Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>TÜRKİYE
18 Eylül 2020 Cuma - 01:58

Menderes’in millet sevdası gönüllerde yaşayacak

Erdoğan, “Merhum Menderes, Polatkan ve Zorlu’yu hukuk ve adaleti ayaklar altına alarak idama götürenlerin ve darbecileri destekleyenlerin alınlarındaki kara leke hiçbir zaman silinmeyecektir” dedi.

Menderes’in millet sevdası gönüllerde yaşayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Mayıs 1960 darbesinin yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Merhum Menderes, Polatkan ve Zorlu’yu hukuk ve adaleti ayaklar altına alarak idama götürenlerin ve darbecileri destekleyenlerin alınlarındaki kara leke hiçbir zaman silinmeyecektir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27 Mayıs 1960 darbesinin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Erdoğan, yayımladığı mesajında, “Türkiye tarihinin en kara günlerinden biri olan 27 Mayıs 1960 darbesinin milletimizin vicdanında derin yaralar açan sonuçlarından biri de hiç kuşkusuz Başbakan Adnan Menderes ile Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu’nun darbeciler tarafından demokrasi, adalet ve insanlık adına utanç verici bir süreç sonunda idam edilmiş olmalarıdır. Bir grup cuntacının millet iradesine karşı yaptığı 27 Mayıs 1960 darbesinden yaklaşık 16 ay sonra 16 ve 17 Eylül 1961 tarihinde gerçekleşen bu idamların acısı milletimizin yüreğini dağlamıştır. Merhum Menderes, Polatkan ve Zorlu’yu hukuk ve adaleti ayaklar altına alarak idama götürenlerin ve darbecileri destekleyenlerin alınlarındaki kara leke hiçbir zaman silinmeyecektir. Buna karşılık Menderes ve arkadaşlarının milletimizin kalbindeki mümtaz yeri her geçen gün daha da güçlenecektir. İdam sehpasındaki son sözü bile 'Devletime ve milletime ebedi saadetler dilerim' olan rahmetli Menderes’in devlet ve millet sevdası gönüllerde ve hafızalarda her daim yaşayacaktır." ifadelerini kullandı.

"Şunu çok iyi biliyoruz ki darbecilerin kurduğu tiyatro mahkemelerde yargılanan ve idam edilen sadece merhum Menderes ve arkadaşları değil tarihi, kültürü, değerleri ve inançları ile milletimizdi, milli iradeydi. Türkiye’ye yıllarca hizmet eden, milli iradenin temsilcisi konumundaki Demokrat Parti döneminde, ülkemize demokrasi ve kalkınma alanında çok büyük katkılar sağlayan merhum Başbakan Adnan Menderes’i milletimizin her bir ferdinin, özellikle de gençlerimizin çok iyi tanıması gerekmektedir." açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajına şu ifadelerle devam etti:

MİLLİ İRADE

"Milli irade için mücadele ederek, bedeller ödeyerek geldiğimiz noktada bugün hamdolsun demokrasimizin üzerindeki tüm vesayet izlerini ortadan kaldırdık, yasaklara son verdik, özgürlük alanlarını genişlettik, güvenliği ve adaleti tahkim ettik.

27 Mayıs 1960 darbesinin hukuksuz yargılamalarının yapıldığı, merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarının idam kararlarının alındığı Yassıada’yı Demokrasi ve Özgürlükler Adası haline getirdik. Barındırdığı sembol yapılarla Demokrasi ve Özgürlükler Adası hem merhum Menderes ve arkadaşlarının aziz hatırasını yaşatacak hem de ülkemizin geçmişten bugüne verdiği istiklal ve istikbal mücadelesinin nişanesi olacaktır. Rahmetli Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu başta olmak üzere, ülkemizin gelişmesi, kalkınması, büyümesi, istiklali ve istikbali için mücadele eden tüm kahramanlarımıza, bu uğurda canını veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum.”

 
AK Parti İl Kongreleri Ekim’de başlıyor
 
Erdoğan’dan Büyük Devlet vurgusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaismailoğlu’ndan Yerli uydu müjdesi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Yerli uydu 2022'de fırlatılacak" dedi.
Tek Millet, iki Devlet
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü’nün kurtuluşunun 102. yıl ...
Hedef 5 bin kişilik istihdam
Türkiye’nin önde gelen kış turizm merkezi Erzurum, 2. Organize Sanayi ...
 
Soylu’dan sert tepki
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Neymiş, ana muhalefet partisi lideri, ...
‘AK Parti milletin partisidir’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Macron senin zaten süren az kaldı, ...
Şentop’tan Fransa’ya tepki
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Fransa'ya ...
 
‘Yeter ki biz bir ve beraber olalım’
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Doğu Akdeniz'deki hak ve menfaatlerimize ...
‘Türkiye muktedirdir’
Şentop, Türkiye’nin bölgesinde önemli bir güç olduğunu ifade ederek, “Vatan ...
‘Türkiye Cumhurbaşkanı, Türkiye’dir’
Çelik, “Macron şunu iyi bilsin, Cumhurbaşkanımızla milletimizi ayıran ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri