Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
HABERLER>GUNDEM
23 Nisan 2020 Perşembe - 03:08

TDV zekat hesaplama modülü hizmette

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu rehberliğinde oluşturulan zekat hesaplama sistemi, vatandaşların zekatlarını kolayca hesaplayabilmelerine imkan tanıyor.

TDV zekat hesaplama modülü hizmette

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu rehberliğinde oluşturulan zekat hesaplama sistemi, vatandaşların zekatlarını kolayca hesaplayabilmelerine imkan tanıyor.
Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte maddi imkânı olan Müslümanların, zekatlarını hesaplayarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalıştığını ifade etti.
Vatandaşların zekatlarını kolayca hesaplayabilmeleri için geçen yıl oluşturdukları zekât hesaplama modülünün bu yıl mobil uygulamasını da hayata geçirdiklerini belirten Açık, vatandaşların istedikleri zaman diliminde oturdukları yerden sisteme girerek veya uygulamayı cep telefonlarına ücretsiz bir şekilde indirerek hangi cinsten malları varsa onun zekatını kolaylıkla hesaplayıp bağışta bulunabileceklerini vurguladı.
Zekat ibadetinin sadece Ramazan ayında değil yıl boyunca yapılabilecek bir ibadet olmasına rağmen alışılagelmiş halde ramazan ayında bu ibadetin daha yoğun gerçekleştirildiğine dikkati çeken Açık, şunları kaydetti:
Yardımlaşma ve dayanışma ruhunun zirveye çıktığı Ramazan ayında Müslümanların bireysel ve toplumsal hayatına doğrudan temas eden dini vecibelerimizden birisi olan zekâtın doğru bir şekilde toplanarak gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması çok büyük önem taşıyor. Milletimizin zekât vermek için gerçek muhtaçları ve güvenilir kurumları aradığı bir dönemde Vakfımız, ‘Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin’ projesi kapsamında başta ülkemiz olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarında açlık, doğal afet, savaş ve şiddetin yaşandığı kriz bölgelerindeki milyonlarca kardeşimize zekâtları güvenilir bir şekilde ulaştırıyor. Bu kapsamda vatandaşlarımızın zekât ibadetini yıl boyunca yerine getirebilmesi, mal varlığının hesaplanıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına yardımcı olabilmek için geçen yıl Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu rehberliğinde zekât hesaplama modülü oluşturmuştuk. Bu hizmetimize bu yıl mobil uygulamayı da ekledik ve güncellemeler yaptık. Vatandaşlarımız, zekathesapla.tdv.org internet sitesine girerek ya da TDV Zekat Hesaplama Mobil Uygulamasından, "Nakit ve Gayrimenkul", "Zirai Mahsul", gibi başlıklarda mal varlıklarındaki zekat miktarlarını hesaplayabilir. Hesapladıkları zekatlarını hemen alt kısımda bulunan “Zekatınızı bağışlamak için tıklayın” butonuna basarak bagis.tdv.org sayfamıza bağlanabilir ve online olarak zekatlarını ihtiyaç sahiplerine buradan ulaştırabilirler. Bu uygulamayla Vakfımız tarihinde ilk defa zekât algoritması geliştirmiş olduk. Sitemize aylık 100 bin giriş gerçekleşmektedir. Çok fazla rağbet gören bir uygulama oldu.”
Zekât hesaplama sisteminin toplumun her kesiminin rahatlıkla kullanabilmesi ve aklında hiçbir soru işareti kalmaması için sesli tanıtım videosu da oluşturarak zekathesapla.tdv.org sitesine yüklediklerini anlatan Açık, herhangi bir sorun yaşayan vatandaşların video izleyerek de sistemi kullanabileceklerini vurguladı.
Açık, bu zor günlerde yapılacak her bir bağışın çok daha kıymetli olduğunu belirterek, “Zor durumda olan kardeşine kol kanat germeyi kendisine vazife bilen milletimiz zekat ve fitre başta olmak üzere bağışlarıyla bu dönemde de ihtiyaç sahiplerinin hamisi olacaktır” dedi.

 
AK Parti bir ilki gerçekleştirdi
 
112 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğulu zanaatkardan Bakan Koca’ya vefa
Muş’ta bir bakırcı ustası, korona virüsle mücadele kapsamında gece gündüz ...
Ailelerin evlat nöbeti 233'üncü gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Arslan: "Her yerde olacağız"
Arslan, her yıl bir ilde 1 Mayıs'ı kutlama geleneğini başarılı bir şekilde ...
 
Doğu Anadolu'da Nisan karı
Sağanak yağışın etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesinin yüksek kesimlerine kar yağdı.
İçişleri Bakanlığı Ramazan genelgesi yayımlandı
İçişleri Bakanlığınca 81 ilin valiliğine, Covid-19 salgını nedeniyle bu ...
Erzurum İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları açıklandı
Erzurum İl Hıfzıssıhha Kurulu Vali Okay Memiş Başkanlığında toplanarak ...
 
'Gözlerini yapılan hizmetlere diktiler’
Erdoğan, “Türkiye’nin sağlık alanında tarihi bir beka mücadelesi verdiği ...
Erdoğan’dan Milli Teknoloji vurgusu
Erdoğan, ‘Yoğun bakım solunum cihazlarının üretimi konusundaki çalışmalarımız ...
Sağlık Bakanlığı’ndan sahte hesap uyarısı
Sağlık Bakanlığı, Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri adına açılan sahte ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri