Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
ETÜ YÜTAM’da tarımsal Ar-Ge gündemi
ETÜ YÜTAM’da tarımsal Ar-Ge gündemi
Öğretmenlerden Bakan Tekin'e teşekkür
Öğretmenlerden Bakan Tekin'e teşekkür
Gazze'de can kaybı 37 bin 765'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 37 bin 765'e yükseldi
Fidan Gazze'yi gündeme taşıdı
Fidan Gazze'yi gündeme taşıdı
Aydın partisinden istifa etti
Aydın partisinden istifa etti
HABERLER>TÜRKİYE
14 Temmuz 2013 Pazar - 01:30

Ne yaptılarsa öldüremediler

Şaşkın Pusu çetesi dinlemeye takıldı. Polis, katliama giden tetikçilere her seferinde gizlice engel oldu. ‘Bu işte bir iş var’ diyen çete, Kalaşnikofla saldırıdan sonuç alamayınca Suriye’den roketatar sipariş etti. Son eylemi de polis baskını önledi.

Ne yaptılarsa öldüremediler

Mardin Kızıltepe Cumhuriyet Savcılığına yapılan bir ihbarın ardından, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı yapan bir şebekeye yönelik başlatılan soruşturmada film senaryolarını aratmayacak olaylar yaşandı. Şebekenin suç faaliyetlerinin delillendirilmesi için yapılan çalışmalar sırasında, Ceylanpınar ilçesinde 2012 yılı Şubat ayında öldürülen Naile Ç.'nin babası aracılar vasıtası ile kendilerini eski özel harekatçı olarak tanıtan şebeke liderleri ile temasa geçti. Şebeke liderleri Doktor kod adlı Hasan G. ve Ali G. isimli örgüt liderlerinden, kızı Naile Ç.'nin öldürülmesi ile ilgili yargılanan Yusuf B. ve Ahmet B.'nin babası ya da kardeşlerinin öldürülmesini istedi. Terör ve Organize suç soruşturmalarına bakan Cumhuriyet Savcısı Ahmet Aslan'ın talimatı ile bir yandan operasyon devam ederken diğer yandan hedefteki aile korumaya alındı. Yapılan çalışmalar sırasında şebeke elemanlarının baba oğlu takibe aldığı ve öldürmek için fırsat kolladığı belirlendi. Hedefteki aileyi izlemeye alan suç örgütü, baba Mehmet Siraç B. ile oğlu Mehmet B.'nin evlerine giriş çıkış saatlerini tespit etmeye çalıştı. Bunun için ailenin komşularından yardım aldı. Aralarında Suriye uyruklu kişilerinde bulunduğu 8 kişi şebekeye bilgi toplamada ve silah temininde yardımcı oldu.
ÖLDÜRMEYLE GİDERKEN YAKALANDILAR
Mardin Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin adım adım izlediği şebekenin ilk denemesi çok geçmeden geldi. Mehmet B.'nin evden ayrıldığı bilgisi alan şebeke harekete geçti. Örgütün yöneticilerinden S.Y. Silah ile birlikte Mehmet B.'nin bulunduğu bölgeye giderken rutin kontrol süsü verilen bir arama ile durduruldu ve yakalandı. S.Y. üzerinde yakalanan silahı Suriyeli birinden aldığını denemek için boş araziye gittiğini söyledi.
UZAKTAN ATEŞ ETTİLER
Ruhsatsız silah ile yakalanan S.Y. Serbest kaldıktan sonra nasıl yakalandığı ile ilgili görüşmeler yapmaya başladı. Yapılan teknik takibe takılan bir konuşmada S.Y. polisin nasıl kendisini yakaladığını anlamayamadığını, birinin ihbar ettiğinden şüphelendiğini söyledi. Suç örgütü, Mehmet B. ve babasına evlerinin dışında suikast yapma girişimlerine devam etti. Ancak yapılan denemeler boşa çıkarıldı. Bunun üzerini plan değiştirildi ve eve ateş edilmesine karar verildi. S.Y. örgüt liderlerinden Ali G.'ye "eve sıkarız, başka nasıl yapalım, çare yok.... Biz dışarda, onun evinin yukarısında bekleriz, gümletiriz." dedi. S.Y.'nin "İçerde, ufak tefek kadın çocuk kalabalık falan, ordan sağ çıkamazsın, kim girerse" denemesi de dinlemeye takıldı. Bu konuşmanın ardından şebeke Mehmet Siraç B.'nin evine ve arabasına kaleşnikof marka tüfekle ateş etti. Bu girişimde mesafe çok uzak olduğu için başarısız oldu.
ÖLDÜRDÜKLERİNİ İDDİA ETTİLER
Girişimleri boşa çıkan şebekenin Naile Ç.'nin babasına, Mehmet B.'yi öldürdüklerini bile söylediği belirlendi. Şebekenin Ahmet Ç.'yi ikna edebilmek için sahte fotoğraf ve görüntü hazırladığı da tespit edildi. Babadan para alan örgüt, polis takibinde olduğunu bilmeden silah aramaya başladı. Örgütün kaçakçılık faaliyetlerini ortaya çıkarmaya çalışan ve suç faaliyetlerini delilendirmek isteyen polis ise aileyi korumaya devam etti.
ROKET ATAR GETİRDİLER
Mesafe çok uzak olunca uzaktan ateş açma girişimi başarısız olan şebeke daha büyük bir silah kullanmaya karar verdi ve Suriye'den roket atar getirmek için çalışmalara başladı. Bunun için Suriye vatandaşı iki kişi ile anlaşıldı. Roket atar 3 bin liraya Türkiye'ye getirildikdi ve şebeke elamanlarından birine teslim edildi. Şebeke elamanları S.Y. ve İ.T. Mehmet Siraç B.'nin evnin çevresinde keşif yaptı. Getirdikleri roket atarı kullanması bilmeyen şebeke, kullanabilecek birini aramaya başladı. Hatta 60 bin lira ödemeyecekleri söyledi. Roket atarın gelmesinin ve kaçakçılık faaliyetlerinin delillendirilmesinin ardından polis operasyon için düğmeye bastı. Aralarında iki şebeke liderinin de bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

 
İşte askerliğin yeni tanımı
 
Mide rahatzılığı olanlara özel iftar ve sahur menüsü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte askerliğin yeni tanımı
TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesi değişti
340 bin işçi aranıyor
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) verilerine göre özel sektörde 340 bin iş için işsiz aranıyor.
Sırada Türkiye var
Sırada Türkiye var!
 
Tehlike büyük; herkes dikkatli olsun!
Yazarımız Ali Kemal Koçak Mısır'da yaşananlardan hareketle ülkemizin içinde ...
Lice'de bir uzman çavuş kaçırıldı
Diyarbakır'da dün yaşanan Lice olaylarının ardından silahlı bir grup, ...
7 ‘süper burun’ iş başında
7 ‘süper burun’ iş başında
 
Milli teknoloji kullanıldı
Türk Hava Kuvvetleri gücünü gösterdi
Ekmek özüne dönüyor
Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Yönetim Kurulu Başkanı Erhan ...
İşte o rapor
Akil İnsan Heyet başkanları, genel sekreterleri ve üyeleri raporların ana maddelerini anlattı.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri