Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>BÖLGE
9 Kasım 2020 Pazartesi - 07:09

‘Mavi Vatan’da biz işimiz yok mu diyeceğiz’

AK Parti Kocaeli 7. Olağan İl Kongresi’nde konuşan eski Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, “Doğu Akdeniz’de Akdeniz’in en uzun kıyı şeridine sahip olan, 492 bin kilometrekare Mavi Vatan’da biz işimiz yok mu diyeceğiz” dedi.

‘Mavi Vatan’da biz işimiz yok mu diyeceğiz’

AK Parti Kocaeli 7. Olağan İl Kongresi’nde konuşan eski Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, “Doğu Akdeniz’de Akdeniz’in en uzun kıyı şeridine sahip olan, 492 bin kilometrekare Mavi Vatan’da biz işimiz yok mu diyeceğiz” dedi.
Mevcut AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş’in tek aday olduğu AK Parti Kocaeli 7. Olağan İl Kongresi, Kocaeli Uluslararası Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongreye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanısıra AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti İzmir Milletvekili ve eski Başbakan Binali Yıldırım, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakakın, AK Parti Kocaeli milletvekilleri, AK Partili ilçe belediye başkanları katıldı. Kongrede il başkanlığına aday gösterilen AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş ise bir yakınının korona virüs test sonucunun pozitif olması nedeni ile kongreye katılamadı. Programın açılış konuşmasını yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Hem şehrimiz hem de ülkemiz için hayırlara vesile olacak. Sizler için milletimizden aldığımız emanetin hakkını vermek için gündüz gece demeden var gücümüzle, bütün arkadaşlarımızla durmadan, yorulmadan sürekli çalışmaya devam ediyoruz. Yeter ki emanetin hakkını teslim edelim” dedi.
“28 YILDIR İŞGAL ALTINDA OLAN ŞUŞA BU SABAH AZATLIĞINA, ÖZGÜRLÜĞÜNE ULAŞTI”
Kongrede konuşan AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Azerbaycan’ın önemli bir zafere ulaştığının müjdesini vererek, “Konuşmamın bu noktasında dost ve kardeş Azerbaycan‘dan gelen mutlu haberleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Azerbaycanlı kardeşlerimiz bir terör devleti olan, işgalci Ermenistan’a karşı büyük zaferlere imza atıyor. Dağlık Karabağ’ın kalbi olan, kültür başkenti olan Şuşa’dan çok mutlu bir zafer müjdesi Anadolu topraklarına ulaştı. 28 yıldır işgal altında olan Şuşa bu sabah azatlığına, özgürlüğüne ulaştı. Darısı inşallah işgal altında olan bütün Azerbaycan topraklarına ve Dağlık Karabağ’a inşallah İki devlet tek millet anlayışı ile Azerbaycanlı kardeşlerimizin nasıl istiyorlarsa, bütün gücümüzle yanlarında olmaya devam edeceğiz. Kocaeli’den Azerbaycanlı kardeşlerimize selamlarımızı, dualarımızı iletiyoruz” dedi.
“AZERBAYCAN BAYRAĞININ YANINDA AL YILDIZLI BAYRAĞIMIZIN DALGALANDIĞINI GÖRMEK”
Daha sonra konuşan Binali Yıldırım, “Bugüne güzel bir haberle başlıyoruz. Geçtiğimiz Pazartesi günü milletvekili arkadaşlarımızla Azerbaycan’daydık. Başkumandan İlhan Aliyev ile bir araya geldik. Kendisine Şuşa ne zaman alınacak dediğimde, ‘Binali Bey Şuşa’ya bir nefes kadar yakındık’ dedi. Ve Şuşa’ya Azerbaycan ve Türk bayrağı dikildi. Karabağ Azerbaycan’ındır, Türkiye her daim Azerbaycan’ın yanındadır. O ziyarette bir şeye şahit oldum. 28 yıldır işgal altında bulunan Karabağ’da Karabağ’ın kurtarılması için savaşıyorlar. Cephede destan yazan kardeşlere gerekli yardımları yapıyorlar. Muazzam bir moral var. Muazzam bir milli birlik ruhu var. Bir şey beni çok gururlandırdı. Her yerde Azerbaycan bayrağının yanında al yıldızlı bayrağımızın dalgalandığını görmek bizim için mutluluğun en güzeliydi” diye konuştu.
“492 BİN KİLOMETREKARE MAVİ VATAN’DA BİZ İŞİMİZ YOK MU DİYECEĞİZ”
“Bize diyorlar ki Suriye’de, Irak’ta, Libya’da, Azerbaycan’da ne işiniz var” diyerek sözlerini sürdüren Yıldırım, “Sayın Cumhurbaşkanım eğer biz 780 bin metrekare Anadolu topraklarına hapsolarak, gönül coğrafyamızda neler oluyor bitiyor ilgilenmesek bizimle kimse uğraşmaz. Bize dış politikamızda, ekonomimizde, diplomasimize hiç kimse bir şey söylemez. Herkes dost gibi görünür. Ama şunu unutmayalım bizim coğrafyamız 600 yıllık Osmanlı’nın yaşadığı ve 72 değişik etnik toplumun kaynaştığı toplumdur. Aradan 100 yıl geçmiş. Bu coğrafyada sadece Osmanlı’dan 25 bağımsız devlet meydana gelmiş. Biz Irak'ta masum kardeşlerimizin katledilmesine, PKK-PYD-YPG, DEAŞ terör örgütlerinin ülkemize zarar vermesine sessiz mi kalacağız. Onlarla iş birliği yapan emperyal güçlere karşı suskun mu kalacağız? Doğu Akdeniz’de Akdeniz’in en uzun kıyı şeridine sahip olan, 492 bin kilometrekare Mavi Vatan’da biz işimiz yok mu diyeceğiz? Burada hiçbir sınırı, alakası olmayan emperyal güçler kaynaklara göz dikmişken biz bu bizi ilgilendirmez mi diyeceğiz? Şehit verdiğimiz Kıbrıs’ta oldubittilere rıza mı göstereceğiz, 28 yıldır işgal altında bulunan Karabağ’ı, 28 yıl boyunca kılını kıpırdatmayan Birleşmiş Milletler kararına rağmen hiçbir arayış içinde bulunmayanların, Azerbaycan’ın ‘kendi işimi kendim yapar, vatanımı kurtarırım’ dediğinde nasıl hep birlikte harekete geçtiklerini görüyoruz” şeklinde konuştu.

 
Selçuk’tan normalleşme desteği açıklaması
 
Koca'dan "Covid-19’u hafife alanlar var" uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HDP’li belediyeden medyaya 5 ayda 209 bin lira
HDP döneminde Kars Belediyesinden bazı medya kuruluşlarına 5 ay içinde ...
Bingöl’de 4.2 büyüklüğünde deprem
Bingöl’de 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Pazaryolu Müftüsü Akyol, Hisarcık’a atandı
Kütahya'nın Hisarcık İlçe Müftüsü Mustafa Arda’nın Çanakkale'nin Ezine ...
 
Tefecilere savaş açan Sayan destek istedi
Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, emniyet yetkililerinin tefecilere yönelik ...
Orhan’dan Aziziye çalışanlarına vefa
Aziziye Belediyesi’nde çalışma hayatını tamamlayarak emekliye ayrılan ...
Olur'da üstyapı seferberliği
Olur ilçe merkezinde Okullar caddesi yolunun asfalt çalışmaları başladı.
 
Sürücülerin ilgi odağı oldular
Olur ilçesinde sarp kayalar üzerindeki dağ keçileri yoldan geçen vatandaşlarca görüntülendi.
Yakutiye’de sözleşme mutluluğu
Yakutiye Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası Erzurum Şubesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.
Kars’ta vaka sayısında artış gözlendi
Kars’ta korona virüs vakalarında son günlerde artış yaşanması Sağlık Bakanlığı’nın ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri