Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SAĞLIK & YAŞAM
25 Şubat 2020 Salı - 03:33

Koca: ‘İran sınırı kapatıldı’

Koca, İran'da korona virüsü vakaları ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "İran'daki korona virüs tablosunun giderek artış göstermesi sebebiyle komşumuz ile sınırlarımızı geçici olarak kapatma kararı aldık" dedi.

Koca: ‘İran sınırı kapatıldı’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran'da korona virüsü vakaları ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "İran'daki korona virüs tablosunun giderek artış göstermesi sebebiyle komşumuz ile sınırlarımızı geçici olarak kapatma kararı aldık" dedi.

Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesinde açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “İran merkezli 5.9 büyüklüğündeki depremin Van Başkale’de de hasara ve yıkıma yol açtığını biliyorsunuz. Depremin ilk anından itibaren bölgeye 25 ambulans, helikopter ambulans, 113 UMKE ekibi yönlendirilmiştir. Sabah saatlerinde yaşanan afette ne yazık ki 9 vatandaşımız hayatını kaybetti, 50 vatandaşımız yaralandı. Bölgede tedavi altına alınan vatandaşlarımızdan 2 kişi yoğun bakımda yani durumu ciddi olan 2 vatandaşımızın olduğunu söyleyebilirim. Ameliyat gereken yaralılarımızın ameliyatları yapılıyor. Diğer vatandaşlarımızın durumlarının daha iyi, hayati tehlikelerinin olmadığını söylemek istiyorum” dedi.

Sağlık Bakanı Koca konuşmasının devamında korona virüsü ile ilgili, "Bugün itibariyle en son İsrail ve Lübnan dahil olmak üzere 31 ülkede toplam vaka sayısı 74 bin 402 oldu, yani 80 bine yaklaştı. Toplam 2 bin 464 ölüm bildirimi söz konusu. Erken dönemde aldığımız tedbirlerle bugüne kadar bu hastalığı ve salgını ülkemizden uzak tutmayı başardık. Komşumuz İran'da korona virüsünün görülmesi vakalarının ve ölümlerin artışı bizler için alarm anlamına geliyor. Bu haber üzerine korona virüs bilim kurulumuz İran gündemiyle toplantıları yapıldı ve her ihtimal masaya yatırıldı. Ayrıca İran makamlarıyla ve ilgili tüm kurul ve kuruluşlarımızla görüşmeler gerçekleştirdik. Şahsım bizzat İran Sağlık Bakanı ile görüştüğümü önceden ifade ettim” diye konuştu.

İran ile Türkiye arasında bulunan sınır kapılarının geçici süreliğine kapatıldığını belirten Bakan Fahrettin Koca, “Bugün itibariyle İran'da yaşanan vaka sayısı 43, ölüm sayısı ise 8 olarak belirlenmiştir. İran ile 3 adet kara hudut kapımız mevcut biliyorsunuz. Ağrı-Gürbulak, Van-Kapıköy, Hakkari-Esendere buna ilaveten Iğdır'dan özerk Nahçivan bölgesine açılan Dilucu sınır kapısı da mevcut. Bakanlığımız bünyesinde görev yapan bilim kurulumuzun tavsiyesi kararları kapsamında sınır hareketinin azaltılması noktasında ilave tedbirlere ihtiyaç duyuldu. İran'daki tablonun giderek artış göstermesi sebebiyle komşumuz ile sınırlarımızı geçici olarak kapatma kararı aldık. Dışişleri, Milli Savunma, İçişleri, Ulaştırma, Ticaret ve diğer ilgili bakanlıklarımız ile koordinasyon halindeyiz. İçişleri Bakanlığımız İller İdaresi tarafından İran sınırıyla ilgili kararlar tüm valiliklere bildirilmiş oldu. Uluslararası sağlık tüzüğü çerçevesinde İran'dan ülkemize yapılacak kara ve demir yolu geçişleri bugün saat 17.00 itibariyle geçici olarak durduruldu. Tüm uluslararası uçuşlar ise saat 20.00 itibariyle tek taraflı ve geçici olarak durduruldu yani İran'dan Türkiye’ye gelişler durdurulmuş oldu. Türkiye’den İran’a gidişler ise devam ediyor olacak. Türkiye Cumhuriyeti tüm imkanlarıyla bu hastalıkla mücadelede İran halkının ve hükümetinin yanındadır" şeklinde konuştu.

Van’da yaşanan vakalarda korona virüsüne rastlanmadığını belirten Bakan Koca, “Van devlet hastanesinde soğuk algınlığı belirtileri olan 5 kişi bildiğiniz üzere gözlem altındaydı. Onların sonuçları da korona virüs açısından negatif çıktı. Korona virüsü hastası değiller. Ülkemize virüsün girmemesi adına Dünya Sağlık Örgütü'nün önerdiği önerilerden çok daha fazlasını ve çok erken dönemde uygulamaya aldık. Sağlık sistemimiz bu tür salgınlarla baş edebilecek kadar güçlüdür. Vaka tespiti olursa uygulanacak tüm önlemler önceden belirlendi. Yeteri kadar antiviral ilaç, medikal malzeme gibi ihtiyaçlar depolandı, tedarik zincirlerimiz sağlam bu noktada endişelenecek durumun mevcut olmadığını söylemek istiyorum” diye konuştu.

 
Büyükataman'dan CHP'ye sert tepki
 
Vali Memiş’ten organik tarım değerlendirmesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜSEB'ten Yerli ve Milli İlaç üretim atağı
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın yakın zaman önce basında yer alan ...
Büyükşehir’den ebeveynlere özel konferans
Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’daki kültürel etkinliklerine bir yenisini daha ekledi.
Araştırma Hastanesi bünyesinde yeni birim
Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında geçtiğimiz ...
 
Kesimhaneye götürülürken kaçan boğa trafiği altüst etti
Erzurum’da sahibinin elinden kaçan 900 kiloluk boğa trafiği birbirine kattı.
Aydınlatmalı İglo ilgi çekti
Oltu ilçesinde lise öğrencisi Umutcan Kul (14) kardan ev yaptı. 2 gün ...
Erzurum ak örtüye bürüdü
Erzurum’da sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı etkisini arttırdı. ...
 
Koca’dan sözleşmeli personel müjdesi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam ...
Yakutiye HEM’den anlamlı etkinlik
Yakutiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selahattin Genç, halk eğitim merkezi ...
ATA TDM’den farkındalık yaklaşımı
ATA TDM ve Kariyer Merkezi tarafından, gerçekleştirilen “Kırsal Alandaki ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri