Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Emniyetten sürücülere kış, kar ve buz uyarısı
Emniyetten sürücülere kış, kar ve buz uyarısı
Kiğı, Karlıova ve Adaklı'da kar tatili
Kiğı, Karlıova ve Adaklı'da kar tatili
İkinci el araçların satışında yeni düzenleme
İkinci el araçların satışında yeni düzenleme
ATAUNİV'de 2024 Akademik Performans ödül töreni
ATAUNİV'de 2024 Akademik Performans ödül töreni
Trendyol 1. Lig'de ilk yarı sona erdi
Trendyol 1. Lig'de ilk yarı sona erdi
HABERLER>EĞİTİM
30 Aralık 2025 Salı - 06:49

MEBİ platformu verileri açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığınca, öğrencilerin bireysel öğrenme süreçlerini desteklemek amacıyla geçen yıl hayata geçirilen yapay zekâ destekli bireysel öğrenme platformu "MEBİ"nin öğretici içeriklerine, bugüne kadar 3 milyon 375 bin 25 öğrenci ve mezun erişim imkânı sağladı.

MEBİ platformu verileri açıklandı

Lise düzeyindeki öğrencilerin üniversiteye hazırlık sürecini verimli geçirmesi hedefiyle geçen yıl erişime açılan "MEBİ" platformu, 2025-2026 eğitim öğretim yılı başında kapsamı genişletilerek ortaokul öğrencilerinin de kullanımına sunulmuştu.

Eğitim sürecini öğrencilerin kişisel ihtiyaçlarına göre şekillendiren ve teknolojik imkânlarla destekleyen platform; mevcut bilgi birikimlerini, deneyimlerini ve yeteneklerini analiz ederek her öğrencinin öğrenme hızı ve tarzına uygun içerikler sunmak amacıyla tasarlandı.

Öğrencilerin bireysel öğrenme süreçlerini desteklemek amacıyla yapılandırılan platformdan ortaokul seviyesinde 1 milyon 264 bin 841, lise seviyesinde ise 2 milyon 110 bin 184 öğrenci ve mezun yararlandı.

Platforma bugüne kadar 5. sınıf düzeyinde 379 bin 685, 6. sınıf düzeyinde 309 bin 573, 7. sınıf düzeyinde 144 bin 399, 8. sınıf düzeyinde 431 bin 184, 9. sınıf düzeyinde 471 bin 421, 10. sınıf düzeyinde 396 bin 525, 11. sınıf düzeyinde 278 bin 427 ve 12. sınıf düzeyinde 495 bin 370 öğrenci ile 468 bin 441 mezun giriş yaptı.

Öğretmenlerden oluşan 668 bin 779 kullanıcının da eğitim ve rehberlik süreçlerinde aktif olarak yararlandığı platformda, bugüne kadar 111 milyon 886 bin 356 soru çözümü gerçekleştirildi.

Platformda, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan 12. sınıf öğrencilerine yönelik "Hedef Temelli Destek Eğitimi" modülü ile öğretmenler, sistem üzerinden kolayca ödev göndererek soru bankalarındaki sorulardan, tarama testlerinden ve "MEBİ" havuzunda yer alan bütün sorulardan yararlanarak testler oluşturabiliyor.

Beceri temelli yeni soru tipleri için örnek sorular "MEBİ"ye yüklenecekFarklı öğrenme düzeylerine sahip öğrenciler için erişim ve fırsat eşitliği sunmayı hedefleyen "MEBİ" platformu ile öğrencilere, ders ve kazanım bazlı içeriklere istedikleri zaman erişebilme, konu anlatımları ve soru uygulamalarıyla eksik oldukları alanları belirleyerek tekrar yapabilme imkanı da sağlandı.

Öğrencilerin kendi öğrenme hızlarında ilerlemesine fırsat tanıyan ve öğretmen rehberliğini esas alan platformda, öğrencilerin yazılı sınavlara hazırlanmasını desteklemek amacıyla ders bazlı yazılıya hazırlık soruları da yayımlandı.

Ortaokul kademesinde birinci ve ikinci ortak yazılı sınavlar kapsamında Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, inkılap tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine yönelik sorular öğrenci erişimine açıldı.

Lise kademesinde ise birinci ve ikinci ortak yazılı sınavlar kapsamında biyoloji, fizik, kimya, matematik, coğrafya, din kültürü ve ahlak bilgisi, tarih, inkılap tarihi ve Atatürkçülük, felsefe, İngilizce, Türk dili ve edebiyatı derslerine yönelik sorular öğrenci erişimine sunuldu.

Derslerin yıllık çerçeve planlarına uygun olarak hazırlanan sorularla, öğrencilerin yazılı sınavlara sistemli biçimde hazırlanmasına destek sağlamak amaçlandı.

Bununla birlikte, 2028'den itibaren YKS ile Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavda uygulanması planlanan yeni müfredata uygun beceri temelli sorulara ilişkin örnek sorular ve destekleyici materyaller, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün belirleyeceği takvime göre platforma yüklenecek.

200 binden fazla öğrenci YKS denemelerine katıldı

"MEBİ" platformu, YKS ve LGS hazırlık süreçlerinde de öğrenci ve öğretmenler için dijital rehber niteliği taşıyor.

Hedef belirleme, deneme sınavları ve akıllı analiz raporları ile öğrencilere profesyonel destek sunulan platformda, öğrenciler istedikleri yer ve zamanda erişim sağlayarak okul derslerini destekleyici çalışmalar yapabiliyor ve sınavlara sistemli şekilde hazırlanabiliyor.

Platform üzerinden bu yıl ayda bir kez yapılan Türkiye geneli Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) denemelerine katılan öğrenci sayısı 214 bin 270 oldu.

Dijital olarak uygulanan denemelerde TYT'ye 152 bin 897, AYT'ye 32 bin 668 ve YDT'ye 28 bin 705 öğrenci katıldı. Platformda yer alan PDF dosyası formatındaki denemeleri de 617 bin 248 kişi indirdi.

 
Elazığ’da eğitime 2 gün ara verildi
 
Erzurum patentte 3 sıra atladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETÜ'den Teknik Üniversiteler Birliğine katkı
Teknik Üniversiteler Birliği (TU11) tarafından yürütülen BAP İş Birliği ...
ATAUNİV'de 2024 Akademik Performans ödül töreni
Atatürk Üniversitesinde 2024 Yılı Akademik Performans Ödül Töreni, Rektör ...
Tekin deprem bölgesi eğitim yatırımlarını paylaştı
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş ...
 
Gençoğlu dünya 2'incisi oldu
Kick Boks Büyükler Dünya Şampiyonası’nda Erzurum Teknik Üniversitesi Spor ...
ATAUNİV YÖK Raporunda zirvede
Atatürk Üniversitesi, eğitim kalitesini belgeleyen "Akredite Lisans Programı ...
Çiftçi Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileriyle buluştu
Vali Mustafa Çiftçi, daha önce kendisini okullarına davet eden Özel Eğitim ...
 
Küçük öğrencilerden büyük destek
Erzurum'da ilkokul öğrencileri, tedavi gören arkadaşları için bir şiir ...
Erzurum, TÜBİTAK başvurularında Türkiye 1’incisi
2025–2026 eğitim öğretim yılı kapsamında düzenlenen TÜBİTAK 2204-A Lise ...
Başöğretmen öğrencilerinden şühedaya vefa
Erzurum'un Palandöken İlçesine bağlı Başöğretmen İlkokulu öğrencilerinin ...
 
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Vicdanın Aynasında Üç Gerçek: Darfur, İrade ve Adalet
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Erzurum'un Kredi Hikâyesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri