Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Çiftçi’den Gazilik Ruhu vurgusu
Çiftçi’den Gazilik Ruhu vurgusu
Erzurum’da Tabyalar gündemi
Erzurum’da Tabyalar gündemi
Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği güncelleniyor
Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği güncelleniyor
ETD’den, Pasinler Zaferi kutlaması
ETD’den, Pasinler Zaferi kutlaması
Tekin: 'Müfredatı yüzde 35 oranında hafiflettik'
Tekin: 'Müfredatı yüzde 35 oranında hafiflettik'
HABERLER>EKONOMİ
22 Şubat 2016 Pazartesi - 10:31

TKDK’dan ses getirecek destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Türkiye’de daha önce hiçbir kurum ya da kuruluşun destek vermediği yenilebilir enerjiye yüzde 100 desteği IPARD 2’de verecek.

TKDK’dan ses getirecek destek

TKDK İl Koordinatörlüğü Proje Birim Amiri Erkan Efekan, IPARD-2 kapsamında yapılan çalışmaları anlattı. IPARD 1’de olmayan ancak IPARD 2’de olan bazı farklılıklar dikkat çekiyor. Özellikle yenilenebilir enerjiye Türkiye’de ilk kez TKDK IPARD 2 ile destek verecek.

YENİLENEBİLİR ENERJİYE YÜZDE 100 DESTEK

Yenilenebilir enerjiye yönelik verilen desteğin belediyelere yönelik olduğunu belirten Efekan, “Daha önce IPARD-1 programında olmayan fakat IPARD-2 programında bazı sektörlerimiz var. Mesela bize çok talep geldi bu noktada. Yumurta tavukçuluğu IPARD-1 programında destek kapsamında değildi. Kanatlı sektöründe yani etçil pilici destekliyorduk ve hindiyi destekliyorduk. Şimdi yumurta tavukçuluğunu da destekleme kapsamına aldık. Bu alanda yapılacak projeler destek kapsamına girecek. Kaz yetiştiriciliğini destek kapsamına aldık. Daha önce hindi yetiştiriciliği vardı ama şimdi kaz yetiştiriciliği de destek kapsamına girdi. Buda yeni bir şey. Tabi en büyük bu anlamda yenilik yenilenebilir enerji desteği. Bu daha önce Türkiye'de hiç kimsenin vermediği bir destekleme sistemi. Belediyeler için yüzde yüz destek sağlayacağız. Yani Bir Milyon 200 bin Euro üst limitimiz. Bir Milyon 200 bin Euro yaklaşık 3,5 milyona yakın bir bütçedir. Bunun tamamı yüzdü yüzünü biz destekleyeceğiz. İlgili belediyeden veya il özel idaresinden bir kuruş para çıkmayacak. Bu yeni bir destek. Yine aynı kasmamda yenilene bilir enerjiyi gerçek kişiler içinde destek kapsamına alıyoruz. Yani ben işte bir kırsal yenilene bilir enerji burada özellikle güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi önemli enerji kaynaklarından bir tanesi. Bunlarla ilgili projeler yapıyorum diyen vatandaşlarımızı da aynı şekilde destekleyeceğiz ama belediyelerimiz için yüzde yüz olacak bu destek. Diğerinden farklı bir durum ortaya çıkacak. Şimdi tabi önce desteklediğimiz kırmızı et, beyaz et, süt hayvanı yetiştiriciliği, kırsal turizm, el sanatları, yerel ürünler, balıkçılık, su ürünlerini işlenmesi gibi yatırımlarımızın desteklenmesine de aynı şekilde devam edeceğiz. Bu alanlarda da inşallah yeniliklerimiz olacak. Biz yeni programı da biran önce uygulamak için heyecanla bekliyoruz.” dedi.

IPARD 2 NİSAN’DA BAŞLIYOR  

Vatandaşların Nisan ayında IPARD-2 programı ile tanışacaklarını kaydeden Efekan, “Nisan ayında biz IPARD 2'nin çağrısına çıkmayı planlıyoruz. IPARD-1'de varolan her şey IPARD-2'de de olacak. Biz IPARD neyi destekliyorsak aynısını IPARD-2 programında da destekleyeceğiz. Zaten artık vatandaşlarımızın bizim IPARD programıyla alakalı yeterince bilgi sahibiler, nereleri desteklediğimizi çok iyi biliyorlar. IPARD-2 programıyla bazı yenilikler getiriyoruz. Birinci programda olmayan bazı yenilikler ve hibe oranlarında bir takım artışlar getiriyoruz. Bir defa IPARD-1 programında en yüksek limitimiz yüzde 65'di. Bu programda limit yüzde 70'e çıkıyor. Bir vatandaş bize bir proje yaptığında projesinin yüzde 70'ni TKDK verecek. Yani 100 Bin TL ise 70 Bin TL, Bir Milyon ise 700 Bin TL’sini, 2 Milyon TL’nin Bir Milyon 400 Bin TL’sini TKDK'dan alacak. Ayrıca yüzde 18'lik KDV'den de muaf olacak ve her türlü vergi ve harçlardan ayrıca muaf olacak. Böyle bir yeniliğimiz var. 65'ten 70'e çıkardık bu oranımızı.” diye konuştu.

 
Erzurum ekonomisinde dengeli süreç
 
Erzurum ticarette marka il
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum ekonomisinde dengeli süreç
Erzurum Ocak 2016 döneminde il gelirinin gideri karşılama oranı bakımından ...
SMMMO’dan AK Parti istihdam politikasına destek
AK Parti hükümeti tarafından istihdamın artırılması işsizliğin önlenmesi ...
Protestoda rekor gerileme
Erzurum’da bu yılın ocak ayında protesto edilen senet sayısı 2014 yılına ...
 
Vergi Dairesi’nden çağdaş yaklaşım
Vergi Dairesi Başkanı Ergün Arslan, vergi gelirlerinin adil, etkin ve ...
Erzurum ticarette marka il
Erzurum’daki ekonomik gelişme ve il ticaret sektöründeki büyüme, sektörde ...
Genç MÜSİAD’çılar Erzurum’da buluştu
Genç Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (Genç MÜSİAD) İstişare ve ...
 
Erzurum’dan yüzde 91’lik rekor
Erzurum’da bu yılı ilk ayında kurulan şirket sayısı 2015 yılının ocak ...
Vergi rekortmenleri ödüllendirilecek
Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Ergün Aslan, geleneksel olarak kutlanan ...
KUDAKA 74’üncü kez toplandı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 74.Yönetim Kurulu Toplantısı ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri