Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>TÜRKİYE
1 Ocak 2021 Cuma - 02:37

Tek Millet, İki devlet

Erdoğan, Türkiye ve Azerbaycan’ın ‘iki devlet tek millet’ anlayışıyla birbirine kalpten bağlı olduğunu, can kardeşlerinin sevincini sevinci, üzüntüsünü üzüntüsü olarak gördüğünü belirtti.

Tek Millet, İki devlet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesinin, Türkiye ve Rusya arasında kurulacak Ortak Merkez’de görev yapacak askerlerle Bakü’de bir araya geldiği törende, telefondan askerlere hitap etti.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında varılan ateşkesin uygulanmasını takip için bölgede görev yapacak Mehmetçiğe başarı dileyen Erdoğan, “Ateşkesi izlemek üzere kurulacak merkezin bir an önce faaliyete geçmesini temenni ediyorum. Silahların namlularındaki dumanlar dağılmamışken, ateşkesi ihlal edecek davranışların içerisine giren Ermenistan güçlerine bir an önce bu yanlıştan dönmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kuvvet Komutanları ile sınır birliklerindeki inceleme ve denetlemelerinin ardından gece Azerbaycan’a gitti. Haydar Aliyev Havalimanı’nda Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Akar ve Komutanlar, Azerbaycan EDOK Komutanlığına geçerek burada düzenlenen askeri törene katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakan Hulusi Akar ve TSK komuta kademesinin, Türkiye ve Rusya arasında kurulacak Ortak Merkez’de görev yapacak askerlerle Bakü’de bir araya geldiği törende, telefondan askerlere hitap etti. Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri personelinin yanı sıra Türkiye- Rusya arasında kurulacak Ortak Merkez’de görev yapacak Türk askerleri de yer aldığı törende askerlere, telefondan hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kıymetli mensupları, Azerbaycan Ordusu’nun değerli kahramanları hepinizi en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum” ifadesiyle başladı.

DESTANSI ZAFER

Dost ve kardeş Azerbaycan halkına da selamlarını ileten Erdoğan, “Can Azerbaycan’ın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev kardeşimin liderliğinde 44 günde destansı bir zafere imza attınız. Dağlık Karabağ’ın ve işgal altındaki Azerbaycan topraklarının kurtarılması mücadelesinde elde ettikleri zaferden dolayı Azerbaycan ordusunu tebrik ediyorum. Bu zafer Azerbaycanlı kardeşlerimiz kadar bizi de mutlu etmiş ve gururlandırmıştır” diye konuştu.

"ERMENİSTAN GÜÇLERİNE BİR AN ÖNCE BU YANLIŞTAN DÖNMELERİNİ TAVSİYE EDİYORUM"

Azadlık Meydanı’nda 10 Aralık’ta düzenlenen zafer töreninde Azerbaycan halkının gururuna ortak olduklarını anımsatan Erdoğan, “Kardeş Azerbaycan, Kafkas İslam Ordusu’nu nasıl dualarla, sevinç gözyaşlarıyla karşıladıysa 10 Aralık’ta da Türk Silahlı Kuvvetlerini aynı heyecanla karşılamıştır” dedi.

Yakın tarihin en önemli askeri ve siyasi gelişmelerinden biri olan “Tek Vatan Harekatı” nda şehit olan kahramanlara Allah’tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 102 yıl önce Bakü’nün işgalden kurtarılmasında ortaya konulanı birlik ve beraberliği hatırlattı.

TEK MİLLET İKİ DEVLET

Türkiye ve Azerbaycan’ın ‘iki devlet tek millet’ anlayışıyla birbirine kalpten bağlı olduğunu, can kardeşlerinin sevincini sevinci, üzüntüsünü üzüntüsü olarak gördüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:“Sizin oradaki mevcudiyetiniz ülkelerimiz arasındaki ilişkinin geldiği noktayı gösteren onur nişanesidir. Türkiye olarak askeri zaferini diplomatik başarıyla taçlandırmakta olan Azerbaycan’ın mücadelesini sahada ve tüm uluslararası platformlarda destekliyoruz. Azerbaycan ve Ermenistan arasında varılan ateşkesin uygulanmasını takip için bölgede görev yapacak siz değerli askerlerimize başarılar diliyorum. Ateşkesi izlemek üzere kurulacak merkezin bir an önce faaliyete geçmesini temenni ediyorum. Silahların namlularındaki dumanlar dağılmamışken, ateşkesi ihlal edecek davranışların içerisine giren Ermenistan güçlerine bir an önce bu yanlıştan dönmelerini tavsiye ediyorum. Mazisi şan ve şerefle dolu Türk ordusu asırlardır olduğu gibi bugün de üç kıta yedi iklimde gerektiğinde canını özellikle ortaya koyacak, davasına hizmet etmeyi sürdürecektir. Türk askeri ölürsem şehit kalırsam gazi inancı ile ülkemiz ve dünyanın dört bir yanında en başta da Azerbaycan’da kendisine verilen görevi eksiksiz yerine getirecektir. Suriye’den Libya’ya Somali’den Kosova’ya Afganistan’dan Katar’a kadar pek çok yerde barışın, huzurun, istikrarın korunması için mücadele eden tüm askerlerimize başarılar diliyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Azerbaycan’daki siz değerli askerlerimize bir kez daha en kalbi selamlarımı sunuyor, yeni yılınızı tebrik ediyorum”

 
‘FETÖ ile mücadele kararlılıkla devam edecek’
 
‘Reformları milletimizin takdirine sunacağız’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanından Bereketli Anadolu vurgusu
Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni’nde yaptığı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan veciz tespit
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Mazisiyle bağları zayıflayan toplumlar da istikbali ...
‘Hedeflerimize doğru yürüyoruz’
Erdoğan, ‘İstiklal Marşımız bir asır önce millet olarak hürriyetimizi ...
 
Cumhurbaşkanından hassasiyet çağrısı
Erdoğan, “Aşılama sürecini sağlık personeli olmak üzere başlatacağız. ...
Şentop: ‘İstiklal Marşı ortak değerimiz’
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, 2021 yılının ...
2021 İstiklal Marşı Yılı
TBMM Genel Kurulunda, Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop'un ilk imza ...
 
‘Hoş göremeyiz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Ülkemizi geriye değil ileriye doğru götürecek ...
Şentop’tan Kutlu Miras vurgusu
Şentop, ‘Bazıları bizim bu topraklara güçle, kudretle egemen olduğumuzu ...
Oktay: ‘Türkiye ile dostluk kazandırır’
Türkiye’ye yaptırım tehdidinde bulunan bazı ülkelere seslenen Cumhurbaşkanı ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri