Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Şimşek’ten OVP açıklaması
Şimşek’ten OVP açıklaması
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
HABERLER>EKONOMİ
4 Şubat 2020 Salı - 02:05

Sekmen ekonomide bilimsel yaklaşımı değerlendirdi

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, üniversite bünyesinde hizmet veren çeşitli birimleri ziyaret etti.

Sekmen ekonomide bilimsel yaklaşımı değerlendirdi

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, üniversite bünyesinde hizmet veren çeşitli birimleri ziyaret etti.

Yeni Nesil Üniversite vizyonu çerçevesinde yol haritasını belirleyen ve bu doğrultuda birçok projeyi hayata geçiren Atatürk Üniversitesinde dönüşüm tüm hızıyla devam ediyor. Bu dönüşüm kapsamında yapılan çalışmaları yerinde incelemek ve detaylı bilgi almak üzere Atatürk Üniversitesini ziyaret eden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e Rektör Çomaklı eşlik etti.

Rektör Çomaklı; Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği laboratuvarları, Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezine (GHUAM) bağlı süt ve ekmek fabrikası ile koyunculuk ve sığır merkezlerini ziyaret eden Başkan Sekmen’e, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

SEKMEN: “VERİMLİLİK AÇISINDAN BİLİMSEL DOKUNUŞ ÇOK ÖNEMLİ”

Heyetin ilk durağı Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği oldu. Yapılacak bilimsel ve akademik çalışmaların yanı sıra öğrencilerin de aktif olarak rol alabilecekleri modern bir laboratuvar inşa ettikleri bilgisini misafiri ile paylaşan Rektör Çomaklı, araştırma-geliştirme projeleri için önemli bir alt yapı sistemini hizmete sunduklarını dile getirdi.

Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezine (GHUAM) bağlı süt fabrikası ile ekmek fabrikasında da incelemelerde bulunan Başkan Sekmen, modern bir tesis olan bu fabrikaların sektöre dair bilimsel olarak üretimlerini gerçekleştirdiğini söyledi. Halka doğrudan temas eden bu ve benzeri alanlara yönelik üniversitelerin çalışma yapıyor olmasının memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Başkan Mehmet Sekmen, verimlilik açısından bilimsel dokunuşun elzem olduğunu belirtti.

ÇOMAKLI: “BÖLGEMİZİN KALKINMASINA YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

Süt fabrikasının tam teşekküllü bir tesis hüviyetinde hizmet verdiğini ifade eden Rektör Çomaklı, yoğurttan peynire, ayrandan çiğ süte kadar çeşitli süt ürünlerinin imalatının yapıldığını fabrikanın ayrıca günlük 5 ton süt işleme kapasitesine sahip olduğu da aktardı. Ekmek fabrikasında ise ekmek üretiminin rahatlıkla yapılabilmesine imkân tanıyan ekipmanların yer aldığını ve bu kapsamda günde 10 bin yuvarlak (roll) ekmek ürettiğini belirten Rektör Çomaklı, koyunculuk ve sığır merkezleri hakkında da bilgi paylaşımda bulundu. 2 tane sağmal ahır, bir genç hayvan ahırı, bir besi ve bir de buzağı ahırının hizmet verdiğine dikkat çeken Rektör Çomaklı, otomatik sağım sistemiyle çalışmalarını yürüttüklerini, sistemin aynı anda 24 hayvanın sağımını otomatik olarak yapabildiğini söyledi.

Şehirdeki en büyük paydaşlarından birisi olan Atatürk Üniversitesinin çalışmalarını yakından takip ettiğini kaydeden Başkan Sekmen, şehrin ve bölgenin gelişimine katkı sunan çalışmaları ile önemli bir misyonu yerine getiren bu güzide kurum ile sürekli iletişim halinde olduklarını ifade etti.

Ziyaret etmiş oldukları bu birimlerin, Erzurum için vazgeçilmez alanlar olduklarına dikkat çeken Sekmen, tarım ve hayvancılığın sadece şehrin değil bölgenin gelişimi adına da en büyük unsurlardan birisi olduğunu, bu kapsamda önemli atımların gerçekleştiğini ve modern tesislerin bilim insanları ile buluşturulmuş olmanın sevindirici olduğunu sözlerine ekledi ve misafirperverliğinden dolayı Rektör Çomaklı’ya teşekkür etti.

Ziyaret, karşılıklı iyi niyet temennileriyle sona erdi.

 
TFF 1. Lig: İstanbulspor: 2 - Ümraniyespor: 1
 
Koca’dan Koronavirüs açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Ocak 2020 TÜFE’si açıklandı
ÖZEL - TÜİK Ocak 2020 dönemi Erzurum İstatistik Bölgesi TÜFE sonuçlarını açıkladı.
ETB üyelerine enerji indirimi
Aras Elektrik Perakende Satış A.Ş. Erzurum Ticaret Borsası ile bölgedeki ...
Erzurum 26’ıncı sırada
ÖZEL - TÜRKPATENT Erzurum 1995 – 2019 yılları patent başvuru sayısını ...
 
Erzurum’da 5 bin 184 araç devredildi
ÖZEL - TÜİK İllere göre devri yapılan motorlu kara taşıtları sayısı, 2019 ...
Erzurum’dan 60 milyon dolarlık dış ticaret
ÖZEL - Erzurum’da 2019 yılında gerçekleştirilen ihracat değeri, bir önceki ...
Erzurum 2019 taşıt verileri açıklandı
ÖZEL - Erzurum’da trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı 2018 yılına ...
 
ETB 2020 süt alım fiyatını açıkladı
Erzurum Ticaret Borsası, Soğuk Zincir Süt Kurulum Projesi Kapsamında üreticilerden ...
Erzurum için 548 proje
Erzurum İl Koordinasyon Kurulu 2020 yılı ilk toplantısı Vali Okay Memiş’in ...
ETSO’dan depremzedelere 200 Bin TL Yardım
ETSO ve Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik, ETSO adına 200 ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri