Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>GUNDEM
14 Nisan 2023 Cuma - 15:55

Ramazan ayının son cuma namazı kılındı

Ramazan ayının son cuma namazını kılmak isteyen vatandaşlar camide yoğunluk oluşturdu.

Ramazan ayının son cuma namazı kılındı

Ramazan ayının son cuma namazını kılmak isteyen vatandaşlar camide yoğunluk oluşturdu.
Ramazan ayının son cuma namazını kılmak isteyen vatandaşlar, camilere akın etti. Camilerde yoğunluk oluşturan vatandaşlar, son cuma namazını kılarak dualar etti. Camileri dolduran Müslümanlar, Ramazan ayının son cuma namazı için birlikte saf tutarken, camilerin dolması nedeniyle bazı kişiler ise ibadetlerini avlularda yerine getirdi. Namaz kılmak için camilere gelen vatandaş bir yandan Ramazan'a veda edecek olmanın hüznünü yaşarken diğer yandan da bereketli Kadir gecesi hakkındaki hutbeyi dinledi.
“Kadir Gecesi, bir ömre bedel gece”
Namaz öncesi minbere çıkan imam, Kadir Gecesi hakkında cemaati bilgilendirdi. Ramazan ayının son Cuma hutbesinin konu başlığı, " Kadir Gecesi, bir ömre bedel gece" olarak belirlendi.
14 Nisan 2023 Cuma hutbesi konusu:
“Ramazan-ı şerifin son günlerindeyiz. Bayramın esenliğine ulaşmaya sayılı günler kaldı. Bu günler, cehennem azabından kurtuluş günleridir. Bu günler, dünyevi meşgalelerden sıyrılıp bütün vaktimizi ibadet ve taate ayırdığımız itikâf günleridir. Bu günler, ihtiyaç sahiplerini bayram sevincine ortak eden sadaka-i fıtır günleridir. Bu günler, Rabbimizin bin aydan daha hayırlı kıldığı Kadir gecesini içinde barındıran fırsat günleridir.
Aziz müminler!
Önümüzdeki pazartesiyi salıya bağlayan gece, Kadir Gecesini idrak edeceğiz inşallah. Kadir Gecesi, Cenâb-ı Hakk’ın ‘Oku!’ emriyle başlayan ilahi fermanının insanlıkla buluştuğu vuslat gecesidir. Cehaletin karanlığıyla daralan gönüllerin İslam’ın nuruyla aydınlandığı rahmet gecesidir. Mağfiret kapılarının ardına kadar açılıp günahların affedildiği arınma gecesidir. Yüce Rabbimiz, Kadir suresinde bu gecenin kıymetini bizlere şöyle haber vermektedir: ‘Biz Kur’an’ı, Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Cebrâil o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.”
Kıymetli Müslümanlar!
Ramazan’ı on bir ayın sultanı, Kadir Gecesini bir ömre bedel kılan, Kur’an-ı Kerim’dir. O Kur’an ki; Rabbimizin kullarına en büyük nimeti ve rahmetidir. Sözlerin en doğrusu ve en güzelidir. Müminlere şifadır, hakkın ve hakikatin kaynağıdır. O Kur’an ki; ilim ve irfanı, edep ve hayâyı, helal ve haramı, adalet ve merhameti öğreten bir hidayet rehberidir. Ruhlara huzur veren, yeryüzünü yaşanılır kılan Rabbânî bir nurdur. İnsana, kendini, Rabbini, kâinatı ve varoluşun gayesini hatırlatan son ilahi mesajdır.
Değerli Müminler!
Allah Resûlü (s.a.s) bir hadis-i şerifte şöyle buyuruyor: “İnanarak ve sevabını Allah’tan umarak Kadir gecesini ihya edenin geçmiş günahları affedilir.” Öyleyse bu geceyi kendimize milat kılalım. Bu geceyi anlamlı kılan Kur’an-ı Kerim’in rahmet yüklü mesajlarını gönlümüze, zihnimize ve hayatımıza aktaralım. Sevgili Peygamberimiz (s.a.s)’in Hz. Âişe annemize öğrettiği, “Allah’ım! Sen affedicisin, ikram sahibisin, affetmeyi seversin, beni de affet.” duasıyla Rabbimizin engin rahmetine sığınalım. Günahlarımıza tövbe edelim, bağışlanmamız için istiğfarda bulunalım. İşte o zaman, bölük bölük inen meleklerin varlığıyla sıkıntılarımız hafifleyecek, inşiraha erecek gönüllerimiz ve sekinet bulacak ruhlarımız.
Aziz Müslümanlar!
Ramazanın bu son günlerinde eda etmemiz gereken ibadetlerden biri de sadaka-i fıtırdır. Toplumumuzda fitre olarak bilinen fıtır sadakası, Ramazana kavuşmanın, bayrama erişmenin şükrüdür. Fıtır sadakası, dayanışma ve paylaşma bilincinin toplumun tamamına yayılmasına vesiledir. O halde, fitrelerimizi ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırmanın gayretinde olalım. Rabbimizin bizlere emaneti olan yetim ve öksüzleri unutmayalım. Onların da neşe içinde bayrama kavuşmalarına katkı sunalım. Unutmayalım ki, hayır ve hasenat olarak ne harcarsak, Allah onun yerine daha iyisini verecektir.
Bu vesileyle Kadir gecemizi tebrik ediyor, birlik ve beraberlik, sıhhat ve afiyet, huzur ve mutluluk içinde, bağışlanmamış tek bir günahı bırakmaksızın bizleri bayram sabahına ulaştırmasını Cenâb-ı Hak’tan niyaz ediyorum.”

 
Uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
 
Tarım-ÜFE açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aile Desteklerinde rekor düzey
Yanık, Türkiye Aile Destek Programı 2023 Mart ayı ödemelerinin başladığını ...
'Filistin'i Türkiye'den ayrı düşünemeyiz'
İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskın, Ankara'da İsrail ...
‘Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğiz’
TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya ve Filistin ...
 
Bozkurt dualarla uğurlandı
Şenkaya İlçesi Yelkıran Mahallesi eski muhtarı aynı zamanda gönüllü koy ...
Erbaş: ‘Allah hainlere fırsat vermesin’
Erbaş, İstanbul’da şehit yakınları ve gazilerle buluştuğu iftar programında ...
‘Mescid-i Aksa, Müslümanların harim-i ismetidir’
Erbaş, “Ey zalim, bu azgınlıktan vazgeç. Sırtını dayadığın güç odaklarına ...
 
MHP 28. Dönem Milletvekili Adayları açıklandı
MHP Erzurum aday listesi; 1 Kamil Aydın, 2 Muhammet Hanifi Macit, 3 Ömer ...
Yanık ve Güzel Ailesi yasta
ERVAK Başkanı Erdal Güzel’in kayınvalidesi hayatını kaybetti.
Göğebakan'dan Avukatlar Günü mesajı
Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan, kanun hâkimiyetinin ve hukukun üstünlüğünün ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri