Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Göktaş: 'Gazilik milli fedakarlığın nişanesidir'
Göktaş: 'Gazilik milli fedakarlığın nişanesidir'
Tekin Milli Eğitim vizyonunu paylaştı
Tekin Milli Eğitim vizyonunu paylaştı
Yerlikaya: 'Asla geçit vermeyeceğiz'
Yerlikaya: 'Asla geçit vermeyeceğiz'
Şimşek:  'Yapısal reformlar hızlanacak'
Şimşek: 'Yapısal reformlar hızlanacak'
Bahçeli: 'Müsaade etmemiz imkansızdır’
Bahçeli: 'Müsaade etmemiz imkansızdır’
HABERLER>SAĞLIK & YAŞAM
13 Ocak 2016 Çarşamba - 10:32

Minibüslerde kartlı sistem hazırlığı

Minibüslerde Kart uygulamasına en kısa zamanda devreye gireceğini ifade eden Kıraç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Minibüslerde Kart uygulaması yapıldığını söyledi

Minibüslerde kartlı sistem hazırlığı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen göreve gelir gelmez vatandaşa sorunlarını çözmeye yönelik anket çalışmaları yaptırmıştı. Anketlerde vatandaşlar Erzurum’un en büyük sorunun ulaşım olduğunu ve bu soruna çözüm bulunmasını talep etmişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen anketten çıkan sonuçlara göre ekiplerini harekete geçirerek, sorunları bir bir çözüme kavuşturdu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, Bu anket sonuçlarına göre ulaşıma yönelik hummalı bir çalışma başlatıldığını ve sorunların yüzde 90 giderildiğini belirtti.

SORUNLAR KAMERALARLA TESPİT EDİLEREK ÇÖZÜLÜYOR

Vatandaştan gelen şikâyetler üzerine yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kıraç, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen göreve başlar başlamaz vatandaşlarımıza anketler yaptırdı. Yapılan anketlerde Erzurum’un birinci sorunu ulaşım olduğunu ve vatandaş bu soruna çözüm bulunmasını istemişlerdi. Bizde bu sorunu çözüme kavuşması için Ulaşım Daire Başkanlığını hemen harekete geçtik. 65 yaş vatandaşlarımız için ücretsiz seyahat etmeleri için ücretsiz kart verdik. Şimdi 65 yaş vatandaşlarımız ücretsiz seyahat ediyorlar. Bunun yanında Özel Halk otobüsler için havuz sistemini hayata geçirdik. Ulaşımın tek elden sevk ve idare edildiği uygulamayla birlikte bütün özel ve halk otobüslerine kamera yerleştirildi. Söz konusu araçlarda sürekli Kardelen Kart’ın kullanılması öngörüldü. Kurum içerisine araç takip merkezi kuruldu. Böylelikle toplu ulaşımdaki en küçük olumsuzluğun tespiti, araçların duraklara belirli saatlerde varıp varmadığı da kontrol altına alınmış oldu. Daha ucuz bir toplu ulaşım için taşıma fiyatlarında düşüş yaşandı. Toplu Ulaşımdaki sıkıntıları gidermek adına kamera takip sistemi uygulamasını başlattık. Özellikle otobüs şoförleri ve vatandaş arasında yaşanan tartışmalar ve bazen şoförlerin duraklarda durmaması gibi yaşanan sorunlara doğrudan müdahale etmek için oluşturulan bu merkezde, aynı anda 8 kişilik bir ekiple her otobüsün kameraları ve yol durumları takip ediliyor. Bu Uydu Takip Merkezi’dir. Burada her aracın her kamerası 8 kişilik ekiple takip edilecek ve yaşanan sıkıntılara doğrudan müdahale yapılabilecek. Ayrıca bilindiği gibi bazen bazı kavşaklarda aşırı yoğunluktan dolayı otobüslerde gecikme yaşanıyor. İşte bu merkezde aynı zamanda trafik durumu da takip edilecek, trafik yoğunluğu olan kavşak üzerindeki hat otobüsleri en yakın yola yönlendirilecek. Bu saatte hiç aksaklıkta yaşanmayacak.  Vatandaşlarımızdan toplu ulaşımdan gelen şikâyetlerin yüzde 90’nı giderdik. Bizim amacımız ulaşımı tek elden yönetmek, vatandaşın mağduriyetini en aza indirmek ve araçların belirlenen saatlerde duraklara ulaşmalarını sağlamaktır.” dedi.

MİNİBÜSLERDE KART UYGULAMASINA GEÇİLECEK.

Minibüslerde Kart uygulamasına en kısa zamanda devreye gireceğini ifade eden Kıraç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Minibüslerde Kart uygulaması yapıldığını söyledi. Kıraç,” Minibüslerde kart uygulaması çalışması var.  Dolmuşların havuz sistemine dâhil edilmesi için hazırlık çalışmalarını yapıyoruz. Minibüslerde Kart uygulaması il önce İstanbul ilinde başladı. Biz orada yapılan çalışmaları yakından takip ediyoruz. En kısa zaman içinde ise Erzurum ilinde de kartlı sistemini hayata geçireceğiz.” diye konuştu

 
Tapu’da işlem hacmi arttı
 
Erzurumspor galibiyete hasret…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öncelik: ‘Yeşil bir Erzurum’
Büyükşehir Belediyesi, “Yeşil bir Erzurum” sloganıyla Çevre Koruma ve ...
Sağlıkta Atatürk Üniversitesi farkı
Atatürk Üniversitesi, Türkiye Radyoloji ve Türk Manyetik Rezonans Dernekleri ...
'Engelsiz Mekânlarla Umutlar Yeşeriyor'
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, ...
 
Veren el, alan eli görmedi
Erzurum Barosu Kadın Hakları Komisyonu kent merkezinde yaşayan Suriyeli ...
Karla mücadelede 2015 rekoru
Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde olduğu gibi ilçelerde de karla ...
Halk Sağlığı’ndan grip bilgilendirmesi
İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından son dönemlerde artan "Gribal Enfeksiyonlara" ...
 
Konaklı’da kayak buluşması
Hafta sonu tatilini fırsat bilen kayak severler Erzurum Konaklı Kayak ...
50 öğrenci köy yolunda mahsur kaldı
Bingöl’de içerisinde 50 öğrencinin bulunduğu iki servis aracı, kardan ...
Karaçoban’da “Aile İçi İletişim” semineri verildi
Toplumda sağlıklı ailelerinin çoğalmasına katkıda bulunmak amacıyla Aile ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri