Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>SAĞLIK & YAŞAM
26 Aralık 2022 Pazartesi - 05:26

Sosyal Yardımda benzersiz yaklaşım

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kamunun toplam sosyal yardım desteğinin yüzde 82’sini bakanlık olarak kendilerinin yaptıklarını söyleyerek, “Son derece şeffaf, açık ve adil bir sistem kurduk” dedi.

Sosyal Yardımda benzersiz yaklaşım

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kamunun toplam sosyal yardım desteğinin yüzde 82’sini bakanlık olarak kendilerinin yaptıklarını söyleyerek, “Son derece şeffaf, açık ve adil bir sistem kurduk” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Adana’da AK Parti 102. İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, AK Parti’nin Türkiye'de siyasetin parametresini değiştirdiğini ifade ederek, “Siyasete iadeyi itibarı sağlayan partidir AK Parti. AK Parti'nin iktidara geldiği zaman da iktidara aday olduğu zamandaki siyasi tabloyu lütfen gözünüzün önüne getirin. Türkiye'de enflasyon neredeyse yüzde 100’lerin üzerine çıkmış, gecelik faizler yüzde 3 binleri vesaireyi bulduğu dönemler var. İnanılmaz bir umutsuzluk var neredeyse battı batıyor denilen bir zamanda siyasete hiç güven duyulmayan, yapılan araştırmalarda güven sıralamasının en alt basamaklarında olan bir zamanda AK Parti siyasete öncelikle siyasete iadeyi itibarını sağladık. Lütfen 2002 seçimlerine hazırlandığımız 2001’de kuruluş sürecimizi bir hatırlayın. Cumhurbaşkanımız o zaman siyasi yasaklı. Yeni cezaevinden çıkmış, memlekette kişi başı milli gelir yaklaşık 3 bin dolar civarıydı. IMF’ye dünya kadar borç, her gün birileri geliyor gidiyor. 500 milyon dolar kredi bulmak için o zamanki yöneticilerimiz kapı kapı gezmişti. Bu şartlar altında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti kuruldu ve yönetime talip oldu. Cumhurbaşkanımız, o zamanki Genel Başkanımız yasaklı, parti yeni kurulmuş, seçime gidiyoruz, memleketin hali ortada ve bu şartlar altında cumhurbaşkanımızın seçim vaatlerini lütfen hatırlayın. 3 şey söylemişti. 1’ncisi 3Y idi. Yolsuzluk, yasaklar ve yoksullukla mücadele idi. 2’ncisi de 3 yıl bizden bir şey istemeyin idi. Kemerleri sıkmaya devam edeceğiz. Vatandaşa vaadi buydu. Normal şartlarda bir seçime giderken vatandaşa sana 3 yıl bir şey yapmayacağım, kemer sıkmaya devam edeceksin denir mi? Dedi. Neden? Çünkü o zaman öyle denmesi gerekiyordu. O şartlarda gerçekçi bir mücadele edebilmek için vatandaşa doğrunun söylenmesi gerekiyordu” diye konuştu.
“CUMHURBAŞKANIMIZ LİDERLİK ÖZELLİĞİYLE RUSYA-UKRAYNA KRİZİNİN ARABULUCUSU OLDU”
Bakanı Yanık, sadece Ukrayna-Rusya krizindeki tutumuna bakarak Türkiye'nin nerede durduğunu ve nasıl önem taşıdığını görmenin mümkün olduğunu kaydederek, “Ukrayna Rusya krizi ilk çıktığında ilk düşünülen şey. En çok Ukrayna'ya veya Rusya'ya yakın sınır komşularının bundan olumsuz etkileneceğiydi. Neden? Çünkü biz Türkiye olarak enerji tedarikinin özellikle doğalgaz tedarikinin yüzde 40’ını doğrudan Rusya'dan alıyoruz. Almanya’nın milletvekillerine ‘meclise giderken yanınıza battaniye alın’ dediği, vatandaşlarına ‘Türkiye’ye, Antalya’ya, güney sahillerine gelin kışın düşünmeyin’ dediği bir zamanda en çok etkilenecek ülke bizdik normal şartlarda. Ne oldu, tam tersi oldu? Peki nasıl oldu? Sadece bir tek, Cumhurbaşkanımızın liderlik özelliği başka hiçbir açıklaması yok. Sadece Cumhurbaşkanımızın liderlik özelliğiyle Rusya, Ukrayna krizinin arabulucusu, denge sağlayıcısı ve krizin çok önemli noktalarda müdahil olup krizi çözen taraf oldu. Tahıl krizi bizim için az buz bir şey değil. Bizim için çok gündelik bir mesele imiş gibi görüyoruz. Ukrayna'nın tahılının Ukrayna dışına taşınması Afrika kıtasında 10 milyon insanın açlık tehlikesinden kurtarılması demektir. 10 milyon insandan bahsediyoruz. Bu kadar temel esaslı büyük işlerden bahsediyoruz. Biz Türkiye olarak bu süreçte en ufak bir rahatsızlık duyduk mu? Doğalgazımız kısıldı mı? Enerjimiz kısıldı mı? Hala daha enerji maliyetlerinin yüzde 80’e yakınını sübvanse etmeye bu devlet devam ediyor. Hangi sebeple nasıl oldu? Sadece Cumhurbaşkanımızın iradesi ve liderlik özelliği sayesinde” dedi.
“KAMUNUN TOPLAM SOSYAL YARDIM DESTEĞİNİN YÜZDE 82’SİNİ BAKANLIK OLARAK BİZ YAPIYORUZ”
Sosyal yardımların bakanlığın ana çalışma alanlarından birisi olduğunun altını çizen Yanık, şunları söyledi:“Kamunun toplam sosyal yardım desteğinin yüzde 82’sini bakanlık olarak biz yapıyoruz. Geçen yıllarda şöyle bir eleştiri vardı, hatırlayacaksınız, yandaşlara yardım edildi şeklinde. Ben de çıktım, şunu söyledim dedim ki, ya varsa lütfen getirin bize söyleyin, hak etmediğini düşündüğünüz birileri varsa açık televizyonlardan buyurun getirin ve söyleyin. Bir tane gelmedi arkadaşlar. Bir tane gelmedi. Niye? Çünkü son derece şeffaf, son derece açık son derece adil bir sistem kurduk. Biz sosyal yardım ihtiyaçlarının kimliğine kim olduğuna, meşrebine bakmıyoruz, bizim için tek bir ölçü var, ihtiyaç sahibi mi değil mi? Sistem son derece şeffaf işliyor. Dolayısıyla bu anlamda da alnımız ak yüzümüz elhamdülillah pak. Sosyal yardımlaşma, dayanışma vakıflarımız aracılığıyla Adana'da 16 sosyal yardımlaşma dayanışma vakfımızla çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Baktığımızda bu çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. 2022 yılı için Adana'ya Ocak-Ekim döneminde 105 milyon göndermişiz. 41 milyon da ek periyodik pay göndermişiz. Gıda, eğitim, sağlık, şartlı nakit transferi ile proje desteklerini içene alıp içine alan sosyal yardım programlarımızı 2003 yılından bu yana uygulamaya devam ediyoruz.”
Bakan Yanık, 2002 yılında sadece 4 kalem sosyal yardım olduğunu hatırlatarak, “Bugün 50 ayrı başlıkta sosyal yardım yapıyoruz. Neden? Bizim milletimize bir sözümüz var. Diyoruz ki milletimiz hayatının hangi evresinde devletin desteğine ihtiyaç duyarsa biz orada olacağız. Orada oluyoruz. Bu başlıklar onlar için oluşturuldu. Bakın asker ailesi, desteği, asker çocuğu, desteği, çoklu doğum yardımı, işte kronik hastalıklarda elektrik desteği. Her birisi ayrı ayrı ihtiyaca binaen hazırlanmış programlar. Önümüzdeki süreçte Allah nasip ederse 2023 yılında yeni başlıklar gelişecek” dedi.

 
Kirişci tarımda hedefi paylaştı
 
Son tandır ustası zanaatını yaşatmaya çalışıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Koca duyurdu
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden ...
ASHB’den Çocuklu hanelere ilave destek
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı ...
Engelli istihdamında rekor seviye
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “2002 yılında kamuda çalışan ...
 
ESTP’den YTÜ Öğretim Görevlisi Kutay’a sert tepki
Kısa adı ESTP olan ve bünyesinde 40 dernek, vakıf ve sendikanın bulunduğu ...
Sıfır atık vizyonu Dünya gündeminde
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “BM Genel Kurulu ...
Erbaş: '90 bin camimizde hutbe konumuz çocuk'
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Bugün 90 bin camimizde hutbe ...
 
Büyükşehir ve ATAUNİ’den işbirliği
Çomaklı, Erzurum’daki sokak hayvanlarının korunması ve sağlığına yönelik ...
Koca'dan hatırlatma dozu tavsiyesi
Koca, "Bu hastalıklar en çok RSV sonra sırasıyla influenza, rhinovirüs ...
2022 Nobel Ödülleri sahiplerini buldu
İsveç'in başkenti Stockholm'de 2022 fizik, tıp, kimya, edebiyat ve ekonomi ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri