Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>SAĞLIK & YAŞAM
15 Temmuz 2020 Çarşamba - 16:08

Özgüney Özel Güvenlikçilerin sorunlarını paylaştı

Özgüney, özel güvenlik görevlilerinin çalışma hayatlarında yaşadıkları mağduriyetler nedeniyle aile ve sosyal yaşamlarında bir takım sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını özelliklede görevlendirme ile görev yapanların iki kira ödemek zorunda kaldığını söyledi.

Özgüney Özel Güvenlikçilerin sorunlarını paylaştı

Tüm Güven-Sen Erzurum İl Başkanı Tuba Özgüney, özel güvenlik görevlilerinin çalışma hayatlarında yaşadıkları mağduriyetler nedeniyle aile ve sosyal yaşamlarında bir takım sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını özelliklede görevlendirme ile görev yapanların iki kira ödemek zorunda kaldığını söyledi.

Başta Göç İdareleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki kurumlar olmak üzere çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında olsun gerekse özel sektörde özel güvenlik görevlisi olarak uzun yıllardır çalışan özel güvenlik görevlilerinin mağduriyetleri günden güne artıyor. Bugüne kadar yapılar görüşmelerde sorunların tam olarak çözüme kavuşturamamanın sıkıntısını yaşadıklarını belirten Tüm Güven-Sen Erzurum İl Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Danışmanı Tuba Özgüney, özellikle uzun süreli çalışma sisteminin özel güvenlik personelinin ruhsal sağlığını bozduğunu belirtti. Genel olarak 12 saatlik mesai ile çalışan özel güvenlik personellerinin ailelerine ve sosyal yaşamlarına zaman ayıramaması sonucunda ilerleyen süreçlerde ruhsal sıkıntılara girdiğini bu durumunda aile yaşantısına etki ettiği söyledi.

Özgüney, Genel Başkan Hakan Budak ve sendika yöneticilerinin sık sık Türkiye genelinde görev yapan özel güvenlikçilerin sıkıntılarını tespit etmek ve sendika şube ve temsilciliklerin çalışmalarını yerinde görmek amacıyla gezi düzenlediklerini açıkladı. Bu gezilerde gördükleri en büyük sorunun ise Göç İdareleri Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan özel güvenlik görevlilerinin yaşadıkları problemler olduğunu ifade eden Özgüney, “Yaptığımız bu gezilerde üyelerimizin sıkıntılarını yerinde dinleyip, tespit ederek çözüm yolları arıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız gezilerde gördük ki en büyük sorun Göç İdarelerinde görev yapan özel güvenlikçi arkadaşlarımızın durumları. Bu arkadaşlarımıza pandemi süresince yeterli kişisel korunma sağlanmadığını gördük. Elbisesinden, maskesine, eldivenine kadar bir sıkıntı. Asgari ücretle çalışan bu arkadaşlarımız görevlendirme ile başka illerde görev yapıyorlar. Böyle olunca da pandemi nedeniyle evini ailesini yeni görev yerine götüremeyen veya gittiği ilde ne kadar kaç ay kalacağı net belli olmayan arkadaşlarımız kendilerine bir ev tutuyorlar. Göç İdarelerinde görev yapan arkadaşlarımızın yüzde 80’ine yakını evli. Ailelerini de götüremedikleri için iki ev kirası ödemek zorunda kalıyorlar. Bir asgari ücretle iki kira ödemek zorunda kalan arkadaşlarımız ailelerini nasıl geçindirecekler. Ayrıca görevlendirme ücretlerinin ödenmesinde de sıkıntılar yaşıyorlar. Bu görevlendirmelerin durdurulması ve ödenmesi gereken görevlendirme ücretlerinin bir an önce ödenmesini ve mevcut mağduriyetlerin giderilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Özgüney, özel güvenlikçilerin ve sendika şubeleri ile temsilciliklerin sıkıntılarını yerinde tespit etme gezilerinin bundan sonrada rutin olarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

 
AİÇÜ’de “15 Temmuz Farkındalık Konferansı”
 
15 Temmuz şehidi Oğuzhan Yaşar’a vefa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
15 Temmuz şehitleri duayla anıldı
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında ...
Organları başka hastalara umut oldu
Aksungun: 'Hasta yakınları organlarını bağışladı. Karaciğer, iki böbreği ...
‘15 Temmuz Büyük Türk Milleti’nin yeniden dirilişidir’
Yücelik, Türk Milletinin 15 Temmuz 2016 tarihinde zor bir demokrasi sınavını ...
 
Rize-Erzurum karayolu ulaşıma kapandı
Rize'de etkili olan şiddetli yağışın ardından İkizdere Deresi taşarken, ...
Oral’dan 15 Temmuz mesajı
ETB Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, 15 Temmuz'da ihanet ile zaferin ...
Farklı modellerde maske üretiyorlar
Milli Eğitim Bakanlığı Erzurum Olgunlaşma Enstitüsü bünyesinde çeşitli ...
 
EkoAvrasya’dan Vali Memiş’e nezaket ziyareti
Merkezi Ankara’da bulunan ve Türk dünyasına yönelik yapmış olduğu başarılı ...
Erzurum’da tedavi altına alındılar
Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde doğadan topladıkları mantarları yiyerek ...
Kurum’dan Hacı Cuma açıklaması
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “İnşallah ülkemizde ev sahibi ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri