Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Çelik: 'Müsaade etmeyeceğiz'
Çelik: 'Müsaade etmeyeceğiz'
Yerlikaya göçmen kaçakçılığı verilerini paylaştı
Yerlikaya göçmen kaçakçılığı verilerini paylaştı
Erdoğan’dan Milli Şuur vurgusu
Erdoğan’dan Milli Şuur vurgusu
'Türkiye Filistin halkının yanında'
'Türkiye Filistin halkının yanında'
Bayraktar enerji gündemini paylaştı
Bayraktar enerji gündemini paylaştı
HABERLER>TÜRKİYE
30 Temmuz 2013 Salı - 00:16

Tarih herkesi yargılar

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Yabancı medya, kutuptaki iki balinaya veya körfezdeki iki deniz kuşuna gösterilen hassasiyeti Mısır'daki insanlara göstermiyor.' dedi.

Tarih herkesi yargılar

Bakan Yılmaz, ziyaret ve temaslarda bulunmak için geldiği Gümüşhane'de, Mısır'da darbe sürecinin ardından yaşanan gelişmeleri ve yabancı medyanın bu olaylara tutumunu değerlendirdi.

Batı toplumlarının bu süreçte kendine demokrat olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Kendilerine demokrasi olsun istiyorlar ama kendi seçitikleri insanlar başa gelirse demokrasi olsun diyorlar. Eğer kendi çerçeve ve bakış açılarında olmayan insanlar seçimi kazandıysa o zaman demokrasiyi bu coğrafyaya lüks görüyorlar. Mısır'da ve Filistin'de olan budur" diye konuştu.

"Manda yönetimi olsun istiyorlar"

Filistin ve Mısır'da yapılan seçimlerin demokratik ortamda yapılmasına rağmen yaşanan gelişmelerin hiç te öyle olmadığına işaret eden Yılmaz, şöyle devam etti:

"Şimdi aynı oyunu Tunus için yapmak istiyorlar. Biz diyoruz ki bu coğrafyanın insanı da demokratik seçime layıktır. Ancak batının geçmişte manda yönetimi vardı. Manda yönetiminde 'bu ülkeler kendilerini yönetme yeterliliğine sahip değildir, onları biz yönetelim' anlayışı vardı. 100 yıl önceki bu düşünceden bugün hala değişmemişlerdir, manda yönetimi olsun istiyorlar. Demokratik sistemlerle gelen insanlar onlara göre kendi düşüncelerinde değilse kabul etmiyorlar. Dolayısıyla kendilerinin manda yönetim zihniyetini temsil eden insanları başa getirerek bunlar sizi yönetsin diyorlar."

"Tarih herkesi yargılar"

Türkiye'nin çıkar esasına dayalı bir dış politika yürütmediğine, ilkeler esasına dayalı dış politika yürüttüğüne dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bizim ilkemiz halk kimi tercih ederse biz onun bu ülkenin başında olmasını ve bu ülkeyi yönetmesini en doğal hak olduğunu düşünüyor, bunu da dile getiriyoruz. Bunu yaptığımızda da çıkar esasına dayalı kişiler ve gruplarla iki bakış açısı ortaya çıkıyor ama biz doğru olduğumuza inanıyoruz. Tarih herkesi yargılar. Birisi darbecilerin yanında olanı birisi de halkın yanında olanı. En doğruya tarih karar verir ve bugüne kadar da yanılmamıştır. Biz doğruya yaptığımıza inanıyoruz. Allah bizi de bu yoldan ayırmasın"

"Yabancı medyanın yaptığına çifte standart demek bile az gelir"

Dış basında Mısır'da yaşanan gelişmelerin tam anlamıyla dünyaya duyurulmadığını ifade eden Yılmaz, "Medyada bazen çifte standart diyorlar. Aslında bunlara çifte standart bile az gelir. Türkiye'ye böyle, Mısır'a öyle... Şuanda Suriye'de hergün 100 kişi ölüyor. Beşar Esed'in kendi halkını füzelerle öldürmesi devam ediyor ve hiç duyuyormusunuz ? Mısır'da bu kadar insan öldü bir haber veriliyor mu?" ifadelerini kullandı.

"CNN ya da BBC'de bir canlı yayın gördünüz mü?"

Yılmaz, Mısır'da milyonlarca insanın baskı ve ölüme rağmen halen sokaklarda olduğuna değinerek, "Bununla ilgili olarak CNN yada BBC'de bir canlı yayın gördünüz mü? Herhalde sıradan olaylar diye veriyorlar. Yabancı medya kutuptaki iki tane balinaya veya körfezdeki iki tane deniz kuşuna gösterilen hassasiyeti Mısır'daki insanlara göstermiyorlar. Belki de bunların nazarında bu coğrafyada yaşayanlar insan bile değil ama tarih onları utandıracaktır" diye konuştu.

 
Erzurum iş dünyasının dikkatine
 
Erzurum'a meteorolojiden güzel haber
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Hoca tanıdık' dönemi kapandı
Hata affetmeyen direksiyon sınavı
Türkler sayesinde bu Ramazan çok farklı
Önceki gece bir parça ekmek ve biraz kahve ile sahur yapmış. Ama ağzından ...
13 bin kadın, istismar etti
Diyanet'in haram fetvasına rağmen...
 
Terörün malî kaynağına 4,2 milyar liralık darbe
Türkiye, uyuşturucu ile mücadelede birinci sırada
İşte Türkiye'nin sloganı
Dünya lideri, güçlü ortak
TSK: Misliyle karşılık veriliyor
Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye tarafından yapılan ve zaman zaman can ...
 
Milli tankımız artık daha güçlü
Altay Türk Ana Muharebe Tankı için Roketsan tarafından geliştirilen 'zırh ...
Avukatın dehşete düşüren CV'si
DHKP-C iddianamesine göre avukat Taylan Tanay'ın örgüte gönderdiği CV'sinde ...
İki tren kafa kafaya çarpıştı
Gaziantep’in İslahiye İlçesi’nde, TCDD’ye ait 53048 sefer sayılı yük treni ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri