Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SAĞLIK & YAŞAM
11 Mayıs 2020 Pazartesi - 00:26

Koca’dan destansı bir seferberlik ruhu vurgusu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 aşı çalışmaları başta olmak üzere dünya çapında her türlü bilimsel çalışmayı yakından takip ettiklerini belirterek, “Ülke olarak da 6 merkezde aşı geliştirme faaliyetlerini yürütüyoruz" dedi.

Koca’dan destansı bir seferberlik ruhu vurgusu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 aşı çalışmaları başta olmak üzere dünya çapında her türlü bilimsel çalışmayı yakından takip ettiklerini belirterek, “Ülke olarak da 6 merkezde aşı geliştirme faaliyetlerini yürütüyoruz" dedi.
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Ekovitrin dergisinin Mayıs sayısında kaleme aldığı makalesinde, “Hekimlerimiz ve bütün sağlık çalışanlarımız gerçekten muhteşem bir irade ve emek ortaya koyuyorlar” dedi. Bakan Koca, “Virüse yakalanıp şehit olan meslektaşlarımız var” diyerek, duygularını şöyle dile getirdi: “Bir kez daha meslektaşlarıma Allah’tan rahmet diliyorum. Her birinin kaybı yürek yangınımız oldu”.
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, “Koronavirüsle mücadelenin arka planında neler yaşandığına temas etmek istiyorum” dediği makalesinde; “Her akşam halkımıza turkuaz yeşili fon üzerinde günlük gelişmeleri sunuyoruz. Hepimiz güzel gelişmelerin rakamlara yansıdığı bir tablo görmek istiyoruz. Halkımızın içini ferahlatacak bir tablo için her gün sahada destansı bir seferberlik ruhu ile çalışılıyor. Hekimlerimiz ve bütün sağlık çalışanlarımız gerçekten muhteşem bir irade ve emek ortaya koyuyorlar” ifadelerine yer verdi.
“FİLYASYON ÇALIŞMALARINDA BAŞARILI OLDUK"
“Filyasyon çalışmalarımız çok başarılı seyretti ve virüsün yayılma hızını pek çok ülkeden daha erken bir sürede kontrol altına aldık” diyen Sağlık Bakanı Koca, Amerika’da 11. haftada, İspanya’da 9. haftada, İtalya’da 8. haftada, Almanya ve Fransa’da 10. haftada, Çin’de 7. haftada, bir haftada görülen en çok vaka sayısına ulaşılmışken, Türkiye’de hastalığın bir haftada en çok vaka sayısına ulaşılmasının 4. haftada gerçekleştiğini belirtti. Bakan Koca, “Yani, 4. haftada Türkiye’de vaka artış hızı düşüşe geçti. Vaka artış hızının erkenden düşüşe geçmesini biz bu filyasyonla sağladık. Filyasyon yöntemini bizim uyguladığımız şekilde uygulayan başka hiçbir ülke henüz olmadı” dedi.
Bakan Koca makalesinde, Covid-19 aşı çalışmaları başta olmak üzere dünya çapında her türlü bilimsel çalışmayı yakından takip ettiklerini belirtti. Sağlık Bakanı Koca, “Ülke olarak da 6 merkezde aşı geliştirme faaliyetlerini yürütüyoruz. Dünyada hangi gelişme olursa olsun, onu hemen insanımızın istifadesine sunma anlayışına ve gücüne sahip ender bir ülkeyiz” diye yazdı.
“GÜÇLÜ ÜLKELER ÇARESİZLİK İÇİNDE"
Makalesinde; “Her ülkenin kendi derdine düştüğü üzücü bir dünya tablosu yaşıyoruz” cümlesine yer veren Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, “Düne kadar güç ve imkan merkezleri olarak görülen ülkelerdeki insanların yaşadığı çaresizliği görüyoruz. İtalya’nın sağlık sistemi çökmüş durumda. Amerika, İspanya, İngiltere hasta yatak kapasiteleri Türkiye’den daha fazla olduğu halde, AVM’ler, stadyumlar, fuar alanlarında sağlık hizmeti vermeye çalışıyorlar. Böylesi bir tabloda Türkiye ise mevcut imkanlarını insanlıkla paylaşarak erdemli bir duruş sergiliyor. Bu süreçte bir çok ülkenin tıbbi malzeme talebine cevap verdik” açıklamasını yaptı.
“VİRÜSÜN YENİ BİR DALGA KAZANMASINA FIRSAT VERİLMEMELİ"
“Dünya üzerindeki etkileri itibariyle çok boyutlu ve nasıl seyredeceğinin net olarak öngörülemediği bir salgınla mücadele ediyoruz” görüşünü dile getiren Sağlık Bakanı Koca şu ifadelere yer verdi: “Dünyada salgın hızlı şekilde yayılmaya devam ediyor. Sadece insan sağlığı açısından değil, sosyo ekonomik ve sosyo psikolojik açıdan da ciddi sonuçlar doğuruyor. Virüsün yeni bir dalga için alan kazanmasına fırsat vermeden, salgının sosyal ve kültürel etkilerini önleme konusunda da zamanında ve yerinde adımlar atarak ilerlemeliyiz.”

 
"O gelemedi, ben geldim"
 
Bahçeli: “Oyun bozulmuştur”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eğitimcilerden sağlık çalışanları için iftar yemeği
Erzurum’da Kazım Yurdalan TOKİ İlkokulu öğretmenleri, sağlık çalışanları ...
Anneler Günü’nde annelere maske dağıttılar
Türk Anneler Derneği Erzurum Şube Başkanı Filiz Pasin ve dernek yöneticileri, ...
18 yıl sonra ilk kez Anneler Günü kutlandı
Erzurum’da 18 yıldır çocuğu olmayan Tülay Suci isimli kadın hayatında ...
 
Palandöken lalelerle bezendi
Erzurum’da sadece 93 harbinden kalma siperlerde yetişen kırmızı laleler ...
Erzurum beyaza büründü
Erzurum’da Mayıs ayında bahar beklenirken kış geri geldi. Kent merkezine ...
“Son 24 saatte 48 kişi hayatını kaybetti”
Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 48 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, ...
 
Toplu taşımaya "Taksipan" koruyucu
Korona virüsle mücadele çerçevesinde toplu taşımalarda kullanılmak için ...
SABİM’e gelen çağrılar 11 kat arttı
Yeni tip korona virüs salgını nedeniyle Alo 184 Sağlık Bakanlığı İletişim ...
Sekmen’den yatırım ve teknoloji sunumu
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Sanayi ve Teknoloji Bakanı ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri