Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>BÖLGE
27 Nisan 2023 Perşembe - 12:53

‘Rabbim bir daha böyle felaketler yaşatmasın’

Memiş, "Sadece Hatay'a 7 bin tır malzeme geldi ve bütün yardımları biz dağıttık. Unvanlarımızı bir kenara bıraktık ve vatandaşın emrine girdik, sırtımızda koli taşıdık. Bütün ekibimizle kapı kapı dolaşıp gönderdiğiniz bütün yardımları afetzede kardeşlerimize ulaştırdık.' dedi

‘Rabbim bir daha böyle felaketler yaşatmasın’

Erzurum Valisi Okay Memiş, depremler sonrası bölgeye pişirdikleri 1 tır dolusu köy ekmeğini gönderen Karayazılı kadınlara teşekkür ederek, "Tandır ekmeği göndermenizi çok değerli bulduk. Allah hepinizden razı olsun. Bu yüzden bugün sizleri görmek için ilçemize geldik. Bu aziz millet en zor zamanda kenetlenmeyi çok iyi biliyor. Allah hepsinden razı olsun. Rabbim bir daha böyle felaketler yaşatmasın" dedi.
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye tek yürek halinde bölge insanının yanında oldu. Erzurum'un Karayazı ilçesinde de kadınlar köy fırınında pişirdikleri 1 tır dolusu ekmeği bölgeye gönderdi. Hatay'da 70 gün boyunca koordinatör vali olarak görev yapan Erzurum Valisi Okay Memiş, şehre döner dönmez bu örnek davranışa imza atan kadınlarla bir araya geldi.

"Yaptığınız yardım bizim için çok değerliydi"
İlçe Halk Eğitim Merkezi’nde kadınlarla buluşan Vali Memiş, "Biz, büyük bir milletiz. En kötü günde kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmadan en güzel şekilde gösteriyoruz" dedi.
Deprem bölgesinde zor bir sürecin yaşandığını aktaran Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Deprem bölgesinden yeni geldim. Karayazı'dan, Erzurum'un bütün ilçelerinden, köylerinden deprem bölgesine çok fazla yardım yağdı. Fakat siz değerli hanımefendilerin Karayazı'dan bir tır tandır ekmeği pişirip gönderdiğinize şahit oldum. Ekmekleriniz tüm depremzede kardeşlerimize ulaştı. Gerçekten yaptığınız yardım bizim için çok değerliydi. Yüzyılın afetini yaşadık. Size şöyle söyleyeyim; 2 buçuk aydır o bölgedeyim. Çok zor bir süreç yaşandı, taş üzerinde taş kalmamış. Binalar oturulacak gibi değil ama Erzurum'dan belediyeler, itfaiye, jandarmamız, polisimiz, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, korucularımız ve diğer kamu kurumlarımızın oluşturduğu ekiplerle enkaza müdahale ettik ve 560 kişiyi enkazdan sağ olarak kurtardık. Devletimiz depremin olduğu günden itibaren orada gece gündüz demeden 24 saat vatandaşımızın yanında oldu."

"Sırtımızda koli taşıdık"
Lojistikten sorumlu vali olarak Hatay'da görev yaptığı süre içerisinde makam ve mevkiyi bir kenara bıraktıklarını dile getiren Memiş, "Sadece Hatay'a 7 bin tır malzeme geldi ve bütün yardımları biz dağıttık. Unvanlarımızı bir kenara bıraktık ve vatandaşın emrine girdik, sırtımızda koli taşıdık. Bütün ekibimizle kapı kapı dolaşıp gönderdiğiniz bütün yardımları afetzede kardeşlerimize ulaştırdık. Allah milletimize, devletimize zeval vermesin. Herkes imkanı kadar yardımda bulundu. Tandır ekmeği göndermenizi çok değerli bulduk. Allah hepinizden razı olsun. Bu yüzden bugün sizleri görmek için ilçemize geldik. Bu aziz millet en zor zamanda kenetlenmeyi çok iyi biliyor. Allah hepsinden razı olsun. Rabbim bir daha böyle felaketler yaşatmasın" şeklinde konuştu.
Karayazı’da ayrıca kurum müdürleri ile Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda bir toplantı gerçekleştiren Memiş, ilçe jandarma ve emniyetinin yanı sıra okul ziyareti de gerçekleştirdi. Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Deniz Demir’in işletmesini gezen Vali Memiş, esnafla da bir araya geldi. Memiş’e ilçe ziyaretinde İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek, İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer, İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Faruk Çelik, İl Müftüsü Rüstem Can, YİKOB Müdürü Yılmaz Aktaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ve İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir eşlik etti.

 
MEM’le Erzurum Baro’su arasında iş birliği protokolü
 
Erbakan YHT yatırımını değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sekmen’den Hınıs istişaresi
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, güney ilçelerine yönelik gezilerini ...
Alaca Şehitleri dualarla anıldı
Ermeni zulmü ile şehadete erenlerin Erzurum’daki ebedi istirahatgâhı olan ...
Uzundereli çiftçiden örnek yatırım
Uzundere ilçesinde yaşayan Mustafa Aydoğmuş tek başına çalışarak bin 500 adet fidan üretip satıyor.
 
Oltu'da Milli coşku
Oltu ilçesinde Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ...
Vali Toraman, depremzedelerle bir araya geldi
Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, KYK yurtlarında misafir edilen depremzede ...
Yaşar’dan Ramazan Bayramı mesajı
Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı ...
 
Aziziye Belediyesi işçilerine çifte bayram
2023 yılına işçileri için yaptığı rekor maaş zammıyla giren Aziziye Belediyesi, ...
Aşkale'de yağışlar ahırın çökmesine neden oldu
Aşkale ilçesi Yeniköy Mahallesi'nde aşırı yağışlar nedeniyle ahır çöktü. ...
Kaymakam Bakkal, şehit ve gazi yakınlarını ağırladı
Oltu Kaymakamı Cevdet Bakkal, şehit ve gazi aileleriyle iftar programında bir araya geldi.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri