Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Türkiye’nin dünya ihracatındaki payı artıyor
Türkiye’nin dünya ihracatındaki payı artıyor
Yüksel: ‘Yeni deliller sunduk’
Yüksel: ‘Yeni deliller sunduk’
Çevre ve sağlıkta yeni dönem
Çevre ve sağlıkta yeni dönem
Türkiye Koruyucu Aile hizmetiyle gündemde
Türkiye Koruyucu Aile hizmetiyle gündemde
Asil Türk Milletine Şampiyonluk Yakışır
Asil Türk Milletine Şampiyonluk Yakışır
HABERLER>ARAŞTIRMA
2 Kasım 2012 Cuma - 08:07

Metzamor ölüm saçıyor

TAD Iğdır Şubesi tarafından, Ermenistan’ın Türkiye sınırındaki Metzemor Nükleer Santrali’nin kapatılması için imza kampanyası başlatıldı.

Metzamor ölüm saçıyor

Türkiye-Azerbaycan Derneği (TAD) Iğdır Şubesi tarafından, Ermenistan’ın Türkiye sınırındaki Metzemor Nükleer Santrali’nin kapatılması için imza kampanyası başlatıldı.
Atatürk Caddesi ve Zübeyde Hanım Bulvarı’nda kurulan stantlarda imza toplanmaya başlandı. İmza kampanyasıyla ilgili bir açıklama yapan Türkiye-Azerbaycan Dernek Başkanı Serdar Ünsal, Amerikan’ın santralin 10 yıl daha çalıştırılması için aldığı karardan dönmesini ve Metzemor Nükleer Santrali’nin kapatılmasını istediklerini söyledi.
ÜNSAL’IN AÇIKLAMASI
Toplayacakları imzaları ABD’nin Ankara Büyükelçiliğine göndereceklerini ifade eden Ünsal, “AB’nin aldığı 2016 yılında kapatma kararı rafa kaldırılmıştır. Amerikan yetkilerinin Ermeni diasporasının etkisinde kalarak aldığı 10 yıllık uzatma kararını kınıyoruz. Bütün dünyayı alınan bu karara tepki koymaya çağırıyoruz. Dernek olarak açtığımız imza kampanyasına ve www.igdirim76.com adresindeki anketimize katılmanızı istiyoruz” dedi.
METZAMOR ÖLÜM SAÇIYOR
Ermenistan’daki Metzemor Nükleer Santrali’nin ölüm saçtığına dikkat çeken Ünsal, “Iğdır’da kanser vakaları büyük artış göstermeye başladı. Iğdır Devlet Hastanesi’nin 2000 yılından beri tutmaya başladığı resmi istatistik bilgilere göre, ilde her yıl bin civarında kişiye kanser teşhisi konuluyor. 300’e yakın kişi de kanserden hayatını kaybediyor. 180 bin nüfuslu Iğdır’da, bir yılda kanser nedeniyle ölen kişi sayısı Iğdır Devlet Hastanesi kayıtlarına göre 300 civarında. İl dışında tedavi gören ve orada ölüp Iğdır’a getirilen kanser vakalarının da en az 300 civarında olduğu belirtiliyor. Yıllardır Metzemor Nükleer Santrali’nin kapatılması için açıklama yaparız, kamuoyu oluştururuz” diye konuştu.
Ünsal, 1980 yılında Sovyetler Birliği zamanında faaliyete açılan Metzemor Nükleer Santrali’nin 1988 yılında 6,9 büyüklüğünde bir deprem geçirdiğini hatırlatarak faaliyetinin derhal durdurulmasını istedi. Ünsal, “1988-1994 yılları arasında Azerbaycan ile aralarında oluşan sorunlar sonucu Ermenistan’a Türkiye ve Azerbaycan’dan enerji akışı kesilince 1995 yılında tesis tekrar faaliyete açıldı. Metzemor’dan değilse neden kanser vakası bu kadar fazla? Yaşanan gelişmelerle ilgili halkımızın bilgilendirilmesi gerekmektedir” dedi.
“METZEMOR PATLAMAYA HAZIR BOMBA GİBİ”
1995 yılında üretime başlayan Türkiye-Ermenistan sınırındaki Metzemor Nükleer Santrali’nin miadını doldurmasına rağmen faaliyetine devam ederek başta Iğdır olmak üzere Kars, Ardahan, Ağrı ve Erzurum'a büyük tehlike saçtığını savunan Ünsal, “İlkel şartlarda üretimini sürdürmesi nedeniyle bölgede korku oluşturan Metzemor'un fay hattı üzerinde olması da yaşanan korkuları iki katına çıkarıyor. Son dönemlerde doğuda yaşanan depremlerin yakın bir gelecekte bu bölgede meydana gelebileceği endişesi halkı tedirgin ediyor. Olası bir depremde nükleer santralin zarar görmesi, bu bölgede nükleer bir depremin yaşanması anlamına gelecek. Yerli ve yabancı birçok uzman, santralin bir an önce kapatılması gerektiğini savunurken, tepkilere kulak tıkayan Ermenistan, Uluslararası Atom Kurumu'ndan santralin çalışması için 10 yıllık ek bir süre daha almış durumda” şeklinde konuştu.

 
Hekimden sanat başarısı
 
ÇOKAB üye sayısını artırdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hücresel Sinir Bilim Zirvesi 10 Kasım’da
Hücresel Sinir Bilim Zirvesi 10 Kasım’da gerçekleştirilecek
Gülen Hocaefendi taziye mesajı gönderdi
İzmir'in duayen eğitimcilerinden, İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti ...
DASİDEF’ten proje desteği
Erzurum Girişimci İşadamları Derneği(ERGİAD) Gençlik Vizyon toplantısına ...
 
Girişimcilik kültürüne destek
Halkbank Erzurum Bölge Koordinatörü Mücait Yıldırım, girişimcilik kültürünün ...
Eylül ayı marka verileri açıklandı
Türk Patent Enstitüsü (TPE) 2012 Eylül dönemi tescil edilen marka sayılarını açıkladı.
Doğa alanları yapılaşma tehditi altında
Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan ‘Önemli Doğa Alanları’nın yok olma tehlikesiyle ...
 
Erzurum Ovası kuş cenneti
Erzurum’da “14. Türkiye Kuş Konferansı”na katılan katılımcılar, Erzurum ...
Kuş Turizminde ilk adım
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda başlayan Türkiye ...
Orhan Üniversitelerin misyonunu anlattı
Dekanı Prof. Dr. M. Suphi Orhan, “Dünyadaki başarılı ekonomilerin merkezinde ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri