Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kurtulmuş’tan İslamofobi tepkisi
Kurtulmuş’tan İslamofobi tepkisi
Uraloğlu’ndan milli haberleşme uydusu açıklaması
Uraloğlu’ndan milli haberleşme uydusu açıklaması
Tunç: 'Darbecilerin yaptığı anayasa ile yürüyemeyiz'
Tunç: 'Darbecilerin yaptığı anayasa ile yürüyemeyiz'
Erdoğan: ‘Kalıcı refah artışı sağlayacağız'
Erdoğan: ‘Kalıcı refah artışı sağlayacağız'
MHP'de MYK ve MDK üyeleri belli oldu
MHP'de MYK ve MDK üyeleri belli oldu
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
27 Eylül 2021 Pazartesi - 13:40

Merhum Sanatçı Erkal’a vefa

Fantezi müziğin önde gelen isimleri arasında yer alan ve Erzurum doğumlu oluşuyla birlikte doğduğu şehrin tanıtımında büyük faydalar sağlayan sanatçı İbrahim Erkal’e Narmanlı muhtarlardan gelen vefa duygulandırdı.

Merhum Sanatçı Erkal’a vefa

Fantezi müziğin önde gelen isimleri arasında yer alan ve Erzurum doğumlu oluşuyla birlikte doğduğu şehrin tanıtımında büyük faydalar sağlayan sanatçı İbrahim Erkal’e Narmanlı muhtarlardan gelen vefa duygulandırdı.

Palandöken, Erzurum’a gel ve Erzurum uzak şehir isimli parçalarıyla gönüllü tanıtım elçisi görevini üstlenen, 11 Mayıs 2017 tarihinde de hayatını kaybeden İbrahim Erkal’i Erzurumlu muhtarlar unutmadı.

Narman’a bağlı 35 mahalle muhtarı İbrahim Erkal Narman Muhtarlar Derneği adı altında birleşerek merhum sanatçının adını yaşatacak. Erzurum Büyükşehir Belediyesine ait Peri bacaları Sosyal tesislerinde yapılan ilk kongresi ile faaliyete geçen İbrahim Erkal Narman Mahalle Muhtarları Derneği seçimi dün gerçekleşti.

Narman Belediye Başkanı Burhanettin Eser, Erzurum Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Cemal Korkmaz ve mahalle muhtarlarının katılımı ile yapılan kongre Divan kurulu teşekkülü ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Yapılan oyla oylama sonrasında başkanlığa oybirliği ile Hüsamettin Algan getirildi. Seçim sonrasında bir konuşma yapan Algan, muhtarların sorunlarının tek bir ağızdan dile getirilmesinde derneğin elzem bir hale geldiğini söyledi. Narman’a bağlı kırsal ve merkez olmak üzere toplam 46 mahalle olduğunu ve bunlardan 35’inin dernek oluşumunda yer aldığını kaydeden Başkan Algan, diğer muhtarlıklarında çok yakında derneğe katılımlarını beklediklerini dile getirdi.

Derneğin isminin İbrahim Erkal olması konusunda da tüm muhtarların ortak karar verdiğini anlatan Başkan Algan, “Erzurum’un gönüllü tanıtım elçisi olan merhum sanatçı kardeşimize vefa göstermek adına kurduğumuz derneğe adını vermenin uygun olacağını düşündük. Erzurum ve Narman’ımızın tanıtımına çok büyük katkıları olduğunu belirtmek istiyorum. 4 yıl önce hayatını kaybeden ve tüm hemşerilerini yasa boğan İbrahim Erkal, gönlümüzde olduğu gibi derneğimizde de yaşatacağız. Bu vesile ile kendisine Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

KORKMAZ; MUHTARLARIMIZIN SORUNLARI ÇÖZÜM BEKLİYOR

Türkiye Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Cemal Korkmaz’da muhtarlık müessesesinin önemine değindi. Sorunların bireysel değil ancak birlik içinde olunduğunda çözülebileceğini kaydeden Başkan Korkmaz, “Mahalle muhtarları derneği olarak her fırsatta muhtarlarımızın özlük hakları ve sosyal statülerinin geliştirilmesi için dernek olarak çabalarımızı sürdürüyoruz. Birçok defada muvaffak olduğumuzu söyleyebiliriz. Muhtarlarımızın birçoğu bulundukları görevin ehemmiyetinin farkında değiller. Bu yüzden birçok konuda sorunlar yaşanıyor. Cumhurbaşkanımızın bile muhtarlara ayrı bir ehemmiyet gösterdiğine dikkat çekmek istiyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ESER; İLÇENİN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNDE STK’LAR BÜYÜK ROL OYNUYOR

Narmanlı muhtarların dernek çatısı altında toplanması ile birlikte tek ses olarak sorunların çözümünde gayret göstereceklerinin önemine değinen Narman Belediye Başkanı Burhanettin Eser, yapılan kongrenin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Sivil Toplum kuruluşlarının ülke siyasetine ve yerel yönetimlere katkılarını da anlatan Başkan Eser, “Henüz gelişim sürecinde lan ilçemiz Narman’ın tanıtımından sorunlarının çözümüne kadar birçok konuda sivil toplum kuruluşlarımıza ihtiyaç duymaktadır. Uzun zamandan beri eksikliği hissedilen muhtarlar derneğimizin de faaliyete geçmesi memnuniyet vericidir. Bundan sonraki süreçte de ortak çalışmalar yaparak el birliği ile ilçemizin gelişimine katkı sağlayacağız” diye konuştu.

 
Karabağ şehitleri rahmet niyazlarıyla anıldı
 
ATAUNİ’de Yeni akademik Dönem başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Binler ışık hadisesini izledi
Siirt'te sabah namazında bir araya gelen vatandaşlar, Erzurumlu İbrahim ...
Kavukçu’dan tenekeli performans
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ...
Hem Türkçeyi hem de İslam dinini öğrendi
Almanya'nın Köln şehrinden 10 yıl önce yurt dışı eğitim programı ile İnegöl'e ...
 
RTÜK Türkçe ödülleri verecek
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ...
Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün logosu değişti
Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğünün güncellenen ...
Erzurum'un turizm değerleri ilgi uyandırıyor
Ankara ve İstanbul'dan bir grup akademisyen Erzurum'un ilçelerindeki tarihi ...
 
Palandöken GM’den Gençlere sinema eğitimi
Hassan Bin Sabit (HSB) Sinema Akademisi, Erzurumlu gençlere sinema eğitimi ...
Köksal Sevinç 2021 yılının ahisi seçildi
Erzurum’da Ahilik Haftası düzenlenen törenle kutlandı.
Vali Memiş’ten kardeşlik vurgusu
Erzurum Valisi Okay Memiş Ahilik Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri