Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>ASAYİŞ
15 Nisan 2021 Perşembe - 15:05

Kulp şehitlerinin kanı yerde kalmadı

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 8 Nisan 2020 de 5 sivil ile 9 Ocak 2021’de uzman çavuş Mehmet Çelik’i şehit eden teröristler düzenlenen operasyonlarla etkisiz hale getirildi. Şehitlerin yakınları, operasyonlar nedeni ile devlet yetkililerine teşekkür etti.

Kulp şehitlerinin kanı yerde kalmadı

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 8 Nisan 2020 de 5 sivil ile 9 Ocak 2021’de uzman çavuş Mehmet Çelik’i şehit eden teröristler düzenlenen operasyonlarla etkisiz hale getirildi. Şehitlerin yakınları, operasyonlar nedeni ile devlet yetkililerine teşekkür etti.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1’i terörden arananlar listesinde turuncu kategorideki 2 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonla ilgili detayları açıkladı. Bakan Soylu, ''Eren- 2 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çelik Operasyonu sırasında, Diyarbakır’ın Lice ilçesi Arıklı Mahallesi bölgesinde, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığının sevk ve idaresinde kahraman Jandarma Komando ve Jandarma Özel Harekat (JÖH) birlikleri tarafından icra edilen operasyonda 8 Nisan 2020 tarihinde Kulp ilçesi Güleç Mahallesi’nde 5 sivil orman işçisinin katledilmesi eylemini gerçekleştiren, ayrıca 9 Ocak 2021 tarihinde icra edilen Yıldırım- 7 Operasyonunda aynı bölgede Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çelik’i şehit eden 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir'' dedi. Açıklamada, etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin terörden arananlarda turuncu kategoride yer alan ’Dara Zagros’ kod adlı Abdulsittar Özer olduğunun belirlendiği ayrıca, bölgede operasyonlara devam edildiği de bildirildi.
AİLELER TEŞEKKÜR ETTİ, ARKALARINDA KİMLER VARSA ONLARINDA CEZA ÇEKMESİN İSTEDİ
Güleç Mahallesi kırsalında PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Sedat Hazar, Burhan Tanrıkulu, Ahmet Erboğa, Alaattin Yıldız ve Hacı Akdeniz’den geriye gözü yaşlı anne, baba, kardeş ve eşlerinin yanı sıra 21 çocuk kaldı. Şehitlerin kanı yerde kalmadığını öğrenen aileler Bakan'a teşekkür etti. Şehit Sedat Hazar’ın eşi Miyaser, eşi varken huzurlu olduğunu eşi gittikten sonra huzurunun kalmadığını söyledi.
Oğlu Vedat Hazar ise ''Sağ olsunlar içimizdeki acı dinmeyecek ama bir nebzede olsa içimiz rahatladı. Dün akşam Bakan Süleyman Soylu’dan duyduk şehitlerin failleri etkisiz hale getirilmiş. Devletimiz yanımızda kendilerine güveniyoruz, emeği geçenlerden kişilere buradan teşekkürlerimizi sunuyoruz. Oradaki 5 şehit dışarıyla bir ilgisi yok normal kendi hayatlarında yaşayan ve ekmek parası için oraya gittiler bu vahşet yaşandı'' diye konuştu.
Şehitlerden Ahmet Erboğa da (32) geride 5 çocuğuna doyamadan yaşamdan koparıldı. Şehit Erboğa'nın oğlu Mekin Erboğa, kendisine çok büyük bir yük düştüğünü aktardı. Erboğa, ''Huzur hiç yoktu, 1 yıl boyunca babamızı özledik, 2 tanesi yakalanmış biz tamamının yakalanmasını istiyoruz, hiç biri kalmasın. Bu yüküm kolay değil, çok zor. Küçük kardeşlerim soruyor baba nerede, bizde gelecekler diyoruz gelmiyor'' şeklinde konuştu.
Şehidin ağabeyi Mehmet Erboğa ise acılarının ilk gün ki gibi olduğunu söyledi. Erboğa, ''Her sabah uyandığımızda acımız taze, sanki aynı gündür. Hep böyle üzülerek dindiremiyoruz. O failleri ve yardım edenlerden dün 2'si yakalanmış. Mutlu olduk, yardım ve yataklık yapanların hepsi yakalanmasını istiyoruz. Kardeşin herhangi bir zararı yoktu ekmeği için gitmişti. Orada o zulme uğradı, unutulmayacak bir olay. Geride 5 yetimi kaldı” dedi.

 
Hainlere ait silah ve mühimmat ele geçirildi
 
Evlatları dağa kaçırılan ailelerden HDP’ye öfke
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hainlere ait silah ve mühimmat ele geçirildi
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yapılan arama tarama faaliyetinde tespit ...
‘Deli bat bat’ otu yiyen çocuklar zehirlendi
Ardahan’da, yörede ’’deli bat bat’’ otu olarak adlandırılan ottan yedikleri ...
35 kilo eroin ele geçirildi
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yapılan çalışmalar sonucunda 2 çuval içerisinde ...
 
Muşlu Analar Evlat nöbetinde
Muş'ta çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan aileler, HDP ...
STK temsilcilerinden evlat nöbeti tutan ailelere destek
Muş’taki sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri, çocukları terör örgütü ...
Erzurum’da FETÖ/PDY operasyonu
Balıkesir merkezli FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik olarak Balıkesir ...
 
Teslim olan Kadın terörist ailesi ile buluşturuldu
Başarılı operasyonlar ve ikna çalışmalarıyla terör örgütü PKK'dan kaçışlar ...
İkna edilen terörist ailesiyle buluştu
Gaziantep’te, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ikna ...
Kaçırılan oğlu için evlat nöbeti başlattı
İzmir'de HDP İzmir İl Başkanlığı binasının önüne gelen anne, PKK tarafından ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri