Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EKONOMİ
18 Ocak 2023 Çarşamba - 16:33

MÜSİAD Erzurum’da Kavaz dönemi

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi 14. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Şube hizmet binası toplantı salonunda yapılan genel kurulda Abdulkerim Kavaz, Erzurum Şube başkanlığına seçildi.

MÜSİAD Erzurum’da Kavaz dönemi

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi 14. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Şube hizmet binası toplantı salonunda yapılan genel kurulda Abdulkerim Kavaz, Erzurum Şube başkanlığına seçildi.
MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Teşkilatlanma Başkanı Abdulsamet Temel, Teşkilat Bölge Sorumlusu Yaşar Kaymakçıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Halil Köklü’nün de katıldığı genel kurula diğer üyelerde katıldı. Erzurum Şubesi toplantı salonunda yapılan genel kurulun açılış konuşmasını yapan Fuat Demir, küresel ölçekte toplam 165 şube ve irtibat noktasına ulaşan MÜSİAD’ın 13 binin üzerindeki üyesi ve 60 bine yakın firmasıyla hem Türkiye ekonomisine katma değer sağladığını, hem de yurt içi ve yurt dışında farklı iş birliklerinin geliştirilmesine liderlik ettiğini söyledi.
MÜSİAD’ın aynı zamanda mazlum, mağdur ve muhacirlerin imdadına koşan müşfik bir insani diplomasi kuruluşu olduğunu söyleyen Demir, “Genel kurullar tazelenme ve yenilenme dönemleridir. MÜSİAD olarak gece gündüz koşarak, her kademede sürekli yenilenerek, zaman zaman nöbet değişimi yaparak ve sağlıklı bir şekilde büyüyerek dinamizmimizi ve heyecanımızı koruyoruz. Şube Genel Kurullarımızın verimli geçmesi bu güçlü yapımızı sürdürülebilir kılmak için çok önemli. Bu itibarla Erzurum şubemizin genel kurulunun başarılı geçmesini ve sonuçlarının hayırlı olmasını temenni ediyorum. Geçen dönem görev alan kıymetli yönetim kurulu üyelerimizi tebrik ediyorum. Yeni seçilecek ve görev alacak başkan arkadaşlarımıza gönülden başarılar diliyorum” dedi.
Daha sonra ise başkanlık divanı seçimi ve yetkilendirilmesi yapıldı. Divan Başkanlığına Teşkilat Bölge Sorumlusu Yaşar Kaymakçıoğlu. Başkan yardımcılığına MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Halil Köklü, Divan Katipliği’ne ise A.Yasin Acar seçildiler.
Başkanlık divanının seçilmesinin ardından MÜSİAD Teşkilatlanma Başkanı Abdulsamet Temel kısa bir konuşma yaptı. Temel, MÜSİAD üyelerinin, G-20 ülkeleri ile ticareti geliştirmesi gerektiğine dikkat çekerek, özellikle dünya ticaretinin döndüğü ABD başta olmak üzere Avrupa ve Orta Asya pazarına dikkatlerin verilmesini istedi.

Kavaz: Beyin ve sermaye göçünü engellemeliyiz
2021-2022 yılı faaliyet raporu ile aynı dönem gelir ve gider tablosu ile denetleme kurulu raporunun okunup oylanmasının ardından Fuat Demir ve yönetimi ibra edildi. 2023-2024 yılı faaliyet programı ile tahmini bütçenin okunup oylanmasının ardından da yeni yönetim kurulu seçimlerine geçildi. Yapılan oylama sonucu Abdulkerim Kavaz, MÜSİAD Erzurum Şubesi başkanlığına seçildi.
Kavaz, üyelere yönelik yaptığı teşekkür konuşmasında; “Rabbim hepinizin gönlüne göre versin. Az önce Fuat Demir bey ve Abdüsselam Temel bey değindiler. MÜSİAD deyince burası sadece iş adamlarının toplandığı bir mecra değil. Sadece üç beş yatırım yapmak değil aynı zamanda hem Türkiye'de hem dünyada gerçekten çok güzel sosyal sorumluluk projelerine imza attığını görüyoruz. Biz de o projeleri Erzurum olarak nerede yapabiliriz onları inşallah çalışacağız. Özellikle bölgemizde ve şehrimizdeki problemlere bir bakış açısı getirerek diğer STK'larla ortaklaşa bir şekilde nasıl çözüm buluruz onu görüşüp konuşup masaya yatıracağız. Bugün şehrimizin, hepiniz biliyorsunuz en büyük sorunu göç. Ciddi bir göç veriyoruz. Her taraf göç alıyor, biz göç veriyoruz. Bu hepimizin en büyük sıkıntısı. Burada göçü durduracak hangi projeleri yapabiliriz bunun üzerine çalışacağız. Göç edip gidenleri geri getirecek hangi projeleri yapabiliriz. İnşallah onlarla ilgili yoğun bir çalışma gerçekleştireceğiz. İnşallah bu bayram yarışında devraldığımız bayrağı daha ileri görünme gayretinde olacağız. Bunun içinde hep el birliği ve istişare yapacağız. Allah utandırmasın, yar ve yardımcımız olsun. Sizlerden de Allah razı olsun, bizlere bu görevi layık gördünüz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Yapılan genel kurulda yeni yönetim ve denetim kurulu şu isimlerden oluştu: Abdulkerim Kavaz, Abdurrahman Şakiroğlu, Halil Limon, Metin Barlak, Hamza Çatalkaya, Necip Aydın, Alaslan Mutlutan Dumlu, Fatih Sultan Çiçek, A.Yasin Acar, Abdurrahim Karaca, Hüseyin Bekmez, Sıddık Takar, Barışcan Koç, Medeni Eker, Mustafa Akarsu, Vahdettin Şimşek, Abdullah Karadağ, A. Cüneyt Güvenli, İlhami Demir, Mustafa Taner Ögel, İbrahim Mutlu, Sedat Ötleş, Mustafa Tavlaşoğlu, Halil Ergün, Uğur Altunyaknak ve Musa Akçay.

 
Kuraklık kendini iyiden iyiye hissettiriyor
 
MEB’den Kış Okulu uygulaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2.OSB’de 3. etap alanı genişletiliyor
Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi (2.OSB) Müteşebbis Heyeti, Aziziye ...
1’inci OSB’de yatırımcılarla istişare
Urkuç, “Erzurum’da OSB çatısı altında 8 yeni tesisle 2 bin kişilik istihdam ...
Karasu güven tazeledi
Erzurum Yeni Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin 2023 yılı ...
 
DAP’tan Bölge balcılığına destek
Süer, "bal paketleme ile ilgili daha önceki dönemde de çalışmalarımız ...
2023 SOGEP başvuruları başladı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda ...
Perakende satış hacmi yıllık yüzde 12,1 arttı
Perakende satış hacmi Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,1 arttı.
 
Bakan Kurum’dan yeni bir müjde
Kurum, resmî sosyal medya hesabından, hazine arazilerinin ekonomiye kazandırılmasıyla ...
Erzurum havalimanından 864 bin 506 yolcu yararlandı
ERZURUM gazetesi - ÖZEL - 2021 yılına göre, 2022 diliminde Erzurum Havalimanından ...
Erzurum nakdi kredi verileri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da 23,6 milyar TL tutarında kamu bankası ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri