Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SİYASET
16 Aralık 2021 Perşembe - 14:00

Milletvekili Aydemir’den Erzurum’a müjde

Basın toplantısında Erzurum’a ilişkin bir müjdeyi de paylaşan Milletvekili Aydemir, TRT Erzurum Radyosunun hizmetini devam ettireceğini, kurumun bünyesinde geçmişte faaliyet veren stüdyoların fonksiyonel hale getirileceğini açıkladı.

Milletvekili Aydemir’den Erzurum’a müjde

AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi Milletvekili İbrahim Aydemir, 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Bütçesini değerlendirdi, muhalefet tarafından yapılan eleştirilere cevap verdi, yapılan eleştirilerin, vicdan sınırlarını aştığını kaydetti.

AYDEMİR SİYASET VE EKONOMİ GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin tespitlerini paylaşan Milletvekili Aydemir, stokçuluğun, fırsatçılık ve millet düşmanlığı olduğunu belirterek, irtikabın İslam dininde de haram olduğunun altını çizdi.

AYDEMİR’DEN ERZURUM’A MÜJDE

Basın toplantısında Erzurum’a ilişkin bir müjdeyi de paylaşan Milletvekili Aydemir, TRT Erzurum Radyosunun hizmetini devam ettireceğini, kurumun bünyesinde geçmişte faaliyet veren stüdyoların fonksiyonel hale getirileceğini açıkladı.

‘CUMHURBAŞKANLIĞI BÜTÜN ÜLKEYİ İFADE EDER’

Basın toplantısında Cumhurbaşkanlığı Bütçesi kaydında muhalefet tarafından yapılan eleştirilere sert tepki veren Milletvekili Aydemir, yeni sistemde Cumhurbaşkanlığının bütün ülkeyi ifade ettiğini vurguladı. Milletvekili Aydemir, muhalefetin, "atanmışlar-seçilmişler" gibi bir ayrım yaptığını; bakanların sandıktan çıkmadığını ama sandıktan çıkan, yüzde 50'nin üzerinde oy alan Cumhurbaşkanı tarafından seçildiklerini anımsattı. Milletvekili Aydemir, "Onun için gelip Meclis'te yemin ediyorlar. Bu ezberlerinin hiçbir hükmü yok." dedi.

AYDEMİR İSTANBUL BB’NİN ASTRONOMİK HARCAMALARINI GÜNDEME TAŞIDI

Muhalefete, "Peki kendilerine dönüp bakıyorlar mı?" diye soran Milletvekili Aydemir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi harcamalarından örnekler verdi. Milletvekili Aydemir, "İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bütçesinde, kültürel etkinliklerin tanıtılması ve duyurulması için 50 milyon; halkla ilişkilere yönelik faaliyetler için 407 milyon; kurumsal tanıtım faaliyetleri için 373 milyon ayrılmış. Neredeyse bir milyara yakın. Bunlara baktığınızda Cumhurbaşkanlığı bütçesini tenkit ederken daha insaflı, daha vicdanlı olmak zorunda kalırsınız. Millet bunlara, gerçeklerden uzak, sadece yalan ve iftiraya yöneldikleri için sırtını dönüyor.’ diye konuştu.

‘2022 BÜTÇESİ BEREKET GETİRECEK’

Küresel boyutta yaşanan ekonomi sorunlarına ilişkin kayıt düşen Milletvekili Aydemir, ‘Şu an sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz. Ekonomik olarak sıkıntılar var, kabul ediyoruz ama bu bizimle ilgili değil, dünyadaki gelişmelerle ilgili. Milletimiz de bu hakikati görüyor. Bu sıkıntılı dönemi birlikte aşacağız. Yapılan bütçe, Allah'ın izniyle bereket getirecek. İnşallah bu bütçe, yaşadığımız sıkıntıları giderecek, vira bismillah zemini olacaktır." dedi.

‘STOKÇULUK MİLLET DÜŞMANLIĞIDIR’

Stokçuluğa yönelik cezaların artırılmasını da içeren kanun teklifinin TBMM Başkanlığına sunulduğunu hatırlatan Millet vekili Aydemir, "Bu yasa çalışmasıyla müeyyideler caydırıcı hale gelecek. Stokçuluk fırsatçılıktır, millet düşmanlığıdır." ifadesini kullandı.

Milletvekili Aydemir, "Dünya küresel bir kriz yaşıyor, bizimle alakası yok bu işin. Dünya, pandemiden kaynaklı olarak ekonomik çöküş içerisinde. Bütün bunlar yaşanırken içeride sırf çöküşü destekleme adına stokçuluk yapan birtakım millet düşmanları var. Bu millet düşmanlarına fırsat verilmemesi adına kanuni zeminde ne tür düzenleme gerekiyorsa bunların yapılması lazım." değerlendirmesinde bulundu.

‘KENDİLERİ KARAR VERSİNLER’

Milletvekili Aydemir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "İttifak kabul ederse Cumhurbaşkanı adayı olabilirim" açıklamasına ilişkin bir soruya, "1,5 yıl kalmış seçime. Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın en büyük ortağı. Adeta yalvar yakar pozisyonda. Parça parça bir yapı. CHP'nin içinde CHP'cikler var; ittifakın içinde ittifaklar var. Bu bir hercümerçtir. İçinden nasıl çıkacaklarına kendileri karar versinler." yanıtını verdi.

ERMENİSTAN’LA İLİŞKİLER

Basın toplantısında Ermenistan ile son dönemdeki ilişkileri değerlendiren Milletvekili Aydemir, "Biz Ermenistan dahil her ülke ile barış içerisinde yaşamak isteriz. 'Teröre teşne yapıları beslemesinler' deriz. 'Yanlarındaki ülkelere düşmanlık beslemesinler' deriz. Bunu yaptıkları sürece Türkiye her zaman müşfik halde onları kucaklar, onların yanında olur." dedi.

‘AZERBAYCAN BİZİM İÇİN CAN HÜKMÜNDEDİR’

Türkiye'nin öteden beri coğrafyasında barış ve huzurun hakim olmasını istediğini belirten Milletvekili Aydemir, "Ermenistan'ın Karabağ işgalinden sonra biz tavır koymuştuk, münasebetleri kesmiştik. Azerbaycan, can hükmünde, kan hükmünde." ifadesini kullandı.

TBMM’DE TRT ERZURUM RADYOSU GÜNDEMİ

Basın toplantısının son bölümünü Erzurum’a hasreden Milletvekili Aydemir, TRT Erzurum Radyosunun bölgesel kayıtta verdiği hizmetleri paylaştı. 1960 yılında kurulan TRT Erzurum Radyosunun zamanla daha fonksiyonel hale geldiği, tv hizmeti verdiğini hatırlatan Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum Radyosu 1960 yılında tesis edildi. Erzurum’da çok özel hizmetler verdi.  Daha sonra tv açıldı, stüdyolar kuruldu, Yakın zamanda TRT Genel Müdürlüğünü ziyaret ettik. O stüdyoda da çok güzel ve özel programlar yapılıyor, etkinlikler gerçekleştiriliyordu. Türkiye’ye mal olmuş THM ve TSM alanlarında Mahalli sanatçılarımızın yaptığı programlar vardı. Sayın Genel Müdür bu stüdyolarda yeniden faaliyetlerin başlayacağını bize bildirdi. Radyomuz, TRT’nin Erzurum’daki kurumsal yapısı çok özel bir yapı. Bu kurum ilimizde hizmet vermeyi sürdürecek. TRT Erzurum Radyosunun kuruluş yıldönümünü kutluyorum.’ dedi.

AYDEMİR’DEN KUTLAMA

Azerbaycan, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Özbekistan, Türkiye ve Türkmenistan ile birlikte günümüzdeki yedi bağımsız Türk devletlerinden olan Türk Devletleri Teşkilatı üyesi Kırgızistan’ın 31’inci bağımsızlık yıldönümünü kutlayan Milletvekili Aydemir, ‘Kardeşlerimizin bağımsızlık coşkusunu paylaşıyoruz. ‘ dedi.

 
ATAUNİ Araştırma Üniversitesi süreci başladı
 
Karlı dağlarda yarışlara hazırlanıyorlar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Türkiye ekonomisinde olağanüstü hiçbir şey yok'
Bahçeli, “Ekonomideki konjoktürel gelişmeleri ve isabetli politika tercihlerini ...
Aydemir AB’nin tespitlerini paylaştı
AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi Milletvekili Aydemir, İnternet Medyası ...
MHP’den esnaf buluşması
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş beraberindeki İl yönetim kurulu üyeleri ...
 
‘Siyaseti ahlaki prensipler çerçevesinde yapıyoruz’
"Biz siyaseti temel ilkeler ve temel ahlaki prensipler çerçevesinde yapmak ...
Yıldırım: ‘Siyasette iletişimin yolu değişti’
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım,” Sosyal medya sorumsuz medya ...
Aydemir’den Erkal ve Reyhani’ye vefa
AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi Milletvekili Aydemir, TBMM’de düzenlediği ...
 
Pakdemirli: ‘Yatırımlarımızı artırarak devam ediyoruz’
Pakdemirli, bir dizi ziyaret ve programa katılmak üzere Erzurum’a geldi. ...
Bahçeli: 'Alparslan Türkeş MHP’dir'
Bahçeli, “Bu aşamada hoşgörü dönemi kapanmıştır. Bundan böyle gaye ve ...
'Türk Lirasını dövize yatırmak ahlaksızlıktır'
“Bazı esnaf verilen kredi ile döviz bürolarına gidiyor, parayı dövize ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri