Prof. Dr. Nevzat Tarhan Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde verdiği “Gençlik ve Mutluluk Psikolojisi” konferansında “İyi insan olmak bu dünyada yaşamak için ödediğimiz kiradır.” değerlendirmesinde bulundu. Tarhan, “Televizyonun düğmesini açamayan anneannenin, insanları nasıl bu kadar iyi tanıdığını, ev içi kavgaları nasıl bu kadar beceriklilikle ve ustalıkla sakinleştirebildiğini, sorunları nasıl kolaylıkla çözdüğünü IQ (Intelligence Quotient) ve EQ (Emotional Quotient) farkı ile açıklıyoruz.” dedi. Karar verme hiyerarşilerinden bahseden Tarhan, Esnek optimizm ve Otantik mutluluk hakkında da bilgiler verdi.
“BEYNİMİZE HİÇBİR ZAMAN EKSİKSİZ BİLGİ ALAMAYIZ.”
“Konuşmasına Ön yargı ve Algı tanımlamalarıyla devam eden Tarhan Algılarımız sınırlıdır; varsayımlarla tamamlanır. Beynimiz eksik parçaları tamamlamak için geçmiş sonuçlara atlar, genellemeye geçer, Abartmayı seçer, çarpıtmaya geçer. “ dedi. Tarhan konuşmasında, zekâ türlerinden bahsederek, Mevlana’dan, Aristotales’ten ve Hitler’den örnekler verdi.
Konferansa, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof .Dr .Hikmet Koçak, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Prof. Dr. Ö.İrfan Küfrevioğlu, Prof. Dr. Samih Diyarbakır, Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, Prof.Dr. Mehmet Sadi Çögenli, İl Emniyet Müdürü H.Turgut Yıldız, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Konferans, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Fahrettin Korkmaz’ın, Prof.Dr. Nevzat Tarhan’a verdiği teşekkür plaketi ile sona erdi.