Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
ASHB’den bir ilk
ASHB’den bir ilk
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
HABERLER>SİYASET
18 Mart 2021 Perşembe - 10:17

‘Şehitlerimiz aziz milletimizin şeref payesi’

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Bingöl Şehitliği’nin açılışında yaptığı konuşmada, “Vatanımız için toprağa düşen şehitlerimiz aziz milletimizin şeref payeleridir” dedi.

‘Şehitlerimiz aziz milletimizin şeref payesi’

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Bingöl Şehitliği’nin açılışında yaptığı konuşmada, “Vatanımız için toprağa düşen şehitlerimiz aziz milletimizin şeref payeleridir” dedi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından Bingöl’de yaptırılan Bingöl Şehitliği’nin açılışına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, Vali Kadir Ekinci, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve AK Parti İl Başkanı Haşim Sağlar da katıldı. Tören konuşmasında şehitlik mertebesinin önemini anlatan Başkan Sekmen, “Kutsal bildiğimiz değerleri korumak için savaşırken şehit olmak bir Müslüman için en büyük mertebedir. Rabbimizin, ‘Allah yolunda öldürülenleri sakın ölü sanmayın. Bilakis onlar Rableri katında diridirler’ ayeti kerimesi, şehitlik mertebesinin önemini bizlere anlatmaktadır” dedi. “Fahri Kâinat Efendimiz Hz. Muhammed, şehitlik mertebesinin yüceliğine işaret eden bir Hadis-i Şerifinde ‘Nefsim kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki, Allah yolunda savaşıp öldürülmeyi, sonra diriltilip yine öldürülmeyi, sonra diriltilip yine öldürülmeyi ne kadar çok isterdim’ diyerek şehitlik mertebesinin önemini ifade etmiştir” diyen Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün sahip olduğumuz ay-yıldızlı bayrağımızın gölgesi altında hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşadığımız bu yurt, üzerinde özgürce gezindiğimiz bu topraklar, yüz binlerce şehidin kanlarıyla vatanlaştırılmıştır. İşte bu şiarla hareket eden bizler şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmaya, milli ve manevi değerlerimizi yarınlarımıza aktarmaya devam ediyoruz.”
“ÇANAKKALE RUHUNU DAİMA CANLI TUTMALIYIZ”
Başkan Mehmet Sekmen, Çanakkale ruhunun hafızalarda daima canlı tutulması gerektiğini bildirdi. Sekmen, şunları kaydetti: “Bugün burada çok anlamlı bir günde sizlerle birlikteyiz. Malumunuz hem Çanakkale Zaferi’mizin yıldönümünde hem de Şehitlerimizi Anma Günü’nde kahramanlarımızın aziz hatıralarını yad ediyoruz. Bizleri böylesine ulvi bir amaç etrafında toplayan Yüce Allah’a hamd olsun. Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Bingöl Şehitliği’miz; Şehitlik Cami, anıt duvar, abdesthaneler, engelli vatandaşlarımız için özel üniteler ve dinlenme alanlarından oluşuyor. Bu güzel eserin oluşmasında emeği geçen mesai arkadaşlarımı tebrik ediyorum, her birini tek tek kutluyorum. Bilindiği gibi mart ayı tıpkı ağustos gibi nice zaferlerin kazanıldığı bir aydır. Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde hatırlamamız ve zaferden çıkarmamız gereken dersler de vardır. Çanakkale destanı yazılırken doğusundan batısına eli silah tutan vatan evlatları görev almıştır. Ve bilmekteyiz ki, geçmişten ibret alarak Çanakkale ruhunu canlı tuttuğumuz müddetçe ulaşamayacağımız hedef, başaramayacağımız iş, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir problem olmayacaktır
Çanakkale Savaşları’nın yıl dönümünde bizlere düşen en büyük görev, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, birlik ve beraberliğimizi daima korumak, Devletimiz ve milletimizin bekası için sürekli çalışmaktır.” Konuşmaların ardından Bingöl Şehitliği’nin açılışı gerçekleştirildi.

 
Aydemir: ‘Çanakkale ruhu daim kıyamdadır’
 
Yaşar’dan Çanakkale Şehitlerini Anma Günü mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karataş'tan Çanakkale Zaferi mesajı
MHP Erzurum il Başkanı Karataş, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. yıldönümü ...
Aydemir: ‘Mazlumlara rahmet, katillere lanet’
AK Parti grup Yönetim Kurulu üyesi Milletvekili Aydemir, 33 sene önce ...
Milletvekili Aydemir, AK yaklaşımı paylaştı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, siyasete gençlik kollarından başladığını ...
 
Bahçeli’den sert tepki
Bahçeli, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun Öğrenci Andı’nın kaldırılması ...
Aydemir: ‘Minnettarlığımız sonsuzdur’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Hekimlerimiz, sağlık çalışanlarımızla ...
Aydemir: ‘Narman Milli Tefekkür adresi’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM çalışmaları kapsamında ...
 
Aydemir, ‘Bizim siyasetimiz eser odaklıdır’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM’de düzenlediği basın ...
Milletvekili Aydemir: ‘Erzurum Destanlar şehridir’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Erzurum, destanlar kentidir. ...
Milli Şaire vefa, Milli Marşa sadakat
TBMM Başkanı Şentop, TBMM Şeref Holü’nde düzenlenen "100. Yılında İstiklal ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri