Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Çelik: 'Müsaade etmeyeceğiz'
Çelik: 'Müsaade etmeyeceğiz'
Yerlikaya göçmen kaçakçılığı verilerini paylaştı
Yerlikaya göçmen kaçakçılığı verilerini paylaştı
Erdoğan’dan Milli Şuur vurgusu
Erdoğan’dan Milli Şuur vurgusu
'Türkiye Filistin halkının yanında'
'Türkiye Filistin halkının yanında'
Bayraktar enerji gündemini paylaştı
Bayraktar enerji gündemini paylaştı
HABERLER>TÜRKİYE
14 Ocak 2014 Salı - 10:10

Şifre çözülüyor

İstanbul merkezli seçim ayarlı operasyonda Halk Bankası’nın merkeze konulmasının şifresi çözülüyor.

Şifre çözülüyor

Kuzey Irak petrol gelirleri, Hindistan ve Güney Kore’nin İran’a yönelik ödemelerine aracılık edecek olmasının yanı sıra Halkbank’ı hedef haline getiren yeni bir gelişme daha ortaya çıktı. Finans sektöründen edinilen bilgilere göre enerji ödemelerinde uzmanlaşarak küresel bir banka haline gelen Halkbank, son yıllarda uluslararası gıda, ilaç ve kimya firmalarına aracılık edince küresel bir operasyona kurban gitti.

İstanbul’a taşındılar

2013 yılında Türkiye’nin ticarette üs haline gelmesi ile birlikte Dubai’deki bankalar ile İran’a yapılan yüklü miktardaki ödemelerin Halk Bankası’na geçtiği öğrenildi. Halkbank’ın aracılık hizmeti sağlamasının ardından merkez üssü Dubai olan çok sayıda gıda ve ilaç şirketi de bürosunu İstanbul’a taşıdı. Hindistan’dan çok sayıda petrol şirketinin de ödemeye aracılık etmesi için Halk Bankası ile temasa geçtiği öğrenildi. Çok sayıda Hintli firmanın ise İstanbul’da ofis baktığı belirtiliyor.

‘Çok oluyorsunuz’

2013 yılında Halkbank’ın atılımları ile finans sektöründe yaşanan bu gelişmelerin ardından bankanın farklı toplantılarda ‘Çok oluyorsunuz’ mesajları ile hedef gösterildiği ortaya çıktı. Bu gelişmelerin ardından adım adım Halkbank’ı itibarsızlaştırma projesi başladı. Öncelikli olarak İran’a yapılan tüm aşamaları yasal olan ticaret kara para transferi gibi gösterilmeye çalışıldı. 1 Temmuz 2013 tarihine kadar uluslararası kurallara herhangi bir aykırılık olmadığı halde Halk Bankası yaptığı işlemler sebebiyle bazı kesimler tarafından suçlu ilan edildi. Banka ambargonun başladığı 1 Temmuz sonrasında İran’a yönelik kıymetli maden ihracını durdurmasına rağmen hedef gösterildi. Bu sayede Kuzey Irak’tan gelecek 26 milyar dolarlık petrol ve doğalgazın finansmanı için öne çıkan Halkbank geri plana itilmiş oldu.

HİNTLİLER DE KAPISINI ÇALDI

Edinilen bilgilere göre süper güçler ile İran’ın anlaşmaya varmasının ardından çok sayıda Hindistanlı şirket İran’a yapılacak ödemelerini Halk Bankası aracılığı ile gerçekleştirmek için Türkiye’nin kapısını çaldı. Sadece Hindistan’ın İran’a 5 miyar dolar petrol borcu bulunduğu belirtiliyor.  Ayrıca Güney Kore’nin Türkiye’nin kapısını çaldığı belirtiliyor.

Kasıtlı haberlere bankadan takip

Halk Bankası, adli makamlar tarafından yürütülen soruşturma ile banka faaliyetleri arasında bir ilginin olmadığını bir kez daha duyurdu. Bankadan yapılan açıklamada, bankanın tüm iş ve işlemlerinde ulusal ve uluslararası düzenlemelere her zaman tam olarak uyduğu, paydaşlarının, iş ortaklarının ve mevduat sahiplerinin haklarının korunması için tüm tedbirleri aldığını bildirdi.

Yasaya aykırı hareket

Yapılan açıklamada “Adli makamlar tarafından yürütülen bir soruşturmanın bankamız faaliyetleri ile ilgisi olmadığı ilgili otoriteler tarafından ifade edilmesine rağmen, son günlerde medyada bankamızla ilgili birtakım kasıtlı, hatalı, yanlış, eksik, yanıltıcı, haksız haber ve yorumların yapılmaya devam edildiği görülmektedir. Halk Bankası’nın itibarını ve değerini olumsuz etkileyebilecek bu tür haber ve yorumlar mevzuata göre suç teşkil etmekte. Bu tür haber ve yorumlara kaynaklık edenler, bu haber ve yorumları yapan ve yayanlar hakkında, Bankacılık Kanunu başta olmak üzere yasaların bankamıza verdiği tüm hakları kullanacağımız hususundaki kararlılığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadelerine yer verildi.

 
Türkiye'ye Büyük İhanetin Kanıtı
 
Savcılar Başbakan'ı evinden alacaklardı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güç, milletten kaynaklanmışsa meşrudur
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Eğer bir güç, milletin denetiminde ...
Bir birimize dua edenlerden eyle...
Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Mevlid Kandili için canlı yayında duada bulundu.
Başbakan Erdoğan'dan Mini Zirve
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 6 günlük Uzakdoğu ziyaretini tamamlayarak ...
 
17 Aralık “DOST MODERN” Darbe
HSYK’nın referandum sonrası gösterilen iyi niyeti fırsat bilip fiilen ...
Sabredenler zafere erişenlerdir
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da, ...
Altınok'tan ilk açıklama
İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, "Sadece emniyet binalarındaki ...
 
Başbakan Erdoğan'dan Flaş Açıklamalar
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Japonya'nın başkenti Tokyo'da katıldığı bir konferansta konuştu.
Operasyonun faturası vatandaşa!
EPDK Başkanı Hasan Köktaş, “Kurdaki bu artışlar nihai tüketicilerin elektrik ...
Halkbankası'nın Baronları Rahatsız Eden Başarısı
17 Aralık operasyonu en çok finansal dünya devlerini sevindirdi. Nedeni ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri