Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Şimşek’ten OVP açıklaması
Şimşek’ten OVP açıklaması
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
HABERLER>SAĞLIK & YAŞAM
15 Kasım 2020 Pazar - 11:59

TÜHAD’dan iptal işlemi uyarısı

e-Devlet üzerinden getirilen abonelik iptali kolaylığının yanında risklerinin de olduğunu belirten Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı ve Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Altay, konu ile ilgili uyarılarda bulundu.

TÜHAD’dan iptal işlemi uyarısı

e-Devlet üzerinden getirilen abonelik iptali kolaylığının yanında risklerinin de olduğunu belirten Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı ve Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Altay, konu ile ilgili uyarılarda bulundu.
Bilindiği üzere elektronik haberleşmede abonelik iptal başvurularının e-Devlet üzerinden yapılabilmesine olanak sağlayan abonelik iptal başvurusu hizmetinin geçen ay başladığını belirten Altay, “Tüketicilerin pek çok güçlükle gerçekleştirmek istediği abonelik iptali artık kolaylıkla sağlanabilecek. Bundan böyle sabit veya mobil telefon hattı, internet hizmeti, kablo TV ve dijital Tv hizmetlerinin iptal başvurusu, bayiye gitmeden, yazılı dilekçe veya faks göndermeden e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Abonelik iptali için öncelikle aboneliklerin kontrol edilmesi, sonrasında kişisel bilgiler doğrulanarak, feshetmek istenilen aboneliğin seçilmesi gerekiyor. Abonelik seçildikten sonra iptal başvuru nedeninin yazılması da gerekiyor. Buraya kadar her şey normal gibi görünse de asıl önemli olan konu, başvuru iptali nedenidir.
E-Devlet üzerinden getirilen kolaylığın yanında risklerin de olduğu unutulmamalıdır. Tüketiciler, e-Devlet üzerinden abonelik iptali yaparken, iptal nedenini sağlam temellere dayandırması gerekiyor.
Örnek olarak; tüketicinin 1 yıl taahhütlü aboneliği varken hiç bir gerekçe göstermeden 6 ay sonra abonelik iptali sağlarsa, sonra ki günlerde cayma bedeli olarak tüketicilere yüklü faturalar yansıtılabilir.” Dedi.
BİR YILDAN DAHA UZUN OLAN BELİRLİ SÜRELİ ABONELİK SÖZLEŞMESİ İPTALİ
Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’a göre abonelikten ayrılmak isteyen tüketici, bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman e-Devlet üzerinden feshetme hakkına sahip olduğunu dile getiren Altay, “Süresi bir yıldan az olan belirli süreli abonelik sözleşmelerinde satıcı veya sağlayıcı tarafından sözleşme koşullarında değişiklik yapılması hâlinde de tüketici sözleşmeyi feshedebilir. Ancak abonelik sözleşmesi bir yıla kadar olan tüketiciler sözleşme dolmadan e-Devlet üzerinden ayrılmak isterse cayma bedeli ödeyebilir.
Elektronik haberleşmede yaşanan somut sorunla abonelik iptaline gerekçe olarak sunulabilir
Bunun yanında elektronik haberleşmede yaşanan herhangi bir sorunun somut nedeni var ise abonelik iptaline gerekçe olarak sunulabilir. Tüketicilerden geçmiş yıllarda, haklı gerekçe sunulsa dahi bazı firmaların ceza ve ek fatura yansıttığına dair şikâyetler aldık.
e-devlet üzerinden iptal başvurusu yaptığı halde ceza ile karşı karşıya kalırsa Bu durumda tüketiciler e-devlet üzerinden haklı gerekçe ile iptal başvurusu yaptığı halde herhangi bir ceza ile karşı karşıya kalırsa; Büyükşehir statüsünde olan illerde değeri 6 bin 920 liranın altındaki uyuşmazlıklarda ilçe tüketici hakem heyetlerine; Büyükşehir statüsündeki illerde değeri 6 bin 920 lira ile 10 bin 390 lira arasındaki uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetlerine; Büyükşehir statüsünde olmayan illerin merkezlerinde ve bağlı ilçelerde değeri 10 bin 390 liranın altındaki uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetlerine; Müracaat edilerek talep edilen ücretin iptali sağlanabilir.” dedi.

 
Trabzonspor Erzurumspor maçına odaklandı
 
Kızına 'kardeş katili olma!' çağrısı yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrenciler gönüllü sağlık elçisi olacak
Korona virüsle mücadele kapsamında Erzurum’daki ilk ve ortaokul öğrencilerine ...
Kızıltaş deprem gerçeğini paylaştı
Yeniden Refah Partisi Palandöken İlçe Başkanı Yusuf Kızıltaş, “Depreme ...
Erzurum GSİM bin fidan dikti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye’de başlatılan ...
 
2021 Sağlık Çalışanları Yılı oldu
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, 2021 yılının tüm dünyada "Sağlık Çalışanları ...
Palandöken’de 2 bin 500 fidan toprakla buluştu
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlatmış olduğu ‘’Geleceğe Nefes Ol Kampanyası ...
Karantina altında olan köylere ışık oldular
Doğu Anadolu’ya enerji dağıtım hizmeti veren Aras EDAŞ, pandemide karantina ...
 
Kırkpınar’dan 10 Kasım mesajı
İyi Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, 10 Kasım Atatürk’ü Anma ...
Başkan Oğuz’dan 10 Kasım Mesajı
Erzurum Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Bülent Oğuz 10 Kasım Atatürk’ü ...
Kadın Konukevlerinde çağdaş yaklaşım
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kadın Konukevi ve ŞÖNİM Hizmet ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri