Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>ASAYİŞ
5 Ağustos 2022 Cuma - 01:31

Soylu TARAP Projesini değerlendirdi

Doğal afetler sonrası meydana gelen hasarların hızla onarıldığını kaydeden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Son iki senede sadece afet çerçevesinde 58 bin 446 konut inşa edildi" dedi.

Soylu TARAP Projesini değerlendirdi

Doğal afetler sonrası meydana gelen hasarların hızla onarıldığını kaydeden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Son iki senede sadece afet çerçevesinde 58 bin 446 konut inşa edildi. Bunun 40 bin 15’inin bitip teslim edilmesinin, özellikle afet sonrası iyileştirme konusunda önemli bir gerçekleşme olduğunu, devletle millet arasındaki güven bağını açısından çok önemli bir noktayı işaret ettiği söylemek isterim” dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nda (AFAD) gerçekleştirilen, ‘AFAD Acil Durum Kurulu 2022 Yılı 1. Toplantısı’na katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, Türkiye’nin afet riski yüksek olan ülkeler arasında olduğunu belirterek, “Türkiye, afet riskleri bakımından 194 ülke arasında en riskli 46. ülkedir. Tropik fırtınalar ve aktif volkanlar dışında dünya genelinde görülen 31 çeşit doğal afetin neredeyse tamamına karşı risk altındadır. Afetsellik anlamında dünyadan ve kendi gerçeklerimizden farklı bir şey yaşamıyoruz” ifadelerini kullandı.
“TÜRKİYE, AFAD BAŞKANLIĞININ KURULMASIYLA STRATEJİ AĞIRLIKLI BİR AFET YÖNETİMİ MODELİNE GEÇTİ”
AFAD’ın kurulmasının ardından afet konusunda önemli adımlar attıklarını ifade eden Bakan Soylu, “Türkiye, AFAD Başkanlığının kurulmasıyla strateji ağırlıklı bir afet yönetimi modeline geçti. AFAD’ın çatı kurum olarak belirlenmesinden sonra afet yönetimi; afet öncesi, afet anı müdahale ve afet sonrası iyileştirme olarak üç aşamada ele alan bir modele geçiş yaptık. Afet anı müdahalede, ‘Türkiye Afet Müdahale Planı’nı (TAMP) oluşturduk. Bunu son yıllardaki tecrübemizle güncelleyerek önemli bir kazanım elde ettik” şeklinde konuştu.
“PLANLADIĞIMIZ 54 BİN 302 TATBİKATIN NEREDEYSE 54 BİNİNİ TAMAMLADIK”
Bakan Soylu, 2022 yılında hedefledikleri tatbikat sayısına neredeyse ulaştıklarını aktararak, “Afet Tatbikat Yılı’nın 7 aylık bölümünü de, planladığımız 54 bin 302 tatbikatın neredeyse 54 binin tamamlayarak, tatbikat sayımızı da revize edip 60 bin tatbikata çıkararak belki de cumhuriyet tarihimizde ilk defa hem ilk kez deneyimlediğimiz tatbikatları gerçekleştirdik, hem kurumların birbirleri ile olan entegrasyonunu sağladık, hem bize çok önemli bir gelişme adımı olarak ortaya çıkmasına çalıştık. 45 il düzeyi, 9 bölgesel, 10 tematik, 12 AVM, 412 apartman ve site, 51 bin 159 okul ve üniversite ve diğer tatbikatlar olmak üzere şu ana kadar 54 bin 24 tatbikat gerçekleştirmiş olduk. 60 bini de bulacağız yıl sonuna kadar” ifadelerini kullandı.
“SON İKİ SENEDE SADECE AFET KAPSAMINDA 58 BİN 446 KONUT İNŞA EDİLDİ”
Doğal afet çerçevesinde 50 bini aşkın konutun 2 sene içerisinde inşa edildiğini söyleyen Bakan Soylu, “Son iki senede sadece afet dahilinde 58 bin 446 konut inşa edildi. Bunun 40 bin 15’inin bitip teslim edilmesinin, özellikle afet sonrası iyileştirme konusunda önemli bir gerçekleşme olduğunu, devletle millet arasındaki güven bağını açısından çok önemli bir noktayı işaret ettiği söylemek isterim. Bin 26 iş yeri yapılıyor. 543’ü bitti ve 423 de hayvan barınağı bitti. Kastamonu Bozkurt 1 yıldır şantiyeydi. Bazı imalatlar tamamlandı, bazıları da tamamlanıyor. Bir çok adım eşgüdüm içerisinde gerçekleşiyor” diye konuştu.
“CUMHURBAŞKANIMIZIN 7 TEMMUZ 2022 TARİHLİ KARARI İLE ‘TÜRKİYE AFET RİSK AZALTMA PLANI’ (TARAP) YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞ OLDU”
Doğal Afetlerle mücadele çerçevesindeki en üst çatı plan olan ‘Türkiye Afet Risk Azaltma Planı’nın (TARAP) devreye girdiğini belirten Bakan Soylu, “Aldığımız bütün tedbirler, attığımız bütün adımlar hem insan canına yönelik bir korumayı sağlayabiliyor, hem de maddi zararların da bir vesileyle önüne geçebilme kabiliyetini ortaya koyuyor. ‘İl Risk Azaltma Planları’nın tamamlanmasının bunları bir araya getirdik. Cumhurbaşkanımızın 7 Temmuz 2022 tarihli kararı ile ‘Türkiye Afet Risk Azaltma Planı’ (TARAP) yürürlüğe girmiş oldu. Bu planın yürürlüğe girme tarihi 2025 olarak planlanıyordu. Hep birlikte yaptığımız değerlendirmelerde bu planla ilgili çalışmalarımızı hızlandırmamızı, en üst çatı plan olan TARAP’ı devreye almamızı birlikte değerlendirdik” dedi.
“TARAP’IN YÜRÜRLÜĞÜ GİRMESİYLE BİRLİKTE TÜRKİYE, ULUSAL VE YEREL AFET RİSK AZALTMA STRATEJİSİ OLAN ÜLKELER ARASINA GİRMİŞ OLDU”
TARAP’ın içeriği hakkında da bilgi veren Bakan Soylu, “TARAP kapsamında 11 afet türü, 17 temel amaç, 66 hedef, 227 adet de üst ölçekli eylem belirlenmiştir. TARAP, İl Risk Azaltma Planları tamamlandıktan sonra, ayrı bir çalışmayla oluşturulmuştur. Ülke genelinde mevcut durum belirlenmiş, ihtiyaç analizleri ve çalıştaylar yapılmış, ulusal ve uluslararası afet riski azaltma öncelikleri ve stratejileri dikkate alınarak bu plan oluşturulmuştur. TARAP’ın yürürlüğü girmesiyle birlikte Türkiye, ulusal ve yerel afet risk azaltma stratejisi olan ülkeler arasına girmiş oldu” değerlendirmesinde bulundu.
Toplantıya, İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, AFAD Başkanı Yunus Sezer ve ilgili bakanlıklar, kamu kurum kuruluşları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile akademisyenler katıldı.

 
YAŞ kararları açıklandı
 
Soylu: ‘Devlet işinin başında’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Patlayıcı, mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirildi
Tunceli’de devam eden "Eren Abluka-7" operasyonunda üç sığınak içerisinde ...
Ailelerin direnişi 1066'ncı gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Varil içerisine zulalanmış kenevir ele geçirildi
Jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda varil içerisine zulalanmış ...
 
Hainlere ait silah ve mühimmat ele geçirildi
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde jandarma ekiplerince yapılan çalışmalar ...
3 milyon 329 bin kök kenevir ele geçirildi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Eren Abluka-9 Narkoterör Operasyonu'nda ...
184 kilogram kubar esrar ele geçirildi
Muş’ta jandarma ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda 184 kilogram ...
 
2 örgüt mensubu daha ikna yoluyla teslim oldu
İçişleri Bakanlığı, PKK terör örgütünden kaçan 2 terör örgütü mensubunun ...
311 bin kök kenevir ele geçirildi
Bingöl'ün Genç ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonda, tarlalara ...
Polis gece gündüz denetimde
Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Nöbetçi Heyeti tarafından kentin çeşitli ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri