AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili olarak bir kutlama mesajı yayınladı.“Türk kadını Kurtuluş Savaş’ında ölüm kalım savaşının destanını yazmıştır” diyen Kılıç yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;
“Türk kadını, sosyal ve ekonomik hayatın her alanında üstlendiği önemli rollerle toplumun gelişmesinde ve ilerlemesinde üstün ve saygı değer yerini bulmuştur. Türkiye de kadınlarımızın yapacağı tek şey demokrasi kültürünü özümseyip, kendi kişisel haklarına sahip olması, eğitime önem vermesidir. Türk kadını Kurtuluş Savaş’ında kimi zaman en önde savaşarak, kimi zaman sırtında mermi taşıyarak, kimi zamanda askere potin dikerek, çorap örerek bu ölüm kalım savaşının destanını yazmıştır. Ülkemizde de erkek bakış açılı siyasi görüş AK Parti iktidarı döneminde değiştirilerek, kadınların siyasette daha fazla yer almaları sağlanmıştır. AK Parti iktidar olduğundan beri kadınlarla ilgili çeşitli yasalar çıkarmıştır. En son torba yasa diye adlandırılan yasayla erken doğum yapan kadın işçinin doğumdan önce kullanılmayan 8 haftalık izni doğum sonrası iznine eklenmiştir. Ayrıca, kadın memurlara, doktor raporunda belirtilmesi halinde hamileliğin 24. Haftasından önce ve her durumda hamileliğin 24. Haftasından itibaren doğumdan sonraki bir yıl gece nöbeti ve vardiyası görevi verilmeyecektir. Hükümetimiz Torba yasayla yine doğum yapan memura analık izni süresinin bitiminden eşi doğum yapan memura ise doğum tarihinden itibaren istekleri halinde 24 aya kadar aylıksız izin verilecektir. Başta annelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya kadınlar günü nü kutluyorum.”
TÜRKİYE'DE 8 MART
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nun, 16 Aralık 1977 tarihinde 8 Mart'ın "Dünya Kadınlar Günü" olarak anılmasını kabul etmesiyle 8 Mart, tüm dünya emekçi kadınlarının kutladığı uluslararası bir gün oldu. Türkiye'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı. 1975 yılında ve onu izleyen yıllarda daha Yaygın ve yığınsal olarak kutlandı, kapalı mekânlardan sokaklara taşındı. "Birleşmiş Milletler Kadınlar On Yılı" programından Türkiye'nin de etkilenmesiyle, 1975 yılında "Türkiye 1975 Kadın Yılı" kongresi yapıldı. 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'nden sonra 4 yıl süreyle herhangi bir kutlama yapılmadı. 1984'ten itibaren her yıl çeşitli kadın örgütleri tarafından "Dünya Kadınlar Günü" kutlanmaya devam ediliyor.