Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SAĞLIK & YAŞAM
17 Eylül 2021 Cuma - 00:45

Koca’dan test açıklaması

Koca, “Okullarımızda öğrencilerimize tarama amaçlı yapılacak testlerde velilerimizin izni olmadan hiçbir işlem tesis edilmeyecektir" dedi.

Koca’dan test açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Okullarımızda öğrencilerimize tarama amaçlı yapılacak testlerde velilerimizin izni olmadan hiçbir işlem tesis edilmeyecektir. Velilerimiz onam formunda öğrenciden test için numune alınmasına izin vermeleri halinde sadece boğazdan örnek alınarak tarama işlemi yapılacaktır” dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu sonrasında açıklamalarda bulundu. Online gerçekleşen Kurul sonrasında YouTube üzerinden açıklama yapan Bakan Koca, “Okullarımızda yüz yüze eğitimin ilk haftasını yeni okul koşullarına uyum ile geçirdik. Aldığımız tedbirler ve olası olumsuz olayların yönetimi ile ilgili algoritmalar konusundaki hazırlıklarımız uyum haftasını büyük sorunlarla karşılaşmadan yönetmemizde etkili oldu. Okullarımızın yüz yüze eğitime açık kalmasının en büyük önceliğimiz olduğunu defalarca dile getirdik, getirmeye de devam edeceğiz. Bunu temin etmek için planladığımız pilot taramalar ile ilgili somut bazı bilgileri sizlerle paylaşmak isterim. Okullarımızda öğrencilerimize tarama amaçlı yapılacak testlerde velilerimizin izni olmadan hiçbir işlem tesis edilmeyecektir. Velilerimiz onam formunda öğrenciden test için numune alınmasına izin vermeleri halinde sadece boğazdan örnek alınarak tarama işlemi yapılacaktır. En kutsal emanet olan bedenimize kişinin ya da velisinin rızası dışında hiçbir işlem tesis edilmesi mümkün değildir. Konu salgın hastalık bile olsa bu böyledir” ifadelerini kullandı.
“PAZARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN 2 DOZ AŞILANMA ORANLARINI GÖSTEREN HARİTAYI PAYLAŞACAĞIZ”
Bilim Kurulu’nun bir diğer gündem maddesinin ise aşı programının seyri olduğunu belirten Bakan Koca, “Aşı programımız plana uygun ve başarıyla sürmektedir. 1. doz aşılamada yüksek bir oranda ve kısa sürede aşılama ile önemli bir kazanım elde ettik. Şimdi sıra aşılarımızı tamamlamaya ve ikinci doz aşıları olmaya geldi. Sizlerle günlük olarak paylaştığımız Türkiye haritası üzerinde illerimizin 1. doz aşılanma oranlarını gösteren tablomuzu güncelliyor ve aynı haritayı iki doz aşılanma oranları ile paylaşmaya başlıyoruz. Pazartesi gününden itibaren 2 doz aşılanma oranlarını gösteren haritayı paylaşacağız” şeklinde konuştu.
“ENDİŞE VE KARMAŞA ORTAMINDAN ÇIKTIK, BUNU KALICI HALE GETİRMEK ELİMİZDE”
Aşılamanın etkisi ve alınan tedbirlere uyum ile birlikte toplumsal bağışıklığın kazanılacağına vurgu yapan Sağlık Bakanı Koca, şunları kaydetti:
“Son günlerde kayıplarımızın sayısının yüksek olmasının aşı etkililiği ile ilişkilendirildiğine şahit oluyoruz. Vaka ve kayıplarımız içindeki aşısız oran çok yüksektir. Bu durum aşılar olmasaydı bizi nasıl bir felaketin beklediğinin göstergesidir. Virüsün kişilere ulaşma yolları kısıtlandıkça erişebildiği kişileri enfekte etmektedir. Topluca bağışıklık kazanmadan bunun önüne geçmek maalesef mümkün değildir. Mevcut vaka ve kayıplarımız aşı olmasaydı çok daha yüksek olabilirdi. Bu durum net şekilde görülebiliyor. Salgın toplumsal bağışıklık sağlanarak son bulacaktır. Bunun için aşı olmak elzem. Aşı olanların aşısı tamamlanana kadar yani 2. dozdan 14 gün geçtikten sonra korundukları gerçeğini aklımızdan çıkarmayalım. Tedbirlere toplumsal bağışıklık elde edilene kadar uymak zorundayız. Maske ve mesafe kurallarına temizlikle birleştirerek devam etmek son derece kritik. Endişe ve karmaşa ortamından çıktık. Bunu kalıcı hale getirmek elimizde. Hep beraber tedbirlere uyacak ve aşı olarak toplumsal bağışıklığı elde edeceğiz.”

 
‘Millet olmak ortak değerlerde buluşmaktır’
 
TCMB’den Dijital Türk Lirası yaklaşımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Millet olmak ortak değerlerde buluşmaktır’
Yanık: “Millet olmak; ortak çıkarlarla birlikte, ortak değerlerler etrafında ...
Olur’da yaban yaşamı fotokapanla görüntülendi
Olur’da bir vatandaş, ormana yerleştirdiği fotokapanla kentin yaban hayatını ...
Lisedeki bir sınıf karantinaya alındı
Erzincan merkezde bulunan Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi’nde 2 öğrencinin ...
 
2021 Tıp Teşvik Ödülü Prof. Dr. Çadırcı’nın
Eczacıbaşı Topluluğunun 1959 yılında tıp ve eczacılık bilimlerinin gelişimine ...
Soyağacı hizmetinde yeni uygulama
İçişleri Bakanlığı soyağacı oluşturma hizmeti ile dijital dönüşüm alanında ...
Devlet elinden geleni yapıyor, ya vatandaş?...
Tüm ülkede olduğu gibi Erzurum'da da her bir sağlık çalışanı sergilediği ...
 
MEB’den ‘Covid-19 Salgın Yönetim Destek Merkezi’
Yeni eğitim öğretim yılı yarın başlıyor. Yüz yüze eğitimin bir kez daha ...
Toplu taşımada PCR testi zorunlu
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, toplu ulaşım araçlarına getirilen PCR ...
Konaklı Kayak Merkezi Ağaçlandırılıyor
Erzurum Orman Bölge Müdürü Oktay Ayatay, Bölge Müdür Yardımcısı Sultan ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri