Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Soğuk rekoru Tekman’daydı
Soğuk rekoru Tekman’daydı
TOKİ 1,5 milyon konuta ulaştı
TOKİ 1,5 milyon konuta ulaştı
TİKA’dan Türk Dünyasına hizmet
TİKA’dan Türk Dünyasına hizmet
Erdoğan: 'Birbirimize daha sıkı kenetleneceğiz'
Erdoğan: 'Birbirimize daha sıkı kenetleneceğiz'
Bahçeli’den 2025 mesajı
Bahçeli’den 2025 mesajı
HABERLER>EĞİTİM
11 Temmuz 2016 Pazartesi - 16:00

Macit bilimsel hedeflerini açıkladı

Atatürk Üniversitesi rektör adayı, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Macit “Atatürk Üniversitesi Erzurum'un kalkınmasında temel dinamiklerden birisi olacak, bilgi ve tecrübemizi kurum ve kuruluşlara aktarmak için 7 gün 24 saat gönüllü olarak çalışacağız.“ dedi.

Macit bilimsel hedeflerini açıkladı

Atatürk Üniversitesi rektör adayı, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhlis Macit yaptığı açıklamada “Atatürk Üniversitesi Erzurum'un kalkınmasında temel dinamiklerden birisi olacak, bilgi ve tecrübemizi kurum ve kuruluşlara aktarmak için 7 gün 24 saat gönüllü olarak çalışacağız.“ dedi.

 Atatürk Üniversitesinin diplomalı işsiz yetiştiren bir merkez olmaktan kurtarılması gerektiğine işaret eden Macit, bunun için köklü değişim ve gelişime ihtiyaç bunduğunu belirtti. Macit, “Üniversitemizde oluşturulacak kariyer merkezi aracılığıyla; öğrenciler ve mezunlar arasında yakın ilişki yürütülecek, öğrencilerin kendilerine uygun akademik program seçmelerine yardımcı olunacak. Mezunlarımızın istihdam yarışında geri kalmaması için çağın icaplarına göre donatılması büyük önem taşıyor, bunun için çaba göstereceğiz” şeklinde konuştu.

 Seçimde yarışacak tüm adaylara başarı dileyen Macit, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 “ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNİN ASLİ GÖREVİ KÜRESEL ÖLÇEKTE BİLGİ ÜRETİMİNE ZEMİN HAZIRLAMAKTIR”

 “Bir düşünürün dediği gibi; günümüzde zenginlik yaratmak için gerek duyulan sermaye varlıkları sadece arazi, bedensel emek, imalat aletleri ve fabrikalar değildir. Bunları yerini bilgi almış durumdadır. Bilgiyi üretecek ana bilim merkezleri Üniversiteler olduğuna göre, bizim de daha hızlı ve sistemli bir şekilde bilgi üretimi bakımından küresel ölçekte iddialı olmamız gerekiyor.

 Bilgiyi üretecek, araştırmalarıyla dünya bilgi üretimine katkı sağlayacak akademik kadroya şükürler olsun ki sahibiz. Üniversite yönetiminin başlıca görevi bu kadronun önünü açmak, alt yapı ve imkân bakımından onları desteklemektir. Göreve geldiğimiz takdirde önceliğimiz, bilim ve teknoloji alanında yeterli gelişmeyi sağlamak, bilim üretimi ve verimliliğin artmasına imkân tanımak, eğitimin kalitesinin artırılmasına yönelik tedbirleri almak olacaktır.

 Son yıllarda ülkemizde bilim, teknoloji ve araştırma geliştirme faaliyetlerine daha fazla yatırım yapılması Hükümetimizin öncelikleri arasındadır. Üniversite yönetimi olarak bu fırsatı Üniversitemiz ve şehrimize kanalize etme hususunda daha duyarlı davranacağız.

 "ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’Nİ DİPLOMALI İŞSİZ YETİŞTİREN BİR MERKEZ OLMAKTAN KURTARMAMIZ LAZIM"

 Üniversitemizde oluşturulacak kariyer merkezi aracılığıyla; öğrenciler ile mezunlar ile yakın ilişki yürütülecek, öğrencilerin kendilerine uygun akademik program seçmelerine yardımcı olunacaktır. Kariyer merkezi vasıtasıyla aynı zamanda öğrencilerimizin iş dünyası ile staj, değişim programı ve yarı zamanlı çalışmalar gibi mesleki deneyimlerini artıracak faaliyetlere katılımları desteklenecektir. Diğer taraftan bu merkez ile öğrencilerin iş hayatına geçişte gerekli olan yöntem ve teknikler, kişisel ve iş ilişkilerini kurabilme yeteneklerini sağlayacak/geliştirecek alanlarda konferans ve seminer gibi faaliyetler düzenlenerek mezunlarımızın istihdam oranı artırılacaktır.

 "BİLİMSEL ARAŞTIRMA İMKÂNLARINI GELİŞTİRECEĞİZ, YAYIN VE PATENT SAYISINI ARTIRACAĞIZ”

 Üniversitemizin yayın ve patent sayısını artırmak için bilim dalları arasında ayrım yapmaksızın her bilim dalının kendi öz niteliklerini dikkate alarak gerekli olan imkân ve desteği sağlayacağız. Her alanda bilimsel yayınların nitelik ve niceliklerini artırarak üniversitemizi ülke ve dünya sıralamasında hak ettiği noktaya taşıyacağız. Bu kapsamda üniversite bütçesinden bilimsel araştırma projelerine daha fazla pay ayıracağız, kurum dışından desteklenen proje sayısının artırılması için de proje ofislerimizin altyapılarını güçlendireceğiz. Üniversitemizin ulusal ve uluslararası patent sayısını da yeterli görmüyoruz, bu kapsamda da Akademisyenlerimize patent teşviği getireceğiz ve patent ofisimizin altyapısını güçlendireceğiz.

 “İhtiyaç duyduğumuz alanlarda dünyanın tanınmış üniversitelerine daha çok yüksek lisans ve doktora öğrencisi göndereceğiz, bunun için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağız”

 YÖK, TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın sağladığı imkânlar dışında Üniversitemizin imkânları da kullanılarak daha fazla sayıda lisansüstü öğrencinin yurtdışında kısa veya uzun süreli eğitim görmeleri sağlanacaktır. Ayrıca öğrencilerimizin TÜBİTAK, MEB ve benzeri kurumların imkânlarından daha fazla faydalanmaları için gerekli altyapı oluşturulacaktır. Üniversitemizin Dış İlişkiler Ofisi aracılığıyla yurt dışındaki saygın üniversiteler ile yapacağımız protokollerle öğrencilerimizin yurt dışı eğitimlerinin dünya standartlarına uygun ve daha yaygın bir coğrafyada olmasını sağlayacağız.

 “ÜNİVERSİTEMİZDE EĞİTİM GÖREN YABANCI ÖĞRENCİ SAYISINI ARTIRACAĞIZ”

 Üniversitemiz birçok alanda dünya ölçeğinde kendini ispat etmiş konumda olması nedeniyle Üniversitemizde eğitim gören yabancı öğrenci sayısını yeterli bulmuyoruz. Bu nedenle yabancı uyruklu lisansüstü öğrenci sayısının artırılmasına yönelik altyapımızı güçlendireceğiz ve lisans ve lisansüstü yabancı öğrenci kontenjanlarını artıracağız.”

 “ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ERZURUM'UN KALKINMASINDA TEMEL DİNAMİKLERDEN BİRİSİ OLACAK. KİMSEDEN GÖREV BEKLEMEYECEĞİZ, BİLGİ VE TECRÜBEMİMİZİ KURUM VE KURULUŞLARA AKTARMAK İÇİN 24 SAAT GÖNÜLLÜ OLARAK ÇALIŞACAĞIZ“

 Yerel ve ulusal kalkınmaya katkısı olmayan bir üniversitenin dünya üniversitesi olması mümkün değildir. Bu nedenle sosyo-ekonomik ve teknik alanlarda üretilmiş bilginin ilgili kurum ve kuruluşlarla aktarılmasının alt yapısı oluşturularak, üniversitemizin Erzurum’un kalkınmasında aktif rol alması sağlanacaktır.

 “ÜLKENİN İHTİYACI OLAN ARA İNSAN GÜCÜNÜ YETİŞTİRMEK İÇİN YENİ BÖLÜMLER AÇACAĞIZ, MESLEK YÜKSEKOKULLARINI REFORME EDECEĞİZ, BURADAN MEZUN OLANLAR İŞ DÜNYASINCA KAPIŞILACAK“

 Gelişen ülke sanayisiyle beraber ihtiyaç hissedilen alanlara yönelik eleman/ara eleman taleplerini karşılamak, mevcut bölümlerin iyileştirilmesi ve yeni bölümlerin açılması ile mümkündür. İş dünyasının talep ettiği niteliklere haiz öğrencilerin yetiştirilmesi için önlisans, lisans ve lisansüstü program/bölüm müfredatlarının sürekli aktif olması zorunludur. Bu kapsamda ülkemizin ara eleman ihtiyacının karşılanması için özellikle meslek yüksekokullarının program ve müfredatlarını reforme edeceğiz, fiziki ve teknik altyapılarını güçlendireceğiz. Bu sayede meslek yüksekokullarımızdan mezun olanlar iş dünyasınca kapışılacak hale gelebilir.”

 
Nişanlısına kızdı kendini yakmak istedi
 
2 PKK üyesi etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir Yaz Spor okulları açıldı
Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 16 branşta 3 bin öğrencinin katıldığı ...
Hacımüftüoğlu projelerini açıkladı
12 Temmuz tarihinde yapılacak rektörlük seçimi öncesi adaylardan Atatürk ...
Kadın Sorunları İletişim gündeminde
Yrd. Doç. Dr. İrfan Hıdıroğlu ve Araştırma Görevlisi Semra Kotan, ‘Sinemada ...
 
Eğitimde Yakutiye farkı
Yakutiye ilçesinde yer alan okullarda yüzde 93 oranında Kur’an-ı Kerim ...
Osmanlıca öğrendi, sertifika aldılar
Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi tarafından düzenlenen Osmanlıca ...
Ceylan adaylığını açıkladı
Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. ...
 
Kaya, adaylığını açıkladı
Atatürk Üniversitesi Rektör Adayı, Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama ...
Atatürk Üniversitesi’nden sert tepki
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü İstanbul’da yaşanan terör saldırısını kınadı.
Macit öngörülerini paylaştı
Atatürk Üniversitesi rektör adayı, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhlis ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri