Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
MHP'nin Siyaset ve Liderlik Okulu'nda 20. dönem
MHP'nin Siyaset ve Liderlik Okulu'nda 20. dönem
Dal: 'Bizim için ahde vefa önemli'
Dal: 'Bizim için ahde vefa önemli'
ASHB’den yeni bir ilk
ASHB’den yeni bir ilk
Erdoğan: ‘TDT’yi güçlendirmeyi sürdüreceğiz’
Erdoğan: ‘TDT’yi güçlendirmeyi sürdüreceğiz’
Hacımüftüoğlu ATAUNİ'nin önceliklerini paylaştı
Hacımüftüoğlu ATAUNİ'nin önceliklerini paylaştı
HABERLER>ARAŞTIRMA
27 Mart 2013 Çarşamba - 07:39

Proje Şöleni başladı

44. Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması Sergisi Erzurum’da açıldı.

Proje Şöleni başladı

44. Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması Sergisi Erzurum’da açıldı. Atatürk Üniversitesi Ata Tekno Kent salonunda düzenlenen serginin açılışını Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk yaptı. Sergide Erzurum, Ardahan, Artvin, Bayburt, Erzincan, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Rize ve Trabzon’dan toplam 112 proje sergilendi. Sergide yer alan projeler arasında Rize Özel Kopuzlar Şahika Lisesi öğrencileri Ahmet Baykara Semiz ve Abdülmecid Karadaş, bilgisayar ve video oyunlarının gençler üzerindeki etkilerine dikkat çektiler.
Bilgisayarın çağımızın vazgeçilmezleri arasına girdiğinden bu zamana kadar çeşitli kolaylıklarla beraber problemleri de beraberinde getirdiğini belirten öğrenciler, “Bilgisayar oyunlarına, diğer yaşamsal etkinliklerde olduğu gibi, belirli bir süreyi aşacak ilgiyi gösterilirse insanlar için problem oluşturmaya başlayacaktır. Bilgisayar oyunları için gün içerisinde ayrılacak zamanın dikkatlice ayarlanması gerekmektedir.
Bilgisayar oyunlarının insanlar için ve özellikle çocuk ve gençler için taşıdığı en büyük risk, bu oyunların şiddet içerikli olmasıdır. Şiddet içerikli oyunlar, çocuklarda saldırgan karakter özelliklerine ve saldırgan davranışlara neden olabilmektedir. Zamanlarının çoğunluğunu şiddet içerikli oyun oynayarak geçiren öğrencilerin, diğer öğrencilere göre daha saldırgan olduklarını; otorite figürleri ve diğer öğrencilerle daha fazla tartışma eğilimi gösterdikleri, yapılan çeşitli araştırmalarla ortaya konulmuştur. Çocuk yaşlarda kendini gösteren bu olumsuz kişilik özellikleri, ilerleyen zaman dilimlerinde, çocukların ve ailelerinin büyük problemler yaşamasına neden olabilecektir. Şiddet içerikli bilgisayar oyunlarında, oyuncu şiddet uygulayarak engelleri aşıyor" dediler.
TÜBİTAK 44. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMA SERGİSİ VAN’DA YAPILDI
-Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 44. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Van Bölge Sergisi törenle yapıldı.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Cengiz Andiç Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda yapılan serginin açılışına Van Valisi Münir Karaloğlu, TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Cemil Tunç, YYÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Kenan Demireli, İl Emniyet Müdürü Ümüt Yurdakul, YYÜ öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Serginin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından aralarında Van’ın da bulunduğu Siirt, Muş, Bitlis, Hakkari, Ağrı, Batman ve Şırnak’tan gelen öğrencilerin yaptıkları birbirinden ilginç projeler göz doldurdu. Stantları tek tek gezen protokol üyeleri, öğrencilerin yaptıkları projeler hakkında bilgi edindi. Stantların gezilmesinin ardından bir açıklama yapan Vali Karaloğlu, bu yılki sergide geçen senelere oranla daha fazla sosyal projelerin yer aldığını ve bunun mutluluk verici olduğunu belirtti. Bu yılki projelerde öğrencilerin özellikle bölgenin sorunlarına eğildiğini söyleyen Karaloğlu, “Namus algısını çalışmışlar, kadın-erkek ilişkisini çalışmışlar, kız çocuklarının okula gönderilmemesini çalışmışlar. Bu konular gerçekten bölgenin sorunlarından. Bunlar üzerinde ortaöğretim düzeyinde çocuklarımızın ilgi duymasının, araştırma yapmasını ve onu bir projeye dönüştürmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Artık ezberci, hazırcı bir eğitim metodundan; araştırmacı ve üretici bir eğitim modeline mutlak surette dönmemiz lazım, dönüyoruz da zaten. Milli eğitim müfredatları son yıllardaki değişiklikleri, Fatih Projesi’yle, akıllı tahtalar, tablet bilgisayarlar buna yönelik çalışmalardır. İnşallah geleceğimiz bugünümüzden daha da iyi olacak. Çocuklarımıza hazır bilgi vermenin yerine, bilgiye ulaşmanın yollarını öğretip, onları araştırmaya yönlendirmemiz lazım. Ben bu nedenle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Eğitimden sağlığa, giyimden yaşama birçok alanda projelerin sergilendiği yarışmada, öğrencilerin iki yıldır ilde meydana gelen deprem ve korunma yolları ile ilgili yaptıkları projeler ise dikkatleri çekti.
Üç gün boyunca açık olacak olan serginin ödül töreninin ise 29 Mart Cuma günü yapılacağı belirtildi.
TÜBİTAK BİLİM ŞENLİĞİ BAŞLADI
TÜBİTAK’ın organize ettiği Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge Yarışması’na katılan projeler Malatya’da sergileniyor. TÜBİTAK Bilim Şenliği adı altında yürütülen bölge proje yarışmasına Malatya, Adıyaman, Elazığ, Bingöl, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Tunceli’den ortaöğretim öğrencilerinin yapmış olduğu toplam 72 proje sergileniyor.
İnönü Üniversitesi’nin ev sahipliğini yaptığı TÜBİTAK Bilim Şenliği’nde sergilenmeye hak kazanan 72 adet proje, Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sergilenmeye başlandı.
TÜBİTAK Malatya Bölge Koordinatörü Prof. Dr. İlhan İçen, “Bölgemizde geçen yıl yaklaşık 300 proje vardı. Bu yıl 405 proje başvurusu yapıldı. Bunlardan sadece 72 tanesini sergiye davet ettik. Bu projelerden de 11 tanesi sadece Ankara’daki final sergisine gidecek. İlginç projeler var. Bütün Malatyalıları bu sergiye davet ediyorum. Çocuklarını alıp gelerek, bu sergiyi görsünler. TÜBİTAK bu yıl yarışmanın 44’üncüsünü yapıyor. 1968 yılından beri yapılan Türkiye’ni en itibarlı proje yarışmasıdır. TÜBİTAK bugün uzaya uydu gönderiyorsa, helikopter yapımına destek veriyorsa, uçaklar için yazılım programları yapıyorsa, eminim küçük görünün, fakat dünya çapında ses getiren projelerin çok anlam ifade edeceğini düşünüyorum. Proje yarışması 1968 yılında 400 proje ile başlamış ve şuanda Türkiye çapında 7 bin proje sayısına ulaşmış durumda. Burada Malatya ile birlikte Adıyaman, Elazığ, Bingöl, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Tunceli’deki ortaöğretim okullarındaki öğrencilerin projeleri yer alıyor. Geçen sene proje sayısı 5 bin iken, bu yıl 7 bine çıkmış. Dolayısıyla Türkiye bir trend yakaladı. İnşallah daha güzel şeyler olur. Türkiye’de artık beyin gücü tersine başladı. Yaklaşık 400 tane bilim insanı bu sene TÜBİTAK’a başvurarak Türkiye’de çalışmak istemişler ve bunlardan sadece 40 tanesi kabul edilmiş” dedi.
Açılışa katılan İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir, TÜBİTAK Malatya Bölge Koordinatörü Prof. Dr. İlhan İçen, Milli Eğitim Müdürü Mehmet bulut, birlikte stantları gezerek, öğrencilerin yaptığı projeler hakkında bilgi aldılar.
TÜBİTAK Bilim Şenliği 29 Mart Cuma günü yapılacak olan ödül töreni ile sona erecek. Bilim şenliğine Malatya il merkezindeki çok sayıda okulun gruplar halinde sergiyi gezeceği belirtildi.

 
Gençlik Merkezinden tarih gösterisi
 
Yakutiye'den buraya kadar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Teklif çağrısı sonuçları açıklandı
KUDAKA 2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı sonuçları açıklandı.
Ankara Erzurum Günlerine destek
KUDAKA Mart Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, Yönetim Kurulu Başkanı Bayburt ...
Tengri Dağlarından Erzurum'a
İhsan KUMRU Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin (SSCB) 1990’da ...
 
'Hocama doğmayan güneşi neyleyeyim'
İbrahim Hakkı Hazretleri'nin 'Hocamın başucuna doğmayan güneşi neyleyim' ...
Sürmeli ermeni vahşetini anlattı
Ardahan Üniversitesi Tarih Bölümü tarafından “1915 Olayları” ile ilgili bir seminer düzenlendi.
Durgunluk dönemi bitti
Erzurum’da geçen yıl yaşanan şirketleşme durgunluğu 2013 yılının iki ayında ...
 
Yolumuz açık...
Erzurum bölünmüş yol uzunluğu bakımından Türkiye iller sıralamasında 4’üncü ...
Küçükuğurlu Erzurum kışlalarını anlattı
Güneş Vakfı, Geleneksel Cuma Konferanslarına bu hafta Erzurum Teknik Üniversitesi(ETÜ) ...
Terzioğlu gündemi değerlendirdi
Erzurum Baro Başkanı Avukat Faruk Terzioğlu, TBMM’den çıkacak olan ‘Dördüncü ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri