Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SİYASET
14 Aralık 2019 Cumartesi - 17:22

Palandöken'de toplu açılış töreni

Palandöken Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi işbirliği neticesinde Palandöken ilçesine kazandırılan 39 Milyon TL tutarındaki yatırımlar, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Palandöken de toplu açılış töreni

Hayata geçirdiği hizmet ve yatırımlarla adından söz ettiren Palandöken Belediyesi, Büyükşehir ile yaptığı işbirliği neticesinde, 39 Milyon TL’lik yatırımı, ilçe sakinlerinin hizmetine sundu. Yunusemre Mahallesi Abdulgafur Has Millet Bahçesiyle birlikte hizmete alınan yatırımlar için Palandöken ilçesine bağlı Yunus Emre Mahallesinde toplu açılış töreni düzenlendi. Törene; Vali Vekili, Palandöken Kaymakamı Önder Coşğun, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Bölge İdari Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül katılırken, vatandaşların da ilgisi yoğun oldu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı’nın açılış konuşmasının ardından mikrofona geçen Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, ilçede yürüttükleri çalışmalara kısaca değinerek, birlik ve beraberlik neticesinde elde edilen kazanımlara dikkat çekti. “Palandöken kadar yüce gönüllü, saf ve temiz hemşerilerimize ne yapsak azdır” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Sunar, Palandöken ve Büyükşehir Belediyesi olarak tüm sezon boyunca, ilçe sınırlarında yapmış oldukları yatırımları, bu açılış töreniyle taçlandırdıklarını söyledi. Başkan Sunar, “Gerçekten de tüm yaz boyunca asfalttan kaldırıma, temizlikten park ve bahçelerin imar ve ihdasına, yol yapımından sosyal faaliyetlere, onlarca hizmeti Palandökenlilerin emrine sunduk. Bu kapsamda 20 bin ton asfalt döküp, kaldırımlarımızda binlerce metre bordür, 10 binlerce metrekare döşeme çalışması yaptık. 100’e yakın parkımızda ve ilçemizin muhtelif yerlerinde 3 bin ağaç dikimi, 3 bin 500 çiçek ve gül ekimi yaptık. 20 parkımıza yeni oyun grupları ve fıtness grupları yaptık. İlçemizde bulunan engelli vatandaşlarımızın apartmanlarının girişlerinde rahat bir şekilde ulaşımlarını sağlamak için engelli rampaları, fiziki yapının müsaade etmediği yerlerde de engelli asansörleri yaptık. Yine engelli vatandaşlarımızın, engelli araçlarını park edebilmeleri için apartman bahçelerine garajlar oluşturduk. Kültür merkezlerimizde doğalgaz ateşçiliğinden, geleneksel giysi tasarımına kadar, 47 alanda 3 bin 500 kursiyerimize eğitim imkanı sağladık. Belediyemizde geçmişten bugüne devam eden bu faaliyetimizi sürdürülebilir kalkınma kriterleri kapsamında yeniden organize ettik.” dedi

BAŞKAN SUNAR: ‘GELİŞMİŞ VE REFAH PALANDÖKEN’İ BERABER İNŞA EDECEĞİZ”

Palandökenlilerin hizmetine açılan bu yatırımların, dahası noktasında gece gündüz demeden ekibiyle birlikte çalışma yürüttüklerini sözlerine ekleyen Başkan Sunar, hizmet aşkıyla çıktıkları bu yolculukta desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekilleri, teşkilat mensupları ve meclis üyelerine ve Palandöken halkına teşekkürlerini sundu. Başkan Sunar, “Biraz önce kısaca özetlediğim  çalışmalarımızda her daim yanımızda olan, engin belediyecilik tecrübesiyle bize yol gösteren Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen beye teşekkür ediyorum. Yine temsil kudretlerini palandöken ilçesinden, ağabeyliklerini şahsımdan esirgemeyen Sağlık Bakanımız Recep Akdağ beye, Selami Altınok Bakanımıza, Milletvekillerimiz Zehra Taşkesenlioğlu Ban hanımefendiye, İbrahim Aydemir ağabeyimize, İl Başkanımız Mehmet Emin Öz hocamıza huzurlarınızda minnetlerimizi ifade etmek istiyorum. Değerli arkadaşlar, kıymetli hazirun, çalışmalarımızda her zaman yanımızda olan teşkilatımıza minnettarız. Allah onlardan razı olsun. Teşkilatımız bütün çalışmalarımızda bizi motive ediyor, yalnız bırakmıyorlar. Ama esas teşekkürümüz Palandöken halkına. Hakikaten onlar ilk günden buyana tüm çalışmalarımızı şevkle sahiplenip, bizi bağırlarına bastılar. İnşallah gelişmiş ve refah Palandöken’i onlarla beraber inşa edeceğiz.” Diyerek sözlerini tamamladı.

“HİZMETLERİ AÇMAYA YETİŞMEKTE ZORLANIYORUZ”

Başkan Sunar’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz de, yerel yönetimlerin yapmış oldukları hizmetlerle gurur duyduklarını dile getirerek, şunları şöyledi:

“Kıymetli misafirler, biliyorsunuz bu hizmetleri biz artık yapa yapa alıştık. Büyükşehir belediye başkanımızın ve diğer başkanlarımızın yaptığı hizmetleri adeta açmaya yetişmekte zorlanıyoruz. Bunlar fevkalade önemli işler. Türkiye’de 2 büyük damar bir araya geldi ve çok güzel işler yapıyor.
Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi. Bunlar Türkiye’nin özü olan partiler. Bu iki partinin biraya gelmesi dış güçleri, yabancıları korkuttu. Çünkü bu güç ilk defa bu kadar birbirine kenetlendi. Ve bu sayede de Suriye’de kurulmak istenen terör devleti engellendi. Akdeniz’i kendi gölü haline getirmek isteyen Rumlar ve Yunanlar, Libya ile yapılan anlaşmayla durduruldu. Akdeniz artık onların istediği gibi cirit atacakları bir göl haline gelmeden uzaklaştı. Kıymetli arkadaşlar bu birliktelikle ülkemiz her alanda gücüne güç katıyor. İşte geçenlerde Akıncı diye bir insansız hava aracı denendi. Bu o kadar önemli bir devrim ki Türk havacılık tarihinde, bundan sonra bizim askerlerimiz çok daha güçlü, bizim insanımız daha korunaklı olacak. Tıpkı bir f 16 gibi çevik, 6 bin metreden her türlü ayrıntıyı görebilen teknoloji. Artık hava kuvvetlerimiz İsrail’in Heronlarına teslim değil. Artık yerli, milli bir silah sanayimiz, savaş sanayimiz var. Şu anki Cumhur İttifakının gücü ile yolumuza ilerlemeye devam ediyoruz. Ben bugüne kadar halkımızın bize verdiği büyük destekten dolayı hepsine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Bu güzel hizmetlere el veren Büyükşehir Belediyemizin, Palandöken Belediyemizin bütün personelini kutluyorum. Başkanlarımıza teşekkür ediyor, saygı sunuyorum.”

BAŞKAN SEKMEN: HAYIRLI OLSUN

Programın son bölümünde kürsüye çıkan ve Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları yatırımları sıralayan Başkan Sekmen ise, ilçeye kazandırılan yatırımlarda Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar ve ekibinin gayret ve özverisine dikkat çekti. Başkan Sekmen, “Burada yapılan hizmetlerin kurdelasını hep beraber kesiyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Kıymetli kardeşlerim bütün gayretimiz şehrimizi güzelleştirmek, Şehrimizi geliştirmek. Gerek alt yapısını gerek üst yapısını, gerek kentsel dönüşümünü ve gerekse diğer ihtiyaçlarını en güzel şekilde karşılayarak şehir insanımıza hizmetlerini arzu edilen noktaya taşıma gayretindeyiz. Bir yandan Palandöken İlçe Belediyemiz, bir yandan büyükşehir belediyemiz, hep beraber bu hizmetleri devam ettiriyor. Bunun için kıymetli kardeşlerim, daha çok hizmet yapacağız. Bu hizmetlerle sınırlı kalmayacak devamını getireceğiz. Ben cumhur ittifakı olarak gerek Ak Parti gerekse Milliyetçi Hareket Partili arkadaşlarımızın gayreti ile şehrimizi yenileyeceğiz ve insanımızı arzu ettiği hizmetlere kavuşturacağız.” dedi

BÜYÜK PROJELER

Bu minvalde Büyükşehir Belediyesinin büyük projelerini sıralayan Başkan Sekmen “35 Gölet yaptık Her ilçemize bir hayvan pazarı ve mezbahana yatırımı yaptık. Bir iki ilçemiz kaldı onları da tamamlayacağız. Yine Hurdacılar sitesi oluşturduk. Tır garajı yaptık. Kentsel dönüşüm hizmetlerimiz devam ediyor, devam edecek. Sadece Palandöken ilçemizde 7 bin 500 konut hizmete girdi ve devam edecek. Yine arıtma tesisimiz, fuar merkezimiz, Bilgi evleri, millet bahçeleri, Tekstil fabrikaları ve inşallah en büyük tesisimiz canlı hayvan pazarı bitti. Pazarımıza artık yavaş yavaş elemanlarımızı yerleştiriyoruz ve hizmete açma aşamasındayız. Ben emeği geçen kardeşlerime teşekkür ediyorum. Kıymetli arkadaşlar bundan sonra su deposunun bulunduğu yere bir bilgi evi yapacağız ve bu sene başlayacağız. Yanında bin metrekarelik bir cami inşa edilecek. Bu noktaya bir de büyük bir park yapacağız. Yan tarafında şöyle 2-3 kilometre uzunluğunda, içinde su akan bir park olacak. İtfaiye binasının olduğu yere bir otopark ve üzerine cami yapacağız. Palandöken ilçemize Oteller yapılacak. Önümüzdeki yıl 2 otelin inşaatını Palandöken’de özel sektör eliyle yapılacak. Tüm bu yatırımlar İlçe başkanlarımızla birlikte şehrimize ve ilçelerimize kazandırılacak.” diyerek konuşmasını tamamladı

 

 
Güneş Vakfı’nda, “İstatiksel Düşünme" gündemi
 
DOSİAD Ekim Bülteni yayımlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken Ülkü Ocaklarında görev değişimi
Erzurum Ülkü Ocakları Palandöken İlçe Başkanlığına Şahin Çelik getirildi.
Kasım ayının siyaset en'leri açıklandı
Kasım ayında en çok Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyareti konuşuldu.
Milletvekili Ban, ekonomiyi değerlendirdi
AK Parti MKYK Üyesi ve Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban, ...
 
Başkan Sunar Palandöken Gündemini Değerlendirdi
Palandöken İlçe Belediye Başkanı Muhammet Sunar, düzenlediği basın toplantısında ...
Aydın: “Bizi biz yapan tarihimizdir.”
Vazgeçilmez kültürel değerlerin en önemlilerini “Dil, tarih ve kahraman ...
Karataş’tan CHP İl Başkanı Oğuz’a tepki
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, CHP İl Başkanı Bülent Bülent Oğuz’un ...
 
Sekmen Erzurum’un nabzını tuttu
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yoğun Erzurum gündeminden arta ...
Kandemir: ‘Sekmen’in bizde çok emeği var’
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, “Teşkilat ...
Tokyürek: ‘Gönülleri fethedeceğiz’
Ülkü Ocakları Erzurum İl Başkanı Abdülkadir Gökçan, Üniversitelerden Sorumlu ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri