Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
İşgücü istatistikleri açıklandı
İşgücü istatistikleri açıklandı
Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Görgün İHA teknolojisini değerlendirdi
Görgün İHA teknolojisini değerlendirdi
Gazze'de can kaybı 35 bin 303'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 35 bin 303'e yükseldi
HABERLER>GUNDEM
1 Temmuz 2013 Pazartesi - 00:05

Meclis'te Temmuz mesaisi

İl Genel Meclisi Temmuz ayı gündemi açıklandı.

Meclis te Temmuz mesaisi

İl Genel Meclisi Temmuz ayı gündemi açıklandı. Meclis, ay içindeki oturumlarında ilçeler bazında kentsel dönüşüm sürecini ele alacak, KÖYDES proje hedeflerini değerlendirecek, 2013-2014 yılı eğitim dönemi için öngörülen düzenlemeleri tartışacak. İl Genel Meclisinin Temmuz oturumlarının ilkinde Vali Ahmet Altıparmak’ı ağırlaması bekleniyor.
TAŞKESENLİGİL GÜNDEMİ AÇIKLADI
İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Taşkesenligil Meclis gündemine değgin açıklamada bulundu. Taşkesenligil,  Aşkale, İspir, Pazaryolu, Aziziye, Yakutiye ve Palandöken İlçeleri kentsel dönüşüm alanları, köylerde fiziksel yerleşimin düzenlenmesi ve 5543 sayılı İskân Kanunu kapsamında yapılan çalışmalar ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporun ele alınacağını bildirdi.
SODES VE KÖYDES
Temmuz oturumlarında Aşkale, İspir, Pazaryolu, Aziziye, Yakutiye ve Palandöken İlçelerinde şu ana kadar yapılan ve hayata geçirilmesi planlanan SODES projesi ile KÖYDES proje çalışmaları hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan raporun görüşüleceğini belirten Taşkesenligil, Çat ve Tekman İlçelerinin eğitim-öğretimi, derslik durumları ile öğretmen açığının olup olmadığı hakkında Eğitim Komisyonu tarafından hazırlanan raporun da ele alınacağını kaydetti.
ALT VE ÜST YAPI GÜNCELLEMESİ
İlçelerdeki alt ve üst yapının KÖYDES  Projesi kapsamında güncelleştirildiğine dikkat çeken Taşkesenligil, Tekman ve Çat İlçelerinin içmesuyu, kanalizasyon ve yol durumları hakkında Köye Yönelik Hizmetler Komisyonu tarafından hazırlanan raporun tartışılacağını, gerçekleştirilen çalışmaların gözden geçirileceğini söyledi.
DİĞER GÜNDEM
Taşkesenligil’in verdiği bilgiye göre İl Genel Meclisi Temmuz ayı oturumlarında İl Özel İdaresi Bütçesinin Birliklere Yardım Bölümünden 450 bin TL ödeneğin 2. dilim olarak Birliklerin sunmuş oldukları çalışma programlarına bağlı projelerin gerçekleştirilmesi için İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliklerine gönderilmesi konusunu görüşüp karara bağlayacak.
MİKRO KREDİ VİZYONU
Ay içindeki oturumlarda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün yaşlı ve engelli hizmetleri hakkında Kültür Turizm ve Sosyal İşler Komisyonu tarafından hazırlanan rapor değerlendirilecek,
İl Özel İdaresinin de destek olduğu mikro kredilerle ilgili Sanayi Ticaret ve Esnaf Komisyonu tarafından hazırlanan rapor ele alınacak.
SPOR GÜNDEMİ
Meclis spor gündemi kapsamında Erzurum’da gelişmekte olan tenis sporunun ne şekilde temsil edildiği, saha ve yer durumları, şehirde faaliyet gösteren kulüp ve sporcu sayıları ile ilde tenis sporunun geliştirilmesi için neler yapılabileceği hakkında Gençlik ve Spor Komisyonu rapor sunacak.
İl Özel İdaresinin ortağı olduğu Palandöken Tatil Kenti A.Ş.’nin ortaklığından ayrılma veya şirketin tasfiyesi hakkında Mevzuat ve Karar Takip Komisyonu tarafından hazırlanan raporun da ele alınacağı temmuz ayı gündemi çerçevesinde, Çat ve Tekman İlçelerinde bulunan hastanelerin durumları, personelleri ve sağlıkla ilgili sorun ve beklentileri ile alakalı Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşülecek. Meclis tarım gündemi çerçevesinde ise Erzurum’a gelen göçerlerin hangi ilçelerde mera kiraladıkları ve meraların nasıl kiralandığı hakkında Gıda ve Hayvancılık Komisyonu ile Tarım ve Orman Komisyonu tarafından müştereken hazırlanan rapor üzerinde durulacak.

 
Palandöken'de 1001 Sünnet Şöleni
 
En soğuk Temmuz 1992'de yaşandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken'de 1001 Sünnet Şöleni
Erzurum’un merkez Palandöken Belediyesi’nce sünnet ettirilen bin 1 çocuk ...
Kaçırılan Uzman Çavuş Erzurumlu
Diyarbakır'da PKK bir uzman çavuşu kaçırdı. Uzman çavuşun otomobilini yakılmış halde bulundu.
17 saat oruçlu kalacağız
Tüm İslam aleminde olduğu gibi Erzurum’da da Ramazan ayı heyecan ve şevkle ...
 
Yorum size ait
Erzurum’da yolda oyun oynayan 4 yaşındaki Muhammed Efe’ye çarpan otomobil ...
RTÜK Erzurum ihalesi tamamlandı
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nda (RTÜK), Erzurum’un da yer aldığı bazı ...
Tartışmalara son nokta
Kars’ta yapılıp, yapılmaması yılan hikayesine dönen Lojistik Merkez’e ...
 
Şehit Muhtaroğlu rahmetle anıldı
Erzurum’da Cuma Namazı sonrası, önceki gün intihar saldırısı sonucu hayatını ...
Ramazana özel indirim
Erzurum et ve Süt Kurumu Bölge Müdürlüğünde halen sürdürülmekte olan et ...
Ova'nın en değerli konukları
Ova'nın en değerli konukları
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri