyinerek soğuktan korunmaya çalıştı.Kente soğuktan bir çok iş yerinin camları komple buz tutarken, işlerine gitmek için erken saatlerde dışarı çıkan vatandaşlar soğuktan en çok etkilenen kesim oldu.
Kars’ta soğuk havanının hafta sonuna kadar etkili olması bekleniyor. Hava sıcaklığı Kars’ta gece sıfırın altında 33 derece ölçülürken, sabah saat 06.45’de de sıfırın altında 28 derece olarak ölçüldü.
ÇÖPTEN KÖMÜR TOPLUYORLAR
Muş'un Bulanık ilçesindeki dar gelirli ailelerin çocukları, çöplüklere dökülen küllerin arasından yanmamış kömür parçalarına toplayıp satarak veya yakmak için evlerine götürerek aile bütçelerine katkı sağlamaya çalışıyor. Dar gelirli ailelerin çocukları, sıfırın altında 15-20 derece soğukta çöplüklerden kömür toplayarak aile bütçelerine katkıda bulunmaya çalışıyor. Resmi dairelerin ve apartmanların kazan dairelerinden tam yanmadan çıkan kömürleri çöpten tek tek seçerek toplayan çocuklar, "Çöplerden topladığımız yanmış kömürlerle ısınıyoruz. Yakacak kömürümüz yok. Her gün bir iki çuval kömür topluyoruz. Kömürleri eve götürüp yakıyoruz. Ailemizin maddi durumunun iyi olmaması sebebiyle kömür toplamak zorundayız. İş yok ki babamız çalışsın” diye konuştu.
Hem okuyup hem de para kazanmaya çalışan bazı çocuklar ise, topladıkları kömürlerin bir kısmını esnafa satıp haftalık harçlıklarını çıkardıklarını söyledi. Ailelerine yük olmamak için kömür toplayan çocuklar, "Çöpten kömür toplamayı biz de istemeyiz ama maddi sıkıntılarımız var. Hiç olmazsa evimize bir sıcak ekmek alıyoruz veya okul harçlığımızı çıkarıyoruz" dedi.
KARDAN YOLU KAPANAN KÖYDE ÇIKAN YANGINDA 3 EV KÜL OLDU
Van’ın Bahçesaray ilçesinde yolu kardan kapanan köyde elektrik kontağından çıkan yangın, 3 evi kül etti. Edinilen bilgiye göre dün akşam saatlerinde ilçeye bağlı Cevizlibelen köyünde Tahir Yüzer'e ait 3 katlı evde yangın çıktı. Vatandaşların bütün müdahalelerine rağmen söndürülemeyen yangın, 2 eve daha sıçradı. Kar yağışından dolayı köy yolunun kapalı olması nedeniyle itfaiye ekiplerinin de müdahale edilemediği yangın, büyük korkuya neden oldu. 3 evin kül olduğu yangın can kaybına yol açmazken, söndürme çalışmalarına katılan Metin Ayna isimli vatandaş kafasına aldığı kürek darbesiyle yaralanarak Bahçesaray Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Elektrik kontağından çıktığı belirlenen yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
KÖYLÜ ÇOCUKLARIN KAYAK KEYFİ
Van'ın Gevaş ilçesine bağlı Abalı köyünde yaşayan çocuklar, köyde bulunan “Abalı Kayak Merkezi” sayesinde kayak yapmanın keyfini çıkartıyor. İlçeye 7 kilometre uzaklıkta bulanan Abalı Kayak Merkezi, dışarıdan gelen misafirler kadar köylü çocukların da ilgi odağı. Merkez sayesinde kaymayı öğrenen 120 haneli köydeki çocuklar, okul sonrası zamanlarının büyük bölümünü kayak sporuna ayırıyor. Kayak merkezini şenlik yerine çeviren çocuklar, ustalıkla sergiledikleri hareketleriyle profesyonel kayakçıları arıtmıyorlar. Kaymanın çok güzel bir duygu olduğunu ifade eden köy çocukları, kendilerine sunulan imkanın çok büyük olduğunu belirttiler.
VAN'DA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI
Van'da kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan 46 köy yolunun yeniden açılması için çalışmaların devam ettiği belirtildi. Van’da geçtiğimiz hafta belli aralıklarla devam eden kar yağışından dolayı il merkezi ve ilçelerine bağlı yaklaşık 400’ün üzerinde köy yolu ulaşıma kapanmıştı. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kapalı olan köy yollarını gece gündüz demeden açma çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında dün gece itibarı ile halen kapalı bulunan 46 köy yolunu açma çalışmalarına da sabahın erken saatlerinde başlanıldığı belirtildi.
 

 
Kış Turizminde uluslararası işbirliği
 
Havamız temiz çıktı..!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kar mesaisi bitmiyor
Erzurum'da 46, Ağrı'da 27, Kars'ta 24, Ardahan'da 12 toplam 109 köy yolu ...
Kar Doğuyu mesken tuttu
Meteoroloji verilerine göre Erzurum’da Pazar gününe kadar yağış görülmeyecek, ...
Buz üstünde düğün coşkusu
Van’ın Gevaş ilçesinde, maddi sıkıntılardan dolayı yaz mevsiminde düğün ...
 
Taraftar başarı bekliyor
BAL 1’inci guruptaki ilk iki maçını farklı skorlarla kazanarak şampiyonluk ...
Hem sefa, hem cefa
Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı ulaşımı ve eğitimi olumsuz etkilemeyi sürdürüyor.
Doğuda çile iklimi
Tatilciler ve turistler için eğlence kaynağı olan kar Doğu Anadolu Bölgesinde ...
 
Vali vatandaşların imdadına koştu
Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, Sac dağında yaşanan tipi nedeniyle ...
Bayburt yolu kapandı
Bayburt’ta etkili olan yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle, Bayburt-Erzurum ...
Doğu'da beyaz gündem
Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar yağışı özellikle eğitimi durma ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri