Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kar durdu soğuklar geldi
Kar durdu soğuklar geldi
ETSO Heyeti Ala'yı ziyaret etti
ETSO Heyeti Ala'yı ziyaret etti
MEB 903 sözleşmeli personel alacak
MEB 903 sözleşmeli personel alacak
Oltu araç muayene istasyonuna kavuşuyor
Oltu araç muayene istasyonuna kavuşuyor
Tüp Bebek Merkezi açıldı
Tüp Bebek Merkezi açıldı
HABERLER>EKONOMİ
28 Şubat 2026 Cumartesi - 00:11

Ocak ayı istihdam verileri açıklandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "İşsizlik oranı, 2026 yılı ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre 0,4 puan azalarak yüzde 8,1 seviyesinde gerçekleşti. İstihdam oranı ise yüzde 47,9 oldu" dedi.

Ocak ayı istihdam verileri açıklandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "İşsizlik oranı, 2026 yılı ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre 0,4 puan azalarak yüzde 8,1 seviyesinde gerçekleşti. İstihdam oranı ise yüzde 47,9 oldu" dedi.
Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 2026 yılı ocak ayında işsizlik oranının geçen yılın aynı dönemine göre 0,4 puan gerileyerek yüzde 8,1 olarak kaydedildiğini ifade ederek, aynı dönemde istihdam oranının ise yüzde 47,9 seviyesinde gerçekleştiğini aktardı.
Işıkhan, şu ifadelere yer verdi:
"Orta Vadeli Programımız (OVP) ve çalışma hayatını geliştirmeye yönelik politikalarımızın etkisiyle işsizlik oranı, 33 aydır tekli hanelerde seyrediyor. İşsizlik oranı, 2026 yılı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre 0,4 puan azalarak yüzde 8,1 seviyesinde gerçekleşti. İstihdam oranı ise yüzde 47,9 oldu. İşgücüne katılma oranı yüzde 52,1 olarak gerçekleşti. Kadınlarda işsizlik oranı, bir önceki yılın aynı ayına göre 1 puan azalarak yüzde 11 olarak gerçekleşti. Kayıtlı kadın istihdamının teşvik edilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Genç nüfusta işsizlik oranı ise bir önceki yılın aynı ayına göre 1 puan azalarak yüzde 14,3 oldu. GÜÇ Projemiz başta olmak üzere gençlerimizin çalışma hayatına katılımlarını artırmak ve kariyer planlamalarını sağlamak için yürüttüğümüz programlarımızı etkin bir şekilde uygulamaya devam edeceğiz. İş arayan vatandaşlarımızın, işverenlerimizin ve yatırımcılarımızın her zaman yanındayız."

 
Sosyal paylaşım sitelerinde yeni düzenleme
 
MEB 903 sözleşmeli personel alacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özakalın ve ETSOdan Çiftçi'ye ziyaret
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın ...
Özakalın, "Emek sofrası" iftar programına katıldı
Özakalın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından organize edilen ...
Atık yünler dönüşümle değer kazanıyor
Erzurum'da SoGreen Programı kapsamında desteklenen ve sözleşmesi imzalanan ...
 
Alman Elçi Bredohl’dan ETSO’ya ziyaret
Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği Elçisi Stefan Bredohl, Erzurum ...
ETSO yönetim kurulu toplantısı yapıldı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu, haftalık olağan toplantısını yaptı.
Aşkale Çimento, 2026 yılına lojistik hamlesiyle başladı
Aşkale Çimento lojistik ağını güçlendirmek, operasyonel verimliliği arttırmak ...
 
Konut fiyatları Ocak ayında yüzde 27,7 arttı
Konut fiyat endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 27,7 oranında arttı.
HMB'den enflasyon değerlendirmesi
Hazine ve Maliye Bakanlığı: "Enflasyonun yüksek seyrettiği dönemlerde ...
Kadın emeği ekonomik değere dönüşüyor
SoGreen Programı kapsamında destek almaya hak kazanan "Tortum’un Yeşil ...
 
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Vicdanın Aynasında Üç Gerçek: Darfur, İrade ve Adalet
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Erzurum'un Kredi Hikâyesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri